Beşiktaş Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'dan inanılmaz performans! Cenk Tosun damgası, Rachid Ghezzal şov yaptı

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'dan inanılmaz performans! Cenk Tosun damgası, Rachid Ghezzal şov yaptı

18.03.2023 - 20:35 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlıların Kamerunlu santrofru Vincent Aboubakar inanılmaz performansını devam ettirdi. Öte yandan Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal karşılaşmada yıldızlaştı.

Beşiktaşta Vincent Aboubakardan inanılmaz performans Cenk Tosun damgası, Rachid Ghezzal şov yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında Beşiktaş, İstanbulspor'u konuk etti. Heyecan dolu müsabakada yıldızlaşan isim Vincent Aboubakar oldu. Kamerunlu golcü inanılmaz performansını İstanbulspor maçında da devam ettirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş - İstanbulspor maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin büyük bir bölümünün dolu olduğu gözlemlendi. Beşiktaşlı futbolcuların, kulübün 120'nci yılına özel hazırlanan tişörtlerle sahaya çıktığı anda alkış sesleri yükseldi.

GHEZZAL GERİ DÖNDÜ

Beşiktaş'ın Süper Lig'in 10'uncu haftasında oynadığı Trabzonspor maçında sakatlanan Rachid Ghezzal, İstanbulspor müsabakasında ilk 11'e geri döndü. Cezayirli sağ kanat, 16 Ekim 2022'den sonra ilk kez bir maça ilk 11'de başladı.

Beşiktaş'ın İstanbulspor maçı ilk 11'inde şu isimler yer aldı: Mert Günok, Tayyip Talha Sanuç, Omar, Masuaku, Salih Uçan, Hadziahmetovic, Gedson, Ghezzal, Cenk Tosun, Aboubakar.

ASİST GHEZZAL, GOL CENK TOSUN

Müsabakanın 42'nci dakikasında Beşiktaş'ın kazandığı köşe vuruşunda topun başına Rachid Ghezzal geçti. Rachid Ghezzal'ın sert ortasında arka direkte Cenk Tosun kafa vuruşunu yaptı. Jensen'in dokunamadığı meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş bu golle birlikte İstanbulspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Siyah-beyazlılarda Cenk Tosun golünü asker selamı vererek kutladı.

Haberin Devamı

CENK TOSUN ŞOV YAPIYOR

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından küllerinden doğan Cenk Tosun, İstanbulspor maçını da boş geçmedi. Siyah-beyazlıların tecrübeli futbolcusu bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 10'uncu kez gol sevinci yaşadı. Cenk Tosun takım arkadaşlarına da 1 gol pası verdi.

Opta'nın verilerine göre; Bu sezon en fazla Süper Lig maçının açılış golünü atan Beşiktaş oyuncusu olan Cenk Tosun (5), siyah-beyazlıların İstanbulspor karşısındaki ilk isabetli şutunda fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

LOSHAJ DİREĞE TAKILDI

Karşılaşmanın 50'nci dakikasında Beşiktaş savunmasından seken top ceza sahasının dışında Loshaj'ın önüne düştü. Loshaj'ın top yere inmeden gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin içine çarptı ve taç çizgisine doğru çıktı.

ABOUBAKAR'DAN HARİKA GOL

Müsabakanın 56'ncı dakikasında Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar orta sahada topla buluştuktan sonra önünü boşalttı. Kamerunlu santrfor ceza sahasına girmeden plase vuruşunu yaptı ve fileleri havalandırdı. Vincent Aboubakar'ın golüyle Beşiktaş rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

SERİYE BAĞLADI

Beşiktaş'ın ara transfer ve tescil döneminde kadrosuna dahil ettiği Vincent Aboubakar, arka arkaya 3'üncü maçta da golünü atma başarısı gösterdi. Kamerunlu oyuncu; Ankaragücü ve Başakşehir maçları sonrası İstanbulspor'u da boş geçmedi. Öte yandan Vincent Aboubakar geçtiğimiz hafta Başakşehir maçında bir de asist yapmıştı.

Opta'nın verilerine göre; Aralık 2021'den (Suudi Arabistan Pro Lig) bu yana ilk kez üst üste üç lig maçında gol atan Vincent Aboubakar, Süper Lig'de Ekim 2016'dan (vs Antalyaspor) bu yana ilk kez seyircisi önünde ceza sahası dışı golü kaydetti.

Haberin Devamı

GHEZZAL KENARA GELDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın 63'üncü dakikasında oyuna iki hamlede birden bulundu. Siyah-beyazlılarda Rachid Ghezzal ve Salih Uçan kenara geldi. Beşiktaş'ta kalan sürede Alexandru Maxim ile Nathan Redmond görev aldı.

Beşiktaş taraftarları sakatlığının ardından yeniden formasına kavuşan Rachid Ghezzal'a büyük destek verdi. Cezayirli oyuncu kenara gelirken alkışlar yükseldi.

LOKILO FİLELERİ HAVALANDIRDI

Mücadelenin 70'inci dakikasında Beşiktaş savunmasının hatasında Valon Ethemi sağ kanatta topla buluştu. Valon Ethemi'nin pasında geriden gelen Jason Lokilo tek vuruşunu yaptı. Jason Lokilo'nun golüyle birlikte İstanbulspor farkı yeniden 1'e indirdi.

İNANILMAZ POZİSYON

Karşılaşmanın 73'üncü dakikasında Mehremic'in uzun pasında Colley inanılmaz bir hata yaptı. Topu önünde bulan Emir Kaan Gültekin karşı karşıya pozisyonda aşırtma vuruş denedi. Beşiktaş'ta kalesini terk eden Mert Günok topu son anda kontrol etti.

PENALTI BEKLENTİSİ

Müsabakanın 75'inci dakikasında kendi yarı alanından kısa paslarla çok iyi çıkan İstanbulspor'da sol kanattan içeri doldurulan topu Ethemi önüne aldı. Colley ile girdiği mücadelede yerde kalan Ethemi penaltı bekledi. Bu sırada Mert Günok'u da geçen topu son anda Beşiktaş savunması dışarı attı.

İstanbulspor'da Duhaney itirazları nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı. Ethemi'nin yerde kaldığı pozisyonla ilgili VAR'dan bir tavsiye gelmedi ve oyun kaldığı yerden devam etti.

MAXIM DİREĞE TAKILDI

Karşılaşmanın 89'uncu dakikasında sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Nathan Redmond'ın son çizgiden yaptığı ortada Alexandru Maxim kafayı vurdu, üst direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

REDMOND'DAN MUHTEŞEM GOL

Müsabakanın 90+3'üncü dakikasında Beşiktaş'ta Onur Bulut'la orta sahada paslaşan Nathan Redmond topla birlikte rakiplerini birer birer geçti. Tecrübeli futbolcu ceza sahasına girmeden sol ayağıyla vurdu ve fileleri havalandırdı. Bu golle birlikte maçın skoru 3-1 oldu.

Yazarlar