Beşiktaş Beşiktaş'ta sahne sırası yedek futbolcularda!

Beşiktaş'ta sahne sırası yedek futbolcularda!

26.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine taşıyarak UEFA Avrupa Ligi play-off turu biletini cebine koyan Beşiktaş bugün Kasımpaşa karşısında genç ve yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele edecek. Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe; Ersin, Aboubakar, Bakhtiyor ve Chamberlain’e ilk 11’de forma verecek.

Beşiktaşta sahne sırası yedek futbolcularda

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in son haftasında bugün Kasımpaşa’ya konuk olacak. Siyah-beyazlı takım hafta arası Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan finalde Trabzonspor’u mağlup ederek, Ziraat Türkiye Kupası’nı 11. kez müzesine taşırken, UEFA Avrupa Ligi play-off turu biletini de cebine koymuştu.

Haberin Devamı

Bu nedenle Kartal’ın Kasımpaşa ile oynayacağı maçın Avrupa kupaları açısından bir önemi bulunmuyor. Ancak Beşiktaş’ın ligi 5. sırada bitirmesi için 6. basamakta yer alan Kasımpaşa’dan puan alması gerekiyor.

Siyah-beyazlı takım rakibini mağlup eder veya berabere kalırsa ligi 5. sırada noktalayacak. Kazanan taraf Kasımpaşa olursa ligi de ikili averajla 5. basamakta kapatacak. Lacivert-beyazlı takım sezonun ilk yarısında Tüpraş Stadı’nda oynanan maçtan 3-1’lik skorla galip ayrılmıştı.

Beşiktaş’ta Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe, Kasımpaşa karşısında yedek ve genç oyunculara şans verecek. Trabzonspor’la perşembe günü oynanan finalde ilk 11’de forma giyen oyuncuların büyük bölümü bugün görev almayacak.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekibin kalesini Ersin Destanoğlu koruyacak. Savunmada Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan ve Emrecan Terzi yer alacak.

Orta sahada Demir Ege Tıknaz, Alex Oxlade Chamberlain ve Bakhtiyor Zaynutdinov’un görev yapması bekleniyor. Hücum hattında ise büyük olasılıkla Milot Rashica, Semih Kılıçsoy ve Vincent Aboubakar ilk 11’de sahaya çıkacak. Kartal’da sarı kart cezalısı Gedson Fernandes ile sakatlığı buluna Jackson Muleka müsabakada forma giyemeyecek.

BAŞAKŞEHİR'İN TAKILMASI LAZIM

Kartal’ın ligi 4. sırada bitirme ihtimali de bulunuyor. Ancak bunun için 56 puanlı Beşiktaş’ın kazanması ve 58 puana sahip Başakşehir’in Adana Demirspor deplasmanında puan kaybetmesi gerekiyor. Siyah-beyazlı takım kazanması halinde, Başakşehir berabere kalır veya mağlup olursa, ligi 4. basamakta noktalayacak.

Kartal’ın ikili averajda Başakşehir’e üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş evinde 1-0 yendiği rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.