Galatasaray Galatasaray - Alanyaspor maçında tartışma yaratan pozisyon! 'Gol olsa kaos çıkacak'

Galatasaray - Alanyaspor maçında tartışma yaratan pozisyon! 'Gol olsa kaos çıkacak'

26.11.2023 - 09:22 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Alanyaspor'u 4-0 mağlup etti. Mücadelenin ardından yayıncı kuruluşun Trio ekibi, maçtaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

Galatasaray - Alanyaspor maçında tartışma yaratan pozisyon Gol olsa kaos çıkacak

Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasında sahasında Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip mücadeleden 4-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Maçın ardından yayıncı kuruluşun Trio ekibi, hakem Ali Şansalan'ın kararlarını ve tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

İşte İstanbulspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları:

ICARDI'NİN KARŞI KARŞIYA DİREĞE TAKILDIĞI POZİSYON

Bahattin Duran: Icardi'ye burada bir müdahale var bence. Ceza sahasının dışında. Şu anda oyuncu, Icardi'yi eliyle itip bozdu. Pozisyon ceza alanının dışında. Yani faule daha yakınım. Öyle söyleyeyim. Kırmızı kart olmaz diyorum.

Deniz Çoban: Soldaki oyuncu çok yakınında ve kademesine girebilecek durumda. Yani Fatih, çok yakın olduğu için ben, bariz gol şansına yakın değilim burada. Faule ben de katılıyorum.

Galatasaray - Alanyaspor maçında tartışma yaratan pozisyon Gol olsa kaos çıkacak

(NOT: Görünrü BeIN Sports'tan alınmıştır)

ICARDI'NİN KALECİNİN ELİNE BASTIĞI POZİSYON

Haberin Devamı

Bahattin Duran: Icardi, kaleciyi geçti. Artık o ayağını oraya koymak zorunda. Yani fiziksel olarak Icardi, o ayağını atıyor ve o sırada da kaleci uzatıyor. Bakın, Icardi ayağını basmak zorunda. Kaleci de altına doğru sokuyor elini. Bu temas kaçınılmaz bence. Ben, Icardi'nin dikkatsiz bile olsa burada faul yapmadığını düşünüyorum.

Deniz Çoban: Yani dikkatsiz davrandığını düşünsek faul deriz. Yani dikkat de etse bu basmayı önleyemez.

Bülent Yıldırım: Buradaki ele basma tamamen kazara. Çünkü Ertuğrul da... Icardi, doğal aksiyonuyla devam ediyor. Dengesi zaten bozuldu. Kurtuldu. Hakem, 'avantaj' dedi. O ayak, yere inecek. Ertuğrul da kazara tam o esnada denge eli olarak kolu oraya koydu. Eline talihsiz bir basma oldu. Bence avantaj uygulaması yerinde. Burada da kasıtlı bir hamle söz konusu değil. Oyunun devam etmesi normal.

Deniz Çoban: Bende şurada eleştireceğim hakem ekibini. Bakın, kaleci burada sakatlanıyor ve yardım istiyor. Bu pozisyon, bayağı bir oynanıyor. 25-30 saniye oynanıyor. Ertuğrul, dizlerinin üzerinde yardım bekliyor. Sakatlandı. O sırada bir Galatasaraylı oyuncu daha sakatlanıyor. O da yerde. Yani Ertuğrul elini kaldırıyor, yerde. Yardım bekliyor. Ali Şansalan da pozisyon gereği bundan şüphelenmiyor ve sırtını dönmüş, normal ama yardımcı hakem, oyunun içinde olan bir dördüncü hakem bunu görür. Kaleci sakatlandı demek lazım. Çünkü kaleci, dizlerinin üzerinde ve oyuna devam edemiyor. O sırada bir gol olsa kaos çıkacak. Hakem ekibinin bunu kaçırmaması lazımdı diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Galatasaray - Alanyaspor maçında tartışma yaratan pozisyon Gol olsa kaos çıkacak

(NOT: Görünrü BeIN Sports'tan alınmıştır)

NUNO LIMA'NIN WILFRIED ZAHA'YA FAULÜ SONRASI GÖRDÜĞÜ KART DOĞRU MU?

Bahattin Duran: Ceza sahasına tam girerken Zaha, ceza sahasının dışında... Ali Şansalan'ın yeri iyi. Çizgiyi görüyor. Faul ve gösterdiği sarı kart doğru. Topu kurtardı, hop ayağını uzatıp... Topla oynama ihtimali hiç olmayan oyuncu Lima. Zaten tek amacı, bu sağ ayağını uzatarak rakibini düşürmek. Ceza sahasına girip tehlike yaratacak potansiyeli olan Zaha'yı düşürmek. Bu yüzden de sarı kart doğru.

Bülent Yıldırım: Evet, umut vadeden bir atak söz konusu olacaktı. Lima, profesyonelce sportmenliğe aykırı şekilde arka adımını kullanarak topsuz bir faul yaptı ve doğru bir sarı kart gördü.

Deniz Çoban: Şüphe yok bu sarı kartta. Hakemin de o çizgiyi kontrol ederek koşması hakemden beklenen bir şey. Çünkü oradaki içeride-dışarıyı çözmek hakemin işi. Video yardımcı hakem de çok zorlanır bunu çözmekte. Çünkü ortadan çektiği için ama hakem çok doğru yere gidiyor ve tereddütsüz bu kararı veriyor.

Haberin Devamı

Galatasaray - Alanyaspor maçında tartışma yaratan pozisyon Gol olsa kaos çıkacak

(NOT: Görünrü BeIN Sports'tan alınmıştır)

ALİ ŞANSALAN'IN SAKATLANARAK OYUNDAN ÇIKTIĞI ANLAR

Bülent Yıldırım: Oğuz Aydın, öyle bir sprint attı ki Kazımcan'ı da geçti. Şimdi hakem de buna cevap vermeye çalışıyor. Şimdi buradaki olay şu; o uzun adımları atarken arka adalede, hamstringde bir çekme oldu. Hani tuttuğu yere baktığım zaman orta olduğunu düşünüyorum. Sprinti bıraktı, adımı küçülttü. Ondan sonra da bir daha sprint atamadı. 1-2 dakika geçti o sırada da acı büyüdü, büyüdü, büyüdü... Çok da yetenekli, değerli isimlerden bir tanesi. Elimizdeki mevcut kadro içerisinde potansiyeli en yüksek olanlardan bir tanesi. Şu bile bir kayıptır çünkü 1 hafta idman bile yapamazsınız. Minimum 10 gün kapalı şu anda.

Galatasaray - Alanyaspor maçında tartışma yaratan pozisyon Gol olsa kaos çıkacak