Beşiktaş Beşiktaş'ın transfer için anlaştığı Wout Weghorst, İstanbul'a geldi

Beşiktaş'ın transfer için anlaştığı Wout Weghorst, İstanbul'a geldi

04.07.2022 - 23:36 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü'nün transferi için Burnley'le anlaşma sağladığı Wout Weghorst, İstanbul'a geldi. Almanya'dan kalkan özel uçakla saat 23.50'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na ulaşan Weghorst, siyah-beyazlı yetkililerle birlikte kendisi için ayarlanan araç ile havalimanından ayrıldı.

Michy Batshuayi ve Güven Yalçın'la yollarını ayırdıktan sonra forvet hattında boşluk oluşan Beşiktaş'ta yeni golcü belli oldu. Siyah-beyazlılar, Burnley'den Wout Weghorst'u kadrosuna dahil etti. Beşiktaş'ın transfer için oyuncu ve kulübüyle anlaşma sağladığı Hollandalı futbolcu, İstanbul'a geldi. Hollandalı futbolcunun sözleşmesindeki son detayları görüştükten sonra sağlık kontrolünden geçmesi ve ardından da resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Weghorst, sözleşmeyi imzaladıktan sonra siyah-beyazlı ekibin Avusturya'daki kampına katılacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın yeni santraforu havaalanında kısa bir açıklama yaptı ve "Burada olmak çok güzel. Biliyorum çok uzun süredir bekliyorlardı. Biraz zaman aldı ama gerçekten çok güzel burada olmak" ifadelerini kullandı.

Beşiktaşın transfer için anlaştığı Wout Weghorst, İstanbula geldi

BURNLEY'DEN DEV BONSERVİS

NEO Borne'de futbola başlayan Wout Weghorst daha sonra sırasıyla DETO, Willem II, FC Emmen, Heracles Almelo, AZ Alkmaar, Wolfsburg ve Burnley formaları giydi. Burnley geçtiğimiz sezon devre arasında Wout Weghorst için Wolfsburg'a 17 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi.

13 GOLE KATKI SAĞLADI

29 yaşındaki santrafor geçtiğimiz sezon Wolfsburg ve Burnley formalarıyla toplam 44 müsabakada oynama şansı yakaladı. Hollandalı golcü bu süreçte rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Wout Weghorst takım arkadaşlarına 4 asist yaptı. Tecrübeli oyuncunun Burnley'le olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Wout Weghorst'un güncel piyasa değeri 14 milyon euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaşın transfer için anlaştığı Wout Weghorst, İstanbula geldi

14 KEZ MİLLİ OLDU

29 yaşındaki oyuncu şu ana kadar toplamda 14 kez Hollanda Milli Takımı'nda forma giydi. Wout Weghorst bu süreçte rakip fileleri 3 kez havalandırma başarısı gösterdi.

Hollandalı futbolcu Beşiktaş'la ilgili ilk beğenisini kısa süre önce yaptı. Wout Weghorst, Kartal Analiz tarafından hazırlanan Beşiktaş formalı görseli Instagram hesabından beğendi. Paylaşımın altında "Wout Weghorst, Beşiktaş'ta" ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

FRANKFURT, ALARİO'YU TERCİH ETTİ

Wout Weghorst için gündemde yer alan ilk iddia Eintracht Frankfurt olmuştu. Tecrübeli golcünün kulübü Burnley, Bundesliga ekibiyle bir türlü anlaşma sağlayamadı. Eintracht Frankfurt, Wout Weghorst yerine Lucas Alario'yu kadrosuna dahil etti.

DORTMUND, HALLER'E YOĞUNLAŞTI

Beşiktaş'ın transfer için anlaşma sağladığı Wout Weghorst, bir dönem Borussia Dortmund'la da anıldı. Hollandalı golcü, bu transfer için siyah-beyazlıları bekletti. Borussia Dortmund'un Sebastian Haller'i transfer etmek istemesi nedeniyle Wout Weghorst için Bundesliga defteri açılmadan kapandı.

Beşiktaşın transfer için anlaştığı Wout Weghorst, İstanbula geldi

CHAMPİONSHİP'TE OYNAMAK İSTEMEDİ

Wout Weghorst yaklaşık bir ay önce transferine dair ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu. Hollandalı golcü, Championship'te oynamak istemediğini ve Dünya Kupası'nda yer almayı düşündüğünü kaydetmişti. Wout Weghorst açıklamasında, "Championship'te oynamayacağım konusunda Burnley ile daha önceden anlaşmıştık. Ancak kulüp kısa sürede Premier Lig'e dönmek istediği için beni takımda tutmak istiyor. Gelecek sezonki Dünya Kupası'nda yer alabilmem için göz önünde olmam ve yüksek performans gösterebilmem önemli" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Atiba 1 yıl daha Beşiktaş'ta