Beşiktaş Beşiktaş’ta Şenol Güneş - Valentin Rosier zirvesi! Derbi öncesi yapılan görüşmenin perde arkası

Beşiktaş’ta Şenol Güneş - Valentin Rosier zirvesi! Derbi öncesi yapılan görüşmenin perde arkası

02.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de 24. haftayı Galatasaray’ın 14, Fenerbahçe’nin 8 puan gerisinde kapatan Beşiktaş derbi zaferleriyle şampiyonluk hesaplarını alt üst ederken adeta bir mucizeyi gerçekleştirdi. Yaşanan krizi çok iyi yöneten Şenol Güneş yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Beşiktaş’ta Şenol Güneş - Valentin Rosier zirvesi Derbi öncesi yapılan görüşmenin perde arkası

Fenerbahçe’den sonra lider Galatasaray’ı da mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, Süper Lig’de şampiyonluk hesaplarını alt üst etti. Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlı takım umutlarını son haftalara taşırken adeta bir mucize gerçekleştirdi.

Kartal ligde 24. haftayı 57 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray’ın 14, 51 puanla ikinci sırada bulunan Fenerbahçe’nin 8 puan gerisinde kapatmıştı. 46 puanla 3. basamakta yer alan Beşiktaş için o günlerde şampiyonluk sözkonusu bile değildi. Ancak siyah-beyazlı takım üst üste aldığı başarılı sonuçlarla yarışa geri dönmeyi başardı.

Valerien Ismael’in yerine 11. hafta sonunda göreve getirilen Teknik Direktör Şenol Güneş bu başarıda başrolü oynadı. 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıyan Güneş ilk iş olarak kaleci Mert Günok ve Cenk Tosun’u ilk 11’e monte etti. Mert birçok maçta Kartal’ı ayakta tutarken, Cenk Tosun kritik golleriyle takıma hayat verdi.

Haberin Devamı



GHEZZAL’A RAĞMEN

Weghorst krizini Aboubakar formülüyle çözen Şenol Güneş ara transferde kadroya çok önemli takviyeler yaptırdı. Colley, Hadziahmetovic, Onur Bulut ve Alexandru Maxim takıma tam uyum sağladı. Devre arası takımdan ayrılmaları gündeme gelen Saiss ve Masuaku’yu yeniden kazanan Güneş; Gedson, Salih ve Redmond’un performanslarını da ikiye katladı.

Şenol Güneş üstelik bu başarıyı takımın en önemli isimlerinden Ghezzal’ın yokluğunda gerçekleştirdi. Cezayirli yıldız sakatlık sonrası eski günlerini mumla aratsa da Şenol Güneş, Redmond’u sağ kanada yerleştirerek bu bölgede sorun yaşanmasına izin vermedi. Adeta teknik adamlık gösterisi yapan siyah-beyazlı çalıştırıcı bir kez daha tecrübesini gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta Şenol Güneş - Valentin Rosier zirvesi Derbi öncesi yapılan görüşmenin perde arkası

GEDSON FERNANDES ASLAN’I AFFETMİYOR

Beşiktaş’ın G.Saray’ı devirdiği maçta goller Saiss, Hadziahmetovic ve Aboubakar’dan geldi ancak en çok Fernandes’in performansı alkış topladı. Portekizli yıldız orta sahada olağanüstü bir enerjiyle savaşırken, derbi zaferinde başrolü oynadı.

Gedson geçtiğimiz sezon devre arasında eski takımı olan Galatasaray’a dönmeye çok yakındı. Ancak sarı-kırmızılıların son anda Erick Pulgar’ı tercih etmesiyle Portekizli futbolcu rotasını sürpriz şekilde Beşiktaş’a çevirdi. Yarım sezon Çaykur Rizespor’da kiralık oynayan Gedson ardından 4,5 yıllık sözleşme imzaladığı Kartal’ın kadrosuna katıldı.

Gedson Fernandes’in derbideki müthiş futbolu ‘Galatasaray motivasyonu’ olarak yorumlandı. Genç futbolcu, Çaykur Rizespor formasıyla geçen sezon Galatasaray’a serbest vuruştan harika bir gol atmıştı.

ABOUBAKAR’A DİNLENMEK YOK

Teknik Direktör Şenol Güneş derbiden sonra takıma bir gün izin verdi ancak Vincent Aboubakar hız kesmedi. Kamerunlu golcü dün öğle saatlerinde BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne gelerek bireysel antrenörü eşliğinde özel bir çalışma gerçekleştirdi. Aboubakar’ın görüşünü kısıtlayan bir gözlük ve küçük topla çalışması dikkat çekti. Son 8 maçta 8 gol atan yıldız oyuncunun izin gününde bireysel çalışması yapması takdir topladı. Kartal bugün yapacağı antrenmanla Antalyaspor’la cumartesi günü deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacak. Saat 18.00’de başlayacak idman basına açık olarak gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta Şenol Güneş - Valentin Rosier zirvesi Derbi öncesi yapılan görüşmenin perde arkası

PAROLA 80 PUAN

Süper Lig’de 32. haftayı 65 puanla 3. sırada kapatan Beşiktaş rotasını çizdi. Kartal kalan süreçte sırasıyla Antalyaspor (D), Adana Demirspor (D) ve Kasımpaşa (D) ile karşılaşacak. 34. haftayı ligden çekilen Gaziantep FK karşısında alacağı 3-0’lık hükmen galibiyetle kapatacak siyah-beyazlı takım, 36. haftayı ise BAY geçecek. Beşiktaş sezonu sahasında Konyaspor’la oynayacağı karşılaşmayla noktalayacak. Siyah-beyazlı takım 4’te 4 yaparak 80 puana ulaşmanın hesaplarını yapıyor. Teknik Direktör Şenol Güneş ve yöneticiler, 80 puana ulaşmaları durumunda şampiyon veya ikinci sırada ligi bitireceklerini düşünüyor. Ancak Kartal’ın önünde zorlu bir fikstür bulunuyor. Üst üste üç deplasman sınavına çıkacak Beşiktaş bu maçlarda kayıp yaşamazsa şampiyonluk umutlarını belki de son haftaya kadar taşımayı başaracak.

SALİH’E KONTROL

Derbi maçta dizine darbe alan Salih Uçan kontrolden geçirildi. Son dönemin en formda ve başarı isimlerinden olan Salih’in ciddi bir probleminin bulunmadığı ifade edildi. Tecrübeli futbolcu cumartesi günü Antalyaspor’la oynanacak maçta takımdaki yerini alabilecek.

Haberin Devamı

‘GÖSTER KENDİNİ ROSİER’

Fransız sağ bekle derbiden önce bir araya gelen Şenol Güneş’in, “Kendini en iyi şekilde maça hazırlamanı istiyorum. Formanın hakkını vereceğine inanıyorum” dediği belirlendi

Kartal’ın lider Galatasaray karşısında elde ettiği derbi zaferinde Valentin Rosier’in de büyük payı vardı. Onur Bulut’un hastalığı nedeniyle şans bulduğu Ümraniyespor maçında başarıyla görev yapan Fransız sağ bek derbide de ilk 11’de sahaya çıktı ve performansıyla tam not aldı.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in derbiden önce Rosier’le özel bir görüşme gerçekleştirdiği belirlendi. Maçtan birkaç gün önce tesislerde Rosier’le bir araya gelen Güneş’in deneyimli futbolcuyu motive edici ifadeler kullandığı öğrenildi.

Rosier’e kendisine ilk 11’de forma vermeyi planladığını bildiren siyah-beyazlı hocanın, “Yeteneğin ve enerjin ortada. Ümraniye maçındaki oyunun da tatmin ediciydi. Derbide senin yeteneklerine ve enerjine ihtiyacımız olacak. Kendini en iyi şekilde maça hazırlamanı istiyorum ve sana güveniyorum. Yeteneklerini göstererek formanın hakkını vereceğine de inanıyorum” diye konuştuğu aktarıldı. Valentin Rosier’in bu görüşmeden büyük bir memnuniyetle ayrıldığı vurgulandı. Formayı yeniden kapan ve derbide üst düzey bir performans sergileyen başarılı futbolcunun karşılaşmanın ardından Şenol Güneş tarafından özel olarak tebrik edildiği de belirtildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta Şenol Güneş - Valentin Rosier zirvesi Derbi öncesi yapılan görüşmenin perde arkası