Beşiktaş Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Salih Uçan masadan kalktı! Aboubakar örneği

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Salih Uçan masadan kalktı! Aboubakar örneği

20.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta geleceği merak konusu olan Cenk Tosun ve Salih Uçan sözleşme görüşmelerinde kulüp ile anlaşma sağlayamadı. İki isim istedikleri rakam belli oldu.

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Salih Uçan masadan kalktı Aboubakar örneği

Beşiktaş Yönetimi aylardır gündemde olmasına rağmen kaptan Cenk Tosun ve Salih Uçan’la yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlayamadı. Taraflar arasındaki görüşmeler maddi konulardaki ciddi farklı nedeniyle sezon sonuna bırakıldı. Yaklaşık 3 ay sonra gerçekleşecek görüşmelerde deneyimli oyuncuların durumu netlik kazanacak. Anlaşma sağlanamazsa Cenk ve Salih’le yollar ayrılacak. Tarafların ortak bir noktada buluşması halinde ise iki oyuncunun da sözleşmesi yenilenecek.

Haberin Devamı

Takımın en az kazanan isimleri arasında bulunan Cenk ile Salih bu sezon 10 milyon lira (yaklaşık 300 bin euro) garanti ücret karşılığında oynuyor. Aboubakar 3 milyon 110 bin euro garanti ücret alıyor. Kamerunlu golcü maç başına da 12 bin euro kazanıyor. Chamberlain’e 2,5 milyon euro garanti ücret ve maç başı 10 bin euro ödeniyor. Rebic, Rashica, Al Musrati ve Muçi gibi oyunculara da 2 milyon euro düzeyinde senelik ücretler veriliyor.

Cenk Tosun’un kariyerine Beşiktaş’ta devam etmek istediği ve bu nedenle gelen teklifleri değerlendirmeye almadığı belirlendi. 32 yaşındaki oyuncunun tıpkı Salih Uçan gibi yıllık 60-70 milyon lira dolayında garanti ücret istediği ve Beşiktaş’tan bu seviyede bir teklif gelmesi halinde kabul edeceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yazarlar