Milli Takım Bilal Meşe yazdı: Roket misali yükselen ikili

Bilal Meşe yazdı: Roket misali yükselen ikili

23.11.2023 - 09:26 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'ın EURO 2024'e lider olarak gitmesinin ardından Milliyet yazarı Bilal Meşe, takımdaki iki isme dikkat çekti.

Bilal Meşe yazdı: Roket misali yükselen ikili

A Milli Takım deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kalrak tarihinde ilk kez lider olarak grubu tamamladı. EURO 2024'e katılma hakkı elde eden milli takımdaki yükselen iki yıldızı Bilal Meşe, Milliyet'teki köşesinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

ROKET GİBİ YÜKSELEN İKİLİ: FERDİ VE ABDÜLKERİM
Yarım asıra dayanan gazetecilik yaşamımda portföyümde birçok özel oyuncu, iz bırakanlar, canlı olarak izlediğim o kadar isim var ki, yazsam buraya sığmaz. Son yıllarda peşlerine takıldığım, radarımdan hiç eksik olmayan iki oyuncu var; biri Abdülkerim Bardakçı, diğeri ise Ferdi Kadıoğlu...

Konyaspor altyapısından yetişen Abdülkerim sayısız takımlarda top koşturdu, 29 yaşında en olgun dönemini yaşıyor. Çok yönlü, ister stoper oynatın, ister ön libero fark etmez. Sıkışırsanız sürün forvete.. Adamda yok yok, müthiş bir sol ayak, uzun topları, adeta adrese teslim, duran toplarda rakip savunmanın belalısı! Asistini yapıyor, çıkıyor ileri gollerini de sıralıyor. Hele savunması mükemmel ötesi, tekniği de artısı. Öyle durağan değil, çabuk. Sanırsınız ki çift ciğerli, maşallahı var. Valla kardeş, Allah seni nazarlardan korusun, Galatasaray’ın başarısında senin katkıların yadsınamaz, keza A Milli Takım’da. Her iki takımın da bankosudur, birçok savunmacıya örnek fotoğraftır Abdülkerim Bardakçı.

Haberin Devamı

Bilal Meşe yazdı: Roket misali yükselen ikili


Ferdi Kadıoğlu’na ne demeli? Nereye koyarsanız koyun, koridoruna bu kadar verim kazandıran ender oyunculardan birisidir benim gözümde. Hollanda patentli Ferdi, gerek Fenerbahçe’de gerekse A Milli Takım’da ışıl ışıl parlıyor. Almanya’ya attığı golün öyle rastlantı ya da şansla uzaktan yakından ilgisi yok, tam bir beceri ürünüdür. Oyunu sürekli rakip alana yıkan, top kaybettiği anda peşini bırakmayan, savunmaya müthiş destek veren, tekniğiyle rakip eksilten. forvetlere adrese teslim paslar gönderen, asistler yapan Ferdi kardeşimiz benim beğeni kantarımda öne çıkan isimdir.

TELEVİZYON EKRANLARINA KİLİTLENDİK
Öte yandan Meşe, Montella'nın Milli Takımı izlemek isteyenleri ekran başına kilitlediğini aktararak şunları söyledi: Montella bir şeyi daha başardı, uzun süredir olumsuz grafikler çizen ay-yıldızlı takımın sevdalılarını yeniden tribünlere ve televizyonlara taşıdı. Dedik ya, sosyaliz, halkın nabzını sürekli ölçüyoruz, İtalyan hocaya müthiş bir sevgi var ülkemizde. Öyle ki, futbolseverlerin, “Neredeyse Milli Takım’ı unutmuştuk, Montella’nın gelişiyle birlikte tribünlere döndük, televizyon ekranlarına kilitlendik” sözleri gerçeğin ta kendisidir. Yani millerimiz, Montella ile kaybolan seyirciyi yeniden geri getirdi, kutluyoruz.

Haberin Devamı

DİKKAT ETTİNİZ Mİ KLASİK FORVETİMİZ YOKTU
Öyle ki neredeyse Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takım için yarı final, hatta final hayalini kuranların sayısı öyle azımsanacak cinsten değil! Evet, 72 yıl sonra özel de olsa Almanya’yı kendi evinde dize getirdik, öyle rastlantı falan değildir bu galibiyet, tam tersi bileğimizin hakkıyla kazandık. Bu oyunun tüm unsurlarını sahaya yansıtan ay-yıldızlı ekibimiz, bir anlamda gerçek gücünü de test etti Almanya karşısında ve kazandı.
Almanya maçında dikkat etiniz mi, öyle klasik bir forvetten yoksunduk. Peki aradınız mı, pek sanmıyorum. Niye mi? Golleri atanlara bakın, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı, hangisi forvet oyuncusu ki?

Kamera arkası: Fransa, Euro 2024 elemelerinde Cebelitarık'ı 14-0'lık rekorla yendi

Haberin Devamı

 

Yazarlar