Beşiktaş Beşiktaş'ta Feyyaz Uçar'dan sert tepki! 'Sabrımız taştı'

Beşiktaş'ta Feyyaz Uçar'dan sert tepki! 'Sabrımız taştı'

28.01.2024 - 18:34 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar, Sivasspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 23'üncü haftasında Sivasspor kendi sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Hakem kararlarına tepki gösteren Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, "Geçen hafta penaltımız oluyor, VAR çağırmıyor. Bu haftada penaltımız veriliyor. VAR'dan geri dönüyor. VAR'dan geri dönmesini gerektiren bir şey varsa orada bildiğim kadarıyla hakemi aldatmaya yönelik bir hareket olması lazım ya da elle oynama lazım. İkisi de yok. Niye VAR çağırıyor? Niye orada iptal oluyor? Anlamış değiliz. Niye hep Beşiktaş'ın başına geliyor? Bu VAR'da AVAR'da neler oluyor anlamıyoruz. Şu kayıtları dinleyelim, daha önce benzer durumlarda diğer takımların isteği lehinde VAR kayıtları çıktı, konuşuldu, artık biz de bekliyoruz. Biri de bizim için bir şey yapsın, niye hep Beşiktaş'a karşı gelince hep aynı şeyler, hep aynı hatalar, hep aynı tek düzelikler, hep aynı haksızlıklar. Yeter ya. Konuşmamak için direniyoruz ama aynı zamanda rakip takım da hakemden şikayetçi. Beşiktaş'ın maçlarını düzgün yönetin. Rica ediyoruz. VAR'da kim var diye soruyoruz Serkan Tokat. Metin Tokat'ı hatırlar mısınız? Sergen Yalçın'ın frikik golü vardı rakip elle kesmişti. O golü, o penaltıyı vermeyen hakem. Bunlar üç nesil hakem. Dedelerinden büyüklerimiz çekti, babasından biz çektik, hala çekiyoruz. Aileden hakemlerden kurtulalım lütfen. Kendimiz için değil, Türk futbolu için istiyoruz. Bugün Bülent Uygun hocamızın da isyanı ortada. Rakip de kendine göre haklı. Düzgün yönetin, bu kadar zor mu?" dedi.

Haberin Devamı

Sivasspor'u da tebrik eden Uçar, "Onlar da biz de eleştiriyoruz. Bizim eleştirimiz bugüne değil, geçmişe dair yapılan haksızlıklarla alakalı. Uzayıp gelen haksızlıklarla alakalı. Oyuncumuzun diz yan bağı kopuyor, sakatlanıyor sarı kart yok. Rebic'e arkadan kasti tekme var, kırmızı kart yok. Geçen hafta verilmeyen penaltı var, bu hafta verilen penaltı var. VAR'dan geri dönüyor. Niye hep Beşiktaş'a karşı, biri bize bunu açıklasın. Yıllardır niye hep Beşiktaş'a karşı. Geçen toplantıda da söyledim, hakemden gol yiyen bir takımız. Adam arka direğe depar attı ve bize gol attı. Ama aynı şey devam ediyor. Konuşmak istemiyoruz, artık sabır taştı. Maçın skoruna direkt etki eden hareketler bunlar. Bu hafta yönetim kuruluna bir brifing sunacağız. Eski bir hakemimiz, çok değerli bir hakem rapor verecek bize. Bugüne kadar olan şeyleri derleyip toplamış. Bundan sonra hakem istatistiğini bütün dostlarla paylaşacağız. Kim nerede ne yönetmiş, ne yapmış mecburuz. Onlar şeffaf değil ama biz şeffaf olmak zorundayız. Buradan yürüyeceğiz. Sakın ola ki bize bir avantaj sağlamasınlar, bizim ona ihtiyacımız yok. Beşiktaş takımının hakeme ihtiyacı yok, Türk futbolunun doğru yönetime, doğru düdüğe ihtiyacı var. Bu hafta içerisinde toplantımızın ana gündemi hakemlerle ilgili olacak. Çünkü bu yıllardır süregelen bir şey. Artık yeter, sayın başkanımız da 'Artık yeter' dedi. Çok yüreğimiz yanıyor" diye konuştu.

Yazarlar