Beşiktaş Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Necip Uysal'dan Arda Güler sözleri! 'Hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu'

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Necip Uysal'dan Arda Güler sözleri! 'Hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu'

21.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın deneyimli futbolcuları Cenk Tosun ve Necip Uysal, gündem hakkında konuştu. Tecrübeli iki oyuncu, siyah-beyazlı ekip hakkında açıklamalarda bulunurken, Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun geleceği olarak görülen Arda Güler hakkında da dikkat çeken sözler kullandı.

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Necip Uysaldan Arda Güler sözleri Hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'i 3. sırada bitirdi. Takımın tecrübeli futbolcuları Cenk Tosun ve Necip Uysal, gündem hakkında açıklamalarda bulundu. Öte yandan deneyimli isimler, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler hakkında da övgü dolu sözler kullandı.

Haberin Devamı

İşte Cenk Tosun'un ve Necip Uysal'ın TV100'e verdiği röportaj...

Sezon hakkında konuşan Cenk tosun, "Çok iyi bir sezon başı yaşamadık. Bunun tabii kamp sezonuna bağlayabilirsin, belki form düşüklüğüne bağlayabilirsin. Lige iyi başlangıç yapamadık. Sonra hoca değişikliği daha iyi futbol oynamaya başladık. Toparladık. Daha iyi bir takım görüntüsü verdik. Son 14 haftanın, 12'sinde galip geldik. Belki lig 1 ay daha sürse, şampiyon bile olabilirdik" dedi.

Şampiyonluk hakkında konuşan Tosun, "Beşiktaş'ta oynuyorsan her zaman hedef şampiyonluk. Bu sezona öyle hazırlandık ama şampiyonluk gelmedi. Gelecek sezon elimizden geleni yapacağız şampiyonluk için" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın performansını değerlendiren Cenk Tosun, "Galatasaray, güzel bir seri yakaladı. Hatta rekor kırdılar. O seride bence şampiyonluğu kazandılar diyebilirim. Onların da inişli-çıkışlı bir sezonu vardı. Bayağı iyi bir seri yakaladılar. Bence onları şampiyonluğu getiren o seri oldu. Ki bizim maçta golden sonra nereden baksan hiç topa değmediler. Bütün maçı biz oynadık. Biz gerçekten evde çok güçlü bir takımız. Öyle de oynadık bu sezon. İlk 10 maçta daha fazla puan alabilsek, biz şampiyon olurduk. İlk 10 maçta biz şampiyonluğu verdik diyebilirim" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Yaşadığı sakatlığı anlatan Tosun, "Olacak iş değil, son maçın son dakikasında hem de doğum günümde, araya bir top atıldı, şut atmak istedim. Adelemin pıt ettiğini duydum. Aklımda Milli Takım var, sezon başı var. Orada bir duygu patlaması yaşadım. Ben sakatlıklardan genelde daha güçlü dönmüşümdür. Bundan da öyle döneceğimi umuyorum" dedi.

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Necip Uysaldan Arda Güler sözleri Hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu

Transfer hakkında konuşan Cenk Tosun, "Bana çok güzel şeyler kattığını düşünüyorum. Tecrübelendim, yuvama geri döndüm. Necip'in dediği gibi belki İspanya ya da İtalya'ya gitsem daha başarılı sezonlar geçirebilirdim. Ama Premier Lig benim çocukluk hayalimdi. Teklif gelince, düşünmeden gitmek istedim." ifadelerini kullandı.

"HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN YETENEKLİ FUTBOLCU"

Arda Güler hakkında düşüncelerini aktaran Tosun, "Türkiye'den yurt dışına büyük paralara transfer yapmak o zaman daha zordu. Tamam güzel oynuyorsun Türkiye'de ama Şampiyonlar Ligi'nde veya UEFA Kupası'nda başarılı olmadığın sürece yabancı kulüpler pek ilgilenmiyordu. Şampiyonlar Ligi'nden birinci sırada çıkmamız ve benim iyi performansım bana İngiltere kapısını açtı. Bonuslarla birlikte 27 milyon euro kazandırdım kulübüme. Türk tarihinin galiba en yüksek rakamı bu. Geçerse Arda Güler geçer diye düşünüyorum. Maşallah, nazar değmesin. Arda, hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu diyebilirim. Bu yaşta, bu öz güvende, bunları yapması hayranlıkla izliyoruz. Sevenlerin bile nazarı değermiş, o yüzden maşallah diyelim. Günümüzün futbolunda yüzde 70-80 fiziğe dayalı oluyor. Güçlüysen bir türlü oynuyorsun. Arda'da biraz daha farklı. Ultra yetenekli futbolcular olur ya, onları güçlendirsen belki onlara ters tepecek. Onu biraz daha ayırabiliyorum" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Necip Uysaldan Arda Güler sözleri Hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu

Fenerbahçe'nin Avrupa başarısı hakkında konuşan Cenk Tosun, "Ben de makasın çok açıldığını düşünmüyorum. Fenerbahçe, bu sezonun UEFA Avrupa Kupası'nı kazanana kök söktürdü diyebiliriz. Neredeyse eliyordu. O adamlar gidip UEFA Kupası'nı kazanıyor. O kadar da kötü olabileceğimizi düşünmüyorum. Avrupa'da başarı var mı, yok. Milli Takım, Konferans Ligi, UEFA, Şampiyonlar Ligi başarımız yok. O yüzden ülke puanında düşüyoruz. Bu sene bir tane takım belki Şampiyonlar Ligi'ne gidecek, belki gidemeyecek. Ben Everton'da Ancelotti, Benitez, Lampard ile çalıştım ama Şenol Hocam gibisi yok. Şenol Hocam ayrı. Beşiktaş'ta genelde başarılı olduğum zamanlar ve şampiyon olduğum zamanlar Türk hoca ile çalıştım. Sergen Hoca ve Şenol Hoca ile şampiyon olduk. Bu yabancılarla anlaşmıyor demek değil ama bizim kültürümüzden, bizim armamızdan daha iyi anladıklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'ın transferlerini değerlendiren Cenk Tosun, "Rakamlar çok enteresan yere gitti Arabistan'da. Benzemalar, Ronaldolar... Verilen paralarla çığrından çıktı diyebilirim. Ronaldo, Messi de olsan kafa karıştırır. Kariyerimin sonuna doğru düşünürüm ben de. (Sen kariyerinin sonuna doğru gider misin, sorusu üzerine)" dedi.

Haberin Devamı

Şenol Güneş hakkında konuşan Tosun, "İlk 11'de oynayan oyuncu zaten mutlu oluyor. Önemli olan geriye kalanları idare etmek. Gelip bir şakalaşmak, sarılmak. Motive etmek, bunlar çok önemli şeyler bence. Şenol Hoca'da bunlar var." sözlerini kullandı.

Benfica maçı hakkında konuşan Cenk Tosun, "Ben o maçta ilk 11'de başlamadım. Adamlar geliyor, vuruyor, gol. Sonra çok güzel bir olay oldu. Takım tam içeri girmek isterken, bütün takımın dışarı çağırdı taraftar. Bunları dünyanın hiçbir yerinde göremezsin. 3-0 yeniksin, taraftar seni alkışlıyor, motive ediyor. Devre arasında Gökhan İnler ve ben girdim. Maç siyahtan beyaz oldu. Tamamen değişti. 3-1 oldu benim golümle, öyle bir gol olması takımı da gaza getirdi. 3-2, 3-3 derken, 90+4'te bir tane daha kaçırdık. Hayatımın en mutlu günlerinden biriydi diyebilirim. O golü sabah 4'e kadar falan bin kere falan izlemişimdir" dedi

Atiba hakkında konuşan Tosun, "Atiba, ahtapot gibi bir adamdı prime döneminde. Yorulmayan, bu kadar top çalan, ayaklarına da hakim. Gerektiğinde liderlik üstlenen. Bazen kilidi açan bir Atiba geçti. Bizim ülkemizi benimsedi diyebilirim. İnşallah o da ileride Beşiktaş'ta çalışma fırsatı bulur. Ben kesinlikle Atiba'nın Beşiktaş'a kazandırılmasını düşünüyorum" ifadelerini sarf etti.

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Necip Uysaldan Arda Güler sözleri Hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu

"HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK HEDEFİ İLE BAŞLIYORUZ"

Şenol Güneş hakkında konuşan Necip Uysal, "Ağır bir kamp dönemi geçirdik. Ondan sonra lige başladık. İyi başlamadı bizim için. Hoca değişikliği oldu. Son Şenol Hoca geldikten sonra çok iyi bir seri yakaladık. Bizim için her zaman hedef şampiyonluktu. Bu sene ulaşamadık, üzgünüz. Önümüzde yeni bir sezon var. Ona başlayacağız. Biz ne zaman sezona başlasak, her zaman şampiyonluk hedefi ile başlıyoruz" dedi.

Cenk Tosun'un performansını değerlendiren Uysal, "Cenk, bu sezon çok iyi bir sezon geçirdi. Çok katkı sağladı. İnşallah sakatlığını atlattıktan sonra da önümüzdeki sezon aynı katkıya devam edecek" sözlerini kullandı.

Arda Güler hakkında Konuşan Necip Uysal, "Ben bir tek Arda'yı izlediğimde, sağ ayağını biraz daha geliştirdiği takdirde bence bunun iki katı üstüne çıkacağını düşünüyorum. Ben çok maç izliyorum, ona bakıyorum. Her topu ayağına aldığında sola çekmeye çalışıyor. Sağ ayağını biraz daha kullansa iki tık üzerine çıkacağını düşünüyorum. Fizik gücü, tabii ki olması lazım. Ama Arda'nın olayı daha farklı. Yetenekleriyle, fizik gücünü kapatacağını düşünüyorum. Fiziği tabii ki önemli hücumu daha iyi olduğu için onu kapatacağını düşünüyorum ben." ifadelerini kullandı.

MESSI Mİ? RONALDO MU?

Necip Uysal: "Benim birim Messi. Saf, Allah vergisi, benim izlediğim futbola göre Messi bana daha yakın geliyor. Ben hep Messi'ciyim''

Cenk Tosun: "Bence Ronaldo. Messi'ninki Allah vergisi, sonradan onu öğrenemezsin. Ronaldo'nunki tamamen azim, çalışma, ekstra çalışma. Sporting ve Manchester United dönemlerini de hatırlıyoruz. Bu kadar şut atamıyordu, bu kadar güçlü değildi. Nuri Şahin ile Real Madrid'de oynarken konuşmuştum, 2 saat önce gidiyordum, Ronaldo zaten spordaydı. İdman bitiyordu, 2 saat sonra o hala spordaydı. Zaten bu ince detaylarla Ronaldo oluyorsun"

Ligleri değerlendiren Necip Uysal, "Ben çok büyük bir makas olduğunu düşünmüyorum. Hollanda, İspanya Ligleri'ni de izliyorum. İki takım oynadığı zaman o kadar iyi bir lig olduğunu göremezsin. Bizim lig daha kaliteli durur. Ajax, Feyenoord onları çıkardığın zaman, izleyin hangi ligin daha kalitesiz olduğunu görürsünüz. Orasının popüleritesi daha yüksek. Cenk, burada başlayıp devam etse, aynı kariyeri Ajax'ta yapsa Real Madrid'e gidiyor ama bizden tercih etmiyorlar. Ligin kalitesi bence düşük değil. Oradan gelen oyuncuların çoğu burada oynamadığı oluyor. Ben ligimizin düşük kalitede olduğuna katılmıyorum. Milli Takım olayında, bizde her kamp 5-6 oyuncu değişiyor. Diğerlerine bakınca hep aynı oyuncular. Bence Milli Takım'da başarı için bir iskelet oluşturman lazım. Bizde o alınsın, şu alınsın, sürekli orayı bozunca bence başarının en önemli sebeplerinden biri olduğunu düşünüyorum. Valerien Ismael bence kötü hoca değil. Bence iyi hoca. Taktik, teknik anlamda iyi hoca ama bence ikili ilişkileri iyi olmadığı için sıkıntı yaşadık" dedi.

Ertuğrul Sağlam hakkında konuşan Uysal, "Ertuğrul Sağlam ile çıktım yukarıya. 2007'de idmanlara çıkıyordum. 2008-2009 sezonundan bu yana Beşiktaş'tayım, 15 sene oldu. İlk oynadığım zaman beni taraftar sahaya atmıştı. Mustafa Denizli ile şampiyon olduğumuz sezon, hep kadrodaydım ama oynamıyordum. Bir sonraki sene kötü gitmeye başladı, taraftar oynamam için şey yaptı. Benim 20 sene oldu. 2003'te Beşiktaş'a geldim ben. Dönüm noktam Ertuğrul Sağlam oldu. Bütün maçları izlerdi, beni B Genç finallerinde izledi. Beni de direkt A Takım'a aldı" sözlerini kullandı.

Kariyeri hakkında konuşan Necip Uysal, "Bir forvet oynamadım. Alt yapıda forvet oynuyordum. Üstte oynamadım. Bir gün düşündüler. Sergen Hoca'nın zamanında, sonra Gökhan Töre forvet oynadı. Düşünülüyordu. Oynarım. En sevdiğim yer orta saha ama son dönemde stoperde kendimi iyi hissediyorum. Ama hoca her yerde oynuyor diyor" dedi.

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Necip Uysaldan Arda Güler sözleri Hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu

Hazır olduğunu dile getiren Uysal, "Oynamasam da kendimi hazır tutuyorum. Tutmak zorundasın. Yoksa buralarda kalamazsın. Bu bizim işimiz. İnsan her zaman oynamak istiyor ama hoca bir karar veriyor. Ben ona saygı duymak zorundayım. Beni sağa koymuş, sola koymuş önemli değil. Benim sahanın içinde olmam önemli. Beşiktaş'a katkı vermem önemli. "Gelip, oynayıp sonra biraz oynamamaya başladıktan sonra gideyim diyenler var. Mücadele etmek ya da savaşmak yok. Büyük takıma geliyorsun bir yerden, oynayabilirsin de. Savaşacaksın, alttan gelen için de aynı. Geleyim, gideyim, olmaz yapamazsın" ifadelerini kullandı.

NECİP'İN UNUTLMAZ PERFORMANSI

Cenk Tosun: "Fener deplasmanı, yıllar sonra gelen galibiyet. Necip'in çok güzel bir kafa golü. Benim aklıma o geldi."

Necip Uysal: "Benim bir numara Olimpiyat'taki Liverpool maçı, en iyi oynadığım maç o. İkincisi de Napoli."

Quaresma hakkında konuşan Uysal, "Quaresma çok yetenekliydi. Beşiktaş'ta gördüğüm bir Guti ve bir oydu. Yetenek diyorsan ikisi. Quaresma inanılmazdı. Bir orta kesiyordu ayağının dışıyla kafaya. Çok yetenekliydi. Guti de öyleydi. Pjanic de öyle. Yusuf Şimşek de çok yetenekliydi. Ayağından top almak imkansız. Delirtir seni. O da çok yetenekliydi" dedi.

Sergen Yalçın dönemindeki şampiyonluğu değerlendiren Necip Uysal, "Çok zor bir sezon geçti. Hatay maçında öyle bir skorun olması... O maç bizi şampiyon yaptı. O maç bir ekstra oldu. İnanılmaz bir maçtı. O maç bizi şampiyonlukta şey yaptı" açıklamalarına bulundu.

Yazarlar