Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko, EuroLeague'e veda etti, Itoudis ilki yaşadı! Yunanistan'da skandal olay

Fenerbahçe Beko, EuroLeague'e veda etti, Itoudis ilki yaşadı! Yunanistan'da skandal olay

10.05.2023 - 07:03 | Son Güncellenme:

THY Euroleague, play-off serisi 4. maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos'a 84-72 mağlup olarak EuroLeague'e veda etti. Yunanistan'daki maçın ikinci yarısında ortalık karıştı. Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis kariyerinde bir ilki yaşadı.

THY Euroleague, play-off serisi 4. maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Barış Ve Dostluk Salonu'nda oldukça gergin ortamda geçen karşılaşmada Olympiakos galip gelirken maçın ikinci yarısında ev sahibi taraftarlar ve Fenerbahçe yetkilileri arasında gergin anlar yaşandı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ALİ KOÇ MAÇI TAKİP ETTİ

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe'nin Yunanistan'da Olympiacos ile oynadığı Euroleague play-off maçını saha kenarından takip etti.

Öte yandan NBA'de Sacramento Kings'in başantrenörü Mike Brown da mücadeleyi izleyenler arasında yer aldı.

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

OLYMPIAKOS ETKİLİ BAŞLADI

Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi Olympiakos, sert savunmasıyla temsilcimiz Fenerbahçe Beko’ya ilk 2 dakikada skor şansı tanımadı. Bu süreçte Kostas Papanikolaou ve Isaiah Canaan’la sayılar bulan ev sahibi, ilk bölümü 4-0 önde geçti. Maçtaki ilk sayılarını Nick Calathes’le bulan Fenerbahçe, Papanikolaou’nun köşe üçlüğüne engel olamayınca durum 7-2’ye geldi. Devamında Tonye Jekiri’yle üst üste 4 sayı bulan temsilcimiz, buna karşın Papanikolaou’yu durdurmakta zorlanınca ilk 4 dakikayı 11-6 geride geçti. Rakibine karşılık olarak Nigel Hayes-Davis ve Tyler Dorsey’le 5 sayı bulan Fenerbahçe, televizyon molasına gidilirken durumu 13-11’e getirdi. Mola dönüşünde Marko Guduric ve Dorsey’den gelen isabetlerle skoru eşitleyen temsilcimiz, son bölümde Thomas Walkup ve Papanikolaou’yu durdurmakta zorlanınca yeniden geri düştü: 20-15

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

İkinci çeyrekte açılışı Marko Guduric’in üçlüğüyle yapan Fenerbahçe, Carsen Edwards’tan da skor katkısı alınca durumu 22-20’ye getirdi. Temsilcimize Shaq McKissic’in basket faulüyle karşılık veren Olympiakos, farkı 5’e çıkardı. McKissic’e yanıtı Marko Guduric’in üçlüğüyle veren Fenerbahçe, bu sefer de Sloukas‘ın turnikesine engel olamayınca durum 27-23’e geldi. Bu bölümde skor bulmakta zorlanan temsilcimiz, Moustapha Fall’ın serbest atışlarıyla 29-23 geri düştü. Rakibine bir kez daha Guduric’in üçlüğüyle karşılık veren Fenerbahçe, üzerine Edwards’ın turnikesiyle farkı 1’e indirdi. Üzerine Hayes-Davis’in tek serbest atışıyla seriyi 6-0’a taşıyan temsilcimiz, skoru 29-29’da eşitledi ve televizyon molasına bu skorla gidildi. Mola dönüşünde Guduric’in serbest atışlarıyla seriyi 8-0’a taşıyan Fenerbahçe, 29-31’le öne geçmeyi başardı. Temsilcimizin serisini Sloukas’ın basket faulüyle bozan Olympiakos, üzerine Tarik Black’in smacıyla durumu 34-31’e getirdi ve Dimitris Itoudis, duruma molayla müdahale etti. Mola dönüşünde hücum etmekte zorlanan Fenerbahçe, Sloukas’ın el üzeri üçlüğüne engel olamayınca fark 6’ya çıktı ve koç Itoudis bir mola daha aldı. Mola dönüşünde Alec Peters ve Shaq McKissic’in 7 sayısıyla seriyi 15-0’a taşıyan Olympiakos, soyunma odasına çift haneli farkla üstün gitti: 44-33

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

SLOUKAS'A ENGEL OLAMADIK

Mücadelenin ikinci yarısına her iki taraf da karşılıklı isabetlerle başlarken Fenerbahçe Beko, Johnathan Motley’nin orta mesafesiyle durumu 46-37’ye getirdi. Devamında Papanikolaou ve Vezenkov’la üst üste sayılar bulan Olympiakos, farkı 12’ye çıkardı. Üzerine Fenerbahçe bençine çalınan teknik faul nedeniyle faul çizgisine gelen Vezenkov, durumu 52-39’a getirdi. Rakibine Dorsey ve Guduric’ten gelen 4 sayıyla yanıt veren Fenerbahçe, farkı 8’e indirdi. Bunun üzerine Papanikolaou ve Fall’la üst üste 4 sayı bulan Olympiakos, durumu 57-45’e getirdi. Johnathan Motley’den gelen isabetle Fenerbahçe Beko, televizyon molasına gidilirken farkı 10’a indirdi. Mola dönüşünde Motley’le farkı 8’e indiren temsilcimiz, Kostas Sloukas’ın üst üste 5 sayısına engel olamayınca skor 62-49’a geldi ve koç Itoudis mola aldı. Mola dönüşünde Guduric’in üçlüğüyle farkı 10’a indiren temsilcimiz, son bölümde Sloukas’ın basket faulüne engel olamadı: 65-52

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

Son çeyreğe Fenerbahçe Beko, Johnathan Motley’in faul atışından bulduğu sayılarla başladı: 65-54. Bu bölümün ardından ev sahibi ekip Kostas Sloukas ve Sasha Vezenkov ile etkili olurken son 5 dakikaya da 71-56 üstün giren taraf oldu. Marko Guduric ile maçın içinde kalmaya devam eden Fenerbahçe Beko farkı 13’e indirdi ve skoru 74-61 yaptı. Ev sahibi ekip Sasha Vezenkov ile etkili olurken Fenerbahçe Beko, Marko Guduric ve Carsen Edwards ile skor üretse de farkı kapatamadı ve son 2 dakikaya 80-66’lık skorla girildi. Bitime 1.20 kala Fenerbahçe Beko, Carsen Edwards ile farkı 12’ye indirirken sarı-lacivertlilerde Marko Guduric sportmenlik dışı faul gerekçesiyle diskalifiye edildi. Kalan bölümde ev sahibi ekip skor üstünlüğünü korudu ve maçı 84-72 kazandı.

Haberin Devamı

SALON: Barış ve Dostluk

HAKEMLER: Juan Carlos Garcia, Tomislav Hordov, Milan Nedovic

OLYMPIACOS: Walkup 4, Canaan 2, Papanikolaou 14, Vezenkov 17, Fall 8, Sloukas 22, Larentzakis 2, McKissic 11, Black 2, Peters 2, Bolomboy, Lountzis

FENERBAHÇE BEKO: Calathes 4, Dorsey 9, Pierre, Hayes-Davis 5, Jekiri 4, Guduric 26, Motley 14, Edwards 10, Metecan Birsen, Antetokounmpo

1’İNCİ PERİYOT: 20-15

İLK YARI: 44-33

3’ÜNCÜ PERİYOT: 65-52

DİSKALİFİYE: 38.40 Guduric (Fenerbahçe Beko)

5 FAUL: 36.31 Calathes (Fenerbahçe Beko)

FENERBAHÇE BEKO VEDA ETTİ, ITOUIDIS İLKİ YAŞADI

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, Olympiakos yenilgisiyle kariyerinde bir ilki yaşadı. Yunan koç, bu maça kadar kariyerindeki tüm EuroLeague playoff serilerini kazanmıştı. Olympiakos'un galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrasında Itoudis, EuroLeague playoff serisinde ilk kez elenmiş oldu.

TÜRK TAKIMLARININ SERİSİ SONA ERDİ

THY Euroleague play-off turunda Olympiakos'a seride 3-2 mağlup olan Fenerbahçe Beko'nun turnuvadan elenmesiyle bir gelenek de sona erdi.

Türk takımlarının THY Euroleague'de 7 sezondur var olduğu Final-four istatistiği sonlanmış oldu. 2015, 2016, 2017 ve 2018'de Final-Four yaşayan Fenerbahçe Beko, 2019'da Anadolu Efes'le birlikte Final-four heyecanı yaşamıştı.

2021 ve 2022 yıllarında ise Anadolu Efes Final-Four macerası yaşayarak ülkemizi temsil etmişti.

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

YUNANİSTAN'DA ORTALIK KARIŞTI

Olympiacos-Fenerbahçe Beko karşılaşmasının ikinci yarısında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Sertaç Komsuoğlu'nun bulunduğu alana ev sahibi takım taraftarları lazer tuttu. Olympiacos, taraftarlarına 'lazer kullanmamaları' yönünde uyarı yaptı. Fenerbahçe Beko yetkililerin bulunduğu bölümde güvenlik önlemleri artırıldı.

Daha sonra maçı yerinde takip eden Ali Koç, benchin yakınında bulunan Olympiakos taraftarlarının davranışlarından memnun olmadı ve yetkilileri uyardı.

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

ITOUDIS: GEREKEN DERSLERİ ÇIKARACAĞIZ

Turkish Airlines EuroLeague Playofflarındaki 5. ve son müsabakasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, deplasmanda karşılaştığı Olympiakos’ya mağlup olarak sezonu noktaladı.

Temsilcimiz Fenerbahçe‘de başantrenör Dimitris Itoudis, karşılaşmanın ardından mikrofon karşısına geçti.

Dimitris Itoudis’in görüşleri şu şekilde:

“Olympiakos‘u hak ettikleri galibiyetten dolayı tebrik ederim. Final Four’a kalmayı hak ettiler. Başarılar diliyorum. Daha iyi oynadılar, bizim konsantrasyonumuzu ve oyun planımızı bozdular. Kritik işler yaptılar. Kazanmayı hak ettiler. Bizim açımızdan iyi bir serüvendi. İniş çıkışlarımız oldu. Bunlardan ders çıkartıp daha da güçlü olacağız. Takımımı tebrik ediyorum. Bence çok çekişmeli bir seriydi. Basketbol severler keyif almışlardır diye düşünüyorum”.

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

BARTZOKAS: KAZANAN KÜLTÜRÜ YARATTIK

Turkish Airlines EuroLeague Playofflarındaki 5. ve son müsabakasında Olympiakos, temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu mağlup ederek seride durumu 3-2’ye getirdi ve adını Final Four turuna yazdırdı.

Olympiakos başantrenörü Georgios Bartzokas, karşılaşmanın ardından mikrofon karşısına geçti.

Bartzokas’ın görüşleri şu şekilde:

“Final Four’a kalmak harika bir his. Tarif edemem. Üst üste ikinci kez Final Four’dayız. Büyük bir başarı. Taraftarlarımıza, oyuncularıma, takım sahiplerine, meslektaşlarıma, herkese teşekkür ederim. Bence bir kazanan kültürü ve ruhu yarattık. Her maçımızı kazanmak için oynuyoruz. Bir şekilde birlikte oynamak ve kazanmak için uğraşıyoruz. Bunu çok takdir ediyorum. Çok iyi hissediyorum. Bunca ay üst seviyede çok iyi takımlara karşı oynadıktan sonra Final Four’dayız. Bunu kutlayacağız.”

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

SLOUKAS: HAK ETTİĞİMİZİ ALDIK

Olympiakos‘ta Kostas Sloukas, Fenerbahçe Beko karşısında 22 sayı, 6 asist ve 3 ribauntla yıldızlaşıp takımının galibiyetinde başrolü oynadı.

Yunan guard, maçın ardından müsabakayı değerlendirdi:

“Serinin son maçıydı. Tüm sezon bu şans için savaştık. İnanılmaz taraftarlarımızın önünde oynadık. Çok iyi oynadık. Çok zor bir maçtı. Fenerbahçe‘yi tebrik ederim. Maçı muhteşem okudular. Çok iyi oynadılar. Bizi zor duruma düşürdüler. Sonunda hak ettiğimizi aldık ve Final Four’dayız. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Agresif oynamaya çalışıyorum. Karıma, aileme ve kızıma armağan ediyorum. Son aylarda sakatlık problemleri yaşadım. Onların desteğine ihtiyacım vardı. Takım arkadaşlarımın da. Şimdi kutlama zamanı”.

Fenerbahçe Beko, EuroLeaguee veda etti, Itoudis ilki yaşadı Yunanistanda skandal olay

Yazarlar