Beşiktaş Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'ye erken uyarı

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'ye erken uyarı

30.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2777 oy alarak ikinci kez koltuğa oturdu. Çebi’nin rakibi Fuat Çimen de 1190 oya ulaştı. Aradaki 1587 oyluk farka rağmen sandıklardan 397 boş oyun çıkması, Başkan Çebi’ye bir uyarı olarak algılandı. 59 oy da geçersiz sayıldı.

Beşiktaşta Ahmet Nur Çebiye erken uyarı

CENGİZ MALGIR

Haberin Devamı

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra bir teşekkür konuşması yapan Ahmet Nur Çebi, “Bir önceki dönemde benimle beraber çalışan yol arkadaşlarıma, Beşiktaş’a verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Onlarla yürümeye devam edeceğim. Onlar benim yol arkadaşlarım, onların kıymetini biliyorum. Herkes biliyor. Hata yapmış olabilirler ama Beşiktaş’a hizmet etmek için aday olan herkesin her şeyi Beşiktaş için yaptığını biliyorum. Seçim sonuçları bir değerlendirme gerektirir. Kazanan için de kaybeden için de... Ben de sonuç çıkartacağım” ifadesini kullandı.

Çebi, şöyle devam etti: “Beşiktaş’a bu kadar az aday çıkmamalıydı. Lütfen adaylıklarını koysunlar. Oy kullanabilecek 18 bin kişinin 5 bini buradaysa, 13 bini neredeydi? Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte, buraya gelmeyen arkadaşlarımı kenetlenmeye devam ediyorum. Bundan sonra birbirimize sarılalım ve Beşiktaş’ı gerçekten hak ettiği yerlere uçuralım. Bu çağrı birlik ve beraberlik çağrısıdır. İşimiz zor, yolumuz uzun ama gerçek Beşiktaşlılar’la bu işi halledeceğiz. 3 yıl Beşiktaş camiasına hizmet edeceğimiz yol arkadaşlarıma güvenebilirsiniz.”

Haberin Devamı

Centilmen Çimen

Oy sayımında Ahmet Nur Çebi’nin başkanlığı kesinleşince, diğer aday Fuat Çimen, rakibini tebrik etti. Ailesi ve ekibiyle birlikte Çebi’nin yanına gelen Çimen, centilmence Başkan Çebi’ye tebriklerini sundu. Beşiktaş Başkanı da Fuat Çimen’e teşekkürlerini sundu.

Kasapoğlu’ndan tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tekrar başkanlığa seçilen Ahmet Nur Çebi’yi tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Beşiktaş Kulübü’nün BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa yeniden seçilen Ahmet Nur Çebi’yi tebrik ediyorum. Siyah-beyazlı kulübün başkan ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diliyorum.”

‘Kimsenin adamı olmadık’

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin karşısına rakip olarak çıkan Fuat Çimen, başkanın önceki gün kendisini sahneye davet etmesine ve bunu kabul etmesine eleştiri geldiğini dile getirdi. Çimen, “Ben bunu reddediyorum. Bu genel kurul iradesine ve Beşiktaş başkanına saygıdır. İki buçuk yıl önce çıktığımız bu yolda onursal başkanımız Süleyman Seba’nın ‘Beşiktaş için bir şeyler yapmak istiyorsanız, kimsenin adamı olmayın’ sözünü şiar edindik. Kimsenin adamı olmadık” dedi.

Haberin Devamı

Çalımbay temennisi

Çimen, Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile ilgili bir temennide bulundu. Uzun yıllar Beşiktaş’ın kaptanlığını yapan ve son olarak Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Çalımbay ile ilgili konuşan Çimen, “Dileğim, futbolun içinden gelen bir ismin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olması. Benim gönlümden geçen isim ise ellerine kupa kaldırmak çok yakışan Rıza Çalımbay, TFF Başkanı olsun” ifadelerini kullandı.

Kurullar da belli oldu

Yapılan seçimler sonunda Beşiktaş’taki kurullar da belli oldu. Siyah-beyazlılarda denetleme kurulu başkanlığında Gökhan Tiryaki, disiplin kurulu başkanlığına Ahmet Akpınar, seçme ve sicil kurulu başkanlığını ise Şahabettin Önkol seçildi.

TFF’den kutlama

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu, yeniden başkan seçilen Ahmet Nur Çebi için tebrik mesajı yayımladı. Açıklamada, “Beşiktaş Kulübü’nün bugün gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı sonucunda yeniden başkanlığa seçilen Sayın Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu’nu tebrik eder, yeni yönetim dönemlerinde başarılar dileriz” denildi.

Yaklaşık 12 saat süren genel kurulun ardından Beşiktaş Yönetimi’ne seçilen Ahmet Nur Çebi ve arkadaşları, resmi sonuçların ardından basın mensuplarına zafer pozu verdi. Çebi, yeniler dışında yönetime girmeyen eskilerle de tek tek kucaklaştı.

Kevin De Bruyne: 2021-22 sezonu en iyi anlar

Yazarlar