BeşiktaşBeşiktaş'ta yerli sancısı! Başarısızlıkta başrol

Beşiktaş'ta yerli sancısı! Başarısızlıkta başrol

28.05.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kartal bu sezon da hedeflerine ulaşamazken, Semih Kılıçsoy ve Mustafa Hekimoğlu başta olmak üzere yerli isimler sınıfta kaldı. Mert ve Emirhan dışındaki Türk oyuncuların beklentilerin çok altında performans sergilemesi siyah-beyazlı takımın başarısızlığında başrolü oynadı.

Beşiktaşta yerli sancısı Başarısızlıkta başrol

Beşiktaş bu sezon hiçbir hedefine ulaşamazken, yerli oyuncular adeta sınıfta kaldı. Büyük umut bağlanan genç forvetler Semih Kılıçsoy ve Mustafa Hekimoğlu başta olmak üzere siyah-beyazlı takımın Türk oyuncuları beklentilere yanıt veremedi. Yerli futbolcuların yetersiz performans sergilemesi Kartal’ın yaşadığı başarısızlıkta büyük rol oynadı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılarda en büyük hayal kırıklığını Semih Kılıçsoy ve Mustafa Hekimoğlu yarattı. Geçen sezon 12 gol, 3 asiste imza atan Semih bu sezon 45 resmi maçta 4 gol, 6 asistte kaldı. Mustafa ise 31 maçta sadece 1 gol, 2 asist kaydetti. Tek golünü sezon başındaki Süper Kupa maçında Galatasaray’a karşı atan Mustafa daha sonra çıktığı 30 müsabakada gol bulamadı.

Salih Uçan, Ersin Destanoğlu, Tayyip Talha Sanuç ve Onur Bulut beklentileri karşılıksız bırakan diğer isimler oldu. Genç isimlerden Emrecan Terzi, Fahri Ay ve Yakup Arda Kılıç fazla forma şansı bulamadı. Sakatlığını atlatan Necip Uysal ise sezonun son bölümünde takıma katılabildi.

Yerli oyunculardan sadece iki isim iyi performans sergiledi. Takım kaptanlarından Mert Günok sezonun büyük bölümünde kalesinde güven verdi. Milli eldiven Kartal’ı birçok maçta adeta tek başına ayakta tuttu. Emirhan Topçu ise zaman zaman sakatlık sorunları yaşasa da genel olarak iyi bir sezon geçirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta yerli sancısı Başarısızlıkta başrol

50 RESMİ MAÇTA 7 GOL VE 14 ASİST

Kartal bu sezon geride kalan dönemde tam 50 resmi müsabakaya çıkarken, yerli futbolcular toplamda sadece 7 gol kaydetti. Türk oyuncuların asist sayısı ise 14 oldu. Rafa Silva tek başına yerli oyuncuların toplamından daha çok gol katkısı yaptı.

32 yaşındaki Portekizli yıldız 48 müsabakada rakip ağları 18 kez havalandırırken, 13 kez de asist yaptı ve toplamda 31 gole doğrudan katkı verdi.

IMMOBILE'NİN YERİNE SEMİH

Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasında pazar günü Bodrum FK ile deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş bugün 11.45’te gerçekleştireceği antrenmanla hazırlıklarına başlayacak. Sezonu üçüncü sırada bitirme çabasındaki Kartal, ligden düşmesi kesinleşen rakibini mağlup ederek, Samsunspor’un sahasında Kayserispor’a takılmasını bekleyecek. Beşiktaş’ın kazanması ve Samsunspor’un puan kaybetmesi halinde üçüncü sıra siyah-beyazlıların olacak.

Beşiktaş, Bodrum FK deplasmanında Ciro Immobile’den yoksun mücadele edecek. Çaykur Rizespor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen İtalyan golcü, Bodrum’a götürülmeyecek. Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer’in Immobile’nin yokluğunda Semih Kılıçsoy’a ilk 11’de forma vermeyi planladığı aktarıldı. Norveçli hocanın, Rafa Silva’yı santrfor pozisyonunda oynayatarak, Semih’e sol kanatta görev verebileceği de ifade edildi.

Haberin Devamı

TAYFUR VE KARTAL İÇİN KAMP KARARI

Beşiktaş’ta kiralık oyunculardan Tayfur Bingöl ile Kartal Kayra Yılmaz sezonun bitimiyle birlikte takıma dönüş yapacak. Tayfur, Eyüpspor’da başarılı bir sezon geçirirken, Kartal Kayra ise Kayserispor forması altında ortaya koyduğu performansla dikkat çekti.

Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer’in iki oyuncuyu da hazırlık kampında görmek istediği belirlendi. Norveçli hoca, kamp dönemi ve hazırlık maçlarındaki performanslarını izledikten sonra Tayfur ve Kartal’la ilgili kararını verecek. Solskjaer’in olumlu görüş bildirmesi halinde bu oyuncular kadroda tutulacak.

KEŞFETYENİ
Survivor'a veda eden isim belli oldu!
Survivor'a veda eden isim belli oldu!

Cadde | 28.05.2025 - 07:16

Survivor All Star'da nefes kesen düello sonrası adaya veda eden isim belli oldu. İşte detaylar...

Yazarlar