Beşiktaş Beşiktaş'ta Cenk Tosun fırtınası! Burak Yılmaz'ı geride bıraktı

Beşiktaş'ta Cenk Tosun fırtınası! Burak Yılmaz'ı geride bıraktı

26.11.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 13'üncü haftasında Samsunspor'a konuk olan Beşiktaş'ta Cenk Tosun rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Cenk Tosun attığı bu golle birlikte Burak Yılmaz'ı geride bıraktı.

Beşiktaşta Cenk Tosun fırtınası Burak Yılmazı geride bıraktı

Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 13'üncü haftasında Samsunspor'a konuk oldu. Heyecan dolu karşılaşmada Cenk Tosun'un gösterdiği performans dikkat çekti.

Haberin Devamı

32 yaşındaki santrfor, Karadeniz deplasmanında attığı golle birlikte dikkat çeken bir başarıya imza attı. Cenk Tosun bu başarısıyla Burak Yılmaz'ı geride bıraktı.

Rıza Çalımbay'ın ilk 11'de forma şansı verdiği Cenk Tosun, müsabakada gol perdesini açan isim oldu. 14'üncü dakikada Valentin Rosier'in Soner Gönül'le girdiği ikili mücadelede takımına kazandırdığı penaltıda topun başına Cenk Tosun geçti.

Beşiktaşta Cenk Tosun fırtınası Burak Yılmazı geride bıraktı

Siyah-beyazlıların tecrübeli forveti, 16'ncı dakikada kullandığı penaltıda Okan Kocuk'u geçemedi. Okan Kocuk'un sektirdiği meşin yuvarlağı bir kez daha önünde bulan Cenk Tosun ağları havalandırma başarısı gösterdi.

BURAK YILMAZ'I GERİDE BIRAKTI

Opta'nın verilerine göre; Samsunspor'a attığı golle Süper Lig kariyerinde 33 farklı rakibi karşısında gol sevinci yaşayan Cenk Tosun, Burak Yılmaz'ı (32) geride bırakarak Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 2007/08'den bu yana en fazla takımın filelerini havalandıran oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Cenk Tosun fırtınası Burak Yılmazı geride bıraktı

Beşiktaş'ta son dönemde formda bir performans sergileyen Cenk Tosun, Süper Lig'de oynadığı son 3 maçta da rakip fileleri havalandırdı. Gaziantep FK ve Antalyaspor'un ardından Samsunspor müsabakasında da golünü atan Cenk Tosun, Süper Lig'de bu sezon gol sayısını 3'e yükseltti. 32 yaşındaki forvet aynı zamanda 2 asist üretti.

Milli santrfor bu sezon toplamda 4'üncü kez gol sevinci yaşadı. Beşiktaş'la sözleşmesi sezon sonunda bitecek Cenk Tosun'un güncel piyasa değeri 3 milyon euro.

A Milli Futbol Takımı'nda 50 müsabakada oynayan Cenk Tosun, 20 kez rakip ağları havalandırdı.

Yazarlar