Beşiktaş Beşiktaş'ın anlaşma sağladığı Milot Rashica, İstanbul'a geldi

Beşiktaş'ın anlaşma sağladığı Milot Rashica, İstanbul'a geldi

16.08.2023 - 02:10 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Norwich City forması giyen Milot Rashica'yı kadrosuna katmak için prensip anlaşmasına vardı. Siyah-beyazlıların el sıkıştığı Kosovalı futbolcu, sözleşme imzalamak için İstanbul'a geldi.

Beşiktaşın anlaşma sağladığı Milot Rashica, İstanbula geldi

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, hücum hattına takviyede bulunmak için geri sayıma geçti. Siyah-beyazlılar geçtiğimiz sezon kiralık olarak Galatasaray forması giyen Milot Rashica ile prensipte anlaşma sağladı. Beşiktaş'ın el sıkıştığı Milot Rashica, sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

27 yaşındaki futbolcuyu havaalanında Beşiktaş kurmayları karşıladı. Milot Rashica'nın sağlık kontrolleri sonrası resmi sözleşmeyi imzalayacağı öğrenildi.

RASHICA'NIN İLK SÖZLERİ

Rashica ayağının tozuyla geldiği havalimanında siyah beyazlı taraftarlarla kucaklaştı. Taraftarlara üçlü çektiren Rashica yaptığı kısa açıklamada, "Beşiktaş'ta olduğum için çok mutluyum ve çok heyecanlıyım." sözlerini kullandı.

ANLAŞMA DETAYLARI BELLİ OLDU

Beşiktaş'ın Milot Rashica transferi için Norwich City ile yaptığı anlaşmanın detayları netlik kazandı. Siyah-beyazlıların, Premier Lig ekibiyle 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında el sıkıştığı aktarıldı. Milot Rashica'nın bonservisinin 4 yıla yayılmış şekilde ödeneceği vurgulandı. Öte yandan Kosovalı futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalanacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Milot Rashica geride kalan sezonda Galatasaray formasını 30 resmi maçta giydi. Kosovalı futbolcu bu karşılaşmalarda 6 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Milot Rashica aynı süreçte 7 asist üretti. 27 yaşındaki hücumcunun güncel piyasa değeri 8 milyon 500 bin euro.

11 MİLYON EUROYA İMZA ATTI

KF Kurda altyapısında futbola başlayan Milot Rashica daha sonra KF Vushtrria, Vitesse, Werder Bremen ve Norwich City formaları giydi. Norwich City, Kosovalı futbolcu için 2021-2022 sezonu başında 11 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Kosova Milli Takımı'nda 48 maçta şans bulan yıldız futbolcu, 8 gol sevinci yaşadı. Milot Rashica kariyerinde daha önce şu başarılara imza attı:

1 - Hollanda Kupası (Vitesse)
1 - Türkiye Süper Lig (Galatasaray)
1 - Kosova Ligi (KF Vushtrria)

OKAN BURUK "İLK TERCİHİMİZ" DEMİŞTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 7 Ağustos'ta yaptığı açıklamada Milot Rashica'nın transferdeki ilk tercihleri olduğunu açıklamıştı. Tecrübeli teknik direktör şu ifadeleri kullanmıştı:

"Milot Rashica kadromuzda geçen sene iyi işler yapan bir oyuncu. Kadroda olmasını istediğimizi söylüyoruz. Bu süre devam ediyor. Kanat oyuncusu anlamında ileriye dönük bir oyuncu daha kadroya katmak istiyoruz. İlk tercihimiz tabii ki Rashica."

Haberin Devamı

Yazarlar