Beşiktaş Beşiktaş'ta Valentin Rosier veda hazırlığında! Transferde takas planı

Beşiktaş'ta Valentin Rosier veda hazırlığında! Transferde takas planı

18.12.2023 - 18:48 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan futbolcular arasında yer alan Valentin Rosier'e talip çıktığı iddia edildi. Siyah-beyazlıların kadroda düşünmediği tecrübeli sağ bek için takas teklifi sunulacağı aktarıldı.

Beşiktaşta Valentin Rosier veda hazırlığında Transferde takas planı

Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş'ta Futbol Genel Koordinatörü Samet Aybaba'nın raporu doğrultusunda kadro dışı bırakılan Valentin Rosier'e talip çıktığı öne sürüldü. Siyah-beyazlılardan ayrılması beklenilen tecrübeli sağ bek için takas teklifinin yapılacağı iddia edildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın kadroda düşünmediği tecrübeli futbolcuya talip olan kulüp netlik kazandı. Sabah'ın haberine göre; Fransa Ligue 1 ekibi Nice, Valentin Rosier'in peşine düştü.

Francesco Farioli yönetimindeki Nice'in Valentin Rosier'in durumunu yakından takip ettiği aktarıldı. Fransa Ligue 1'de şampiyonluk mücadelesi veren Nice'in Valentin Rosier'i transfer etmek için takas planı uygulayacağı belirtildi. Nice'in Valentin Rosier'e karşılık Youcef Atal'ı önereceği vurgulandı.

Valentin Rosier bu sezon Beşiktaş formasını 21 maçta giydi. 27 yaşındaki sağ bek bu süreçte 2 asist üretti. Siyah-beyazlılarla sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek Valentin Rosier'in güncel piyasa değeri 6 milyon euro.

Rodez altyapısına yetişen Valentin Rosier daha sonra Dijon ve Sporting Lizbon formaları giydi. Beşiktaş, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında kiraladığı Fransız sağ bekin bonservisini 2022-2023 sezonu başında 4 milyon 800 bin euro karşılığında aldı.

Haberin Devamı

ATAL'A FİLİSTİN ENGELİ

Francesco Farioli yönetimindeki Nice'te sezon başında kadronun vazgeçilmezleri arasında yer alan Youcef Atal, 6 mücadelede şans buldu. 27 yaşındaki Cezayirli sağ bek bu süreçte 1 gol sevinci yaşadı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı sonrası Filistin'e destek paylaşımlarında bulunan Youcef Atal, Nice tarafından kadro dışında bırakıldı. Özür dilemesine rağmen yeniden takıma alınmayan Youcef Atal'ın sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

Cezayir'de futbola başlayan Youcef Atal daha sonra Paradou, KV Kortrijk ve Nice formaları giydi. Nice, 2018-2019 sezonu başında Cezayirli sağ bek için 3 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Cezayir Milli Takımı'nda 29 maça çıkan Youcef Atal, 2 kez rakip fileleri havalandırdı. 27 yaşındaki sağ bekin güncel piyasa değeri 6 milyon euro.

Yazarlar