Beşiktaş Beşiktaş'ta seçim sonucunu değerlendirdi: Boş verilecek hadise değil!

Beşiktaş'ta seçim sonucunu değerlendirdi: Boş verilecek hadise değil!

31.05.2022 - 07:38 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü'nde pazar günü yapılan seçimde Ahmet Nur Çebi rakibi Fuat Çimen'i geride bırakarak yeniden başkan seçildi. Milliyet Gazetesi'nden Levent Kalkan, seçim sonuçlarını analiz ederken, çarpıcı ifadeler kullandı.

Beşiktaşta seçim sonucunu değerlendirdi: Boş verilecek hadise değil

Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ahmet Nur Çebi yeniden başkan seçildi. Çebi 2 bin 777, rakibi Fuat Çimen ise bin 190 oy aldı. 397 boş ve 59 geçersiz oy çıkması dikkat çekti. Milliyet Gazetesi'nden Levent Kalkan, 'Çebi mesajı iyi okumalı' başlıklı yazısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. İşte o yazı:

Haberin Devamı

"Beşiktaş'ta 2,5 yıllık birinci görev dönemini geride bırakan Ahmet Nur Çebi pazar günü ikinci kez başkanlık görevine seçildi. Başkan Çebi ve siyah-beyazlı camiaya hayırlı, uğurlu olsun... Ahmet Nur Çebi ortasından başladığı ilk sezonunda Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın'la çalıştı, ligi üçüncü bitirdiler. İkinci sezon Sergen Yalçın'la şampiyonluk yaşadı.

Üçüncü sezon Yalçın'la başladı, Önder Karaveli ile yola devam edildi, kapanışı Valerien Ismael gerçekleştirdi...
Geride kalan 2,5 yılda Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'yı kaldırdı Beşiktaş. Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı Sergen Yalçın, Süper Kupa'yı Karaveli getirdi.

Beşiktaşta seçim sonucunu değerlendirdi: Boş verilecek hadise değil

'TÜM KULVARLARDA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI'

Geride bıraktığımız 2021-22 sezonu ise tüm kulvarlarda hayal kırıklığıyla noktalandı. Michy Batshuayi, Miralem Pjanic ve Alex Teixeira takviyelerine rağmen Şampiyonlar Ligi'nde "sıfır" çeken Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'na çeyrek finalde havlu attı. Süper Lig'i ise şampiyon Trabzonspor'un 22 puan gerisinde, 6. basamakta kapattı. 

Haberin Devamı

Borussia Dortmund, Sporting Lizbon ve Ajax'la mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde puan yüzü göremeyen son şampiyon Beşiktaş'ın ligi de 6. sırada bitirmesi ciddi eleştiri topladı. Son olarak Başkan Ahmet Nur Çebi'nin hiç şans verilmeyen rakibi Fuat Çimen'le yarıştığı genel kurulda ortaya çıkan tablo uyarı niteliğinde birçok mesaj içeriyor.
Ahmet Nur Çebi seçimi 2777 oyla kazandı, Fuat Çimen'e ise tahminlerin çok ötesinde 1190 oy çıktı.
59 oy geçersiz sayılırken, "kongrede oy verecek başkan adayı göremeyen" tam 397 üye boş oy kullandı.
Yaklaşık 18 bin genel kurul üyesinin kongrede oy kullanma hakkı vardı, katılım 5 bini bulmadı.
Bu noktada Başkan Ahmet Nur Çebi'ye pazar günü kongrede verilen en büyük mesajın boş oylar olduğunu düşünüyorum.
Malumunuz, demokrasilerde yeri gelir bir oy belirler kongrelerin ve koca koca başkan adaylarının kaderini...
Son genel kurulda 397 üye boş oy attı. Kongreye katılıp, belki saatlerce sıra bekleyip, ciddi mesai harcayan 397 kişinin boş oy kullanması "boş" verilecek bir hadise değildir... Mesajı iyi okumak, yanlışlardan kaçınmak, doğruları artırmak gerekir.

Haberin Devamı

Beşiktaşta seçim sonucunu değerlendirdi: Boş verilecek hadise değil

'OLASI KÖTÜ BAŞLANGIÇ OLAĞANÜSTÜ KONGREYE TAŞIYABİLİR'

Beşiktaş'ı ve kongreleri uzun yıllardır yakından takip eden değerli gazetecilerin sosyal medyadaki yorumları da önümüzdeki dönemin Başkan Ahmet Nur Çebi için çok kritik olduğuna işaret ediyor. Transfer ve hazırlık sürecinin iyi geçirilmesinin yanı sıra özellikle ilk 1,5-2 aylık süreçte alınacak saha sonuçlarının önemine dikkat çekiyor medya mensubu dostlarımız. Olası kötü başlangıcın Beşiktaş'ı ocak ayında olağanüstü kongreye taşıyabileceğinin de altını çiziyorlar...

Beşiktaşta seçim sonucunu değerlendirdi: Boş verilecek hadise değil

'ŞAMPİYON TRABZONSPOR DAHA ÖZGÜVENLİ'

Hal böyleyken Başkan Ahmet Nur Çebi'nin ve camiayı pek de memnun etmeyen yeni yönetim kurulunun adımlarını çok dikkatli atması lazım. Süper Lig'in en deneyimli ve değerli hocalarından Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor yeni sezona şampiyon apoletiyle ve daha özgüvenli girecek. Nokta atışı 3-4 transferle daha da güçleneceklerini düşünüyorum.
Taraftarıyla yeniden barışan ve bütünleşen Fenerbahçe ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyonluk parolasıyla başlayacak yine sezona. Jorge Jesus liderliğinde çok daha agresif ve kararlı bir Fenerbahçe izleyeceğiz muhtemelen... Galatasaray da yeni yönetimi, teknik kadrosu ve oyuncularıyla bu kez yarışın içinde olacaktır.

Haberin Devamı

'OLAĞANÜSTÜ KONGRELER OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR DEMEKTİR'

TFF'de de yeni bir yönetimin göreve geleceğini düşünecek olursak 2022-23 sezonunda şampiyonluk yarışı her açıdan soru işaretleriyle dolu görünüyor. Erken bir tahminde bulunmak mümkün değil. Ancak resmin tamamına baktığımızda en az krediye Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin sahip olduğunu görüyorum. Şampiyonluk yarışından erken kopuş bu kez olağanüstü kongreleri kaçınılmaz hale getirir. Olağanüstü kongreler de genelde olağanüstü sonuçlar demektir..."