Voleybol Mehmet Akif Üstündağ, Vargas'ın geri dönüş tarihini açıkladı

Mehmet Akif Üstündağ, Vargas'ın geri dönüş tarihini açıkladı

23.11.2023 - 12:01 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları'nda harikalar yaratan ve Çin ekibi Tianjin'e transfer olan Melissa Vargas sakatlandı. Vargas son durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Vargas'ın geri dönüş sürecini açıkladı.

Mehmet Akif Üstündağ, Vargasın geri dönüş tarihini açıkladı

Filenin Sultanları ile yaz boyunca 3 turnuvada mücadele eden ve 3 şampiyonluk yaşayan Melissa Vargas, sezon başında Tianjin'e transfer oldu. Çin kulübünde sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen milli pasör çaprazının son durumu belli oldu. TVF Başkanı Üstündağ konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Sezonun ilk maçında takımına 20 sayı katkı sağlayan milli voleybolcu Melissa Vargas daha sonraki maçlarda forma giymedi. Melissa Vargas’ın Henan Shuanghui maçı öncesi yaptığı antrenmanda omzundaki eski sakatlığının tekrarladığı ve bir süre dinlenmesi gerektiği yazıldı. Sakatlık durumuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

ÜSTÜNDAĞ: VARGAS, MR'INI GÖRMEDEN BİZ GÖRDÜK
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ sponsorluk anlaşması töreninde Vargas hakkındaki soruya şöyle yanıt verdi:
“Vargas antrenmanda omzundan sakatlandı, bu sakatlığın tedavisi devam ediyor. Vargas’ın bu başarıda herkes gibi payı var. Bizim evladımız, biz evladımızı takip etmez miyiz? Vargas, MR’ını görmeden biz gördük. Yakından takip ediyoruz. 4-6 hafta dinlenme ve tedavi süreci olacak.’’

Haberin Devamı

Mehmet Akif Üstündağ, Vargasın geri dönüş tarihini açıkladı

'BENİ ÖZLEDİYSEN GELEBİLİRİM DEDİM'
“Vargas’ın tedavisi Pekin'de NBA oyuncuları da dahil dünyanın en iyi oyuncularının tedavi olduğu yerde devam ediyor, kulübüne 100 km. mesafede bulunuyor. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın menajeri Pelin Çelik de Kulüpler Dünya Şampiyonası'na gidecek ve 1 hafta Vargas ile birlikte olacak. Vargas'a ‘Beni çok özlediysen ben de gelebilirim’ dedim, ‘Seni hep özlerim baba’ dedi.”

MİLLETLER LİGİ'NE EV SAHİBİ OLACAĞIZ
Üstündağ, VNL müjdesi vererek “Hem kadınlarda hem de erkeklerde 2024 Milletler Ligi’nin birinci haftalarına Türkiye ev sahipliği yapacak." dedi.

VARGAS: GELDİĞİMDE HİÇ HAREKET EDEMİYORDUM
Sakatlığı devam eden Melissa Vargas, tedavi için Pekin’deki özel rehabilitasyon merkezine gidiyor. Tianjin spor kanalına konuşan Vargas sakatlığıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Buraya yeni geldiğimde hiç hareket edemiyordum. Ama şimdi artık ağrılarım azaldı, neredeyse yok sayılır. O yüzden hızlı toparlanıyorum. Bütün maçları takip ettim. Voleybol sporcusu olarak tabii ki (omzumdan) sakatlık yaşamayı istemem. O yüzden hemen toparlanıp, sahalara hemen dönmek istiyorum.’’

DOKTOR CHEN: OMZUNUN YERİNDEN ÇIKMASIYLA YAŞANMIŞ BİR SAKATLIKTI
Doktor FangCan Chen konuyla ilgili olarak ise sakatlığının nüksettiğini vurgulayarak : ‘‘Vargas'ın sakatlığı omzunun yerinden çıkmasıyla ve muhtemelen daha önce de yaşanmış bir sakatlıktı. Kendisine sorduğumuzda daha önce de benzer şekilde sakatklandığını doğruladı. Bu tür sakatlıkların tekrarlanma eğilimi çok kolay ve stabilitesi nispeten biraz zor. Sahaları geri dönmesi için sakatlığının boyutuna ve sporcunun yarışmaya geri dönme gereksinimlerine ve özel antrenmanlarına bağlıdır. Bu faktörlerin her ikisi de etkili olacaktır. Biz elimizden geldiğince çabalayacağız. Çünkü Vargas güçlü iradesi olan sağlam bir sporcu.’’ dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Akif Üstündağ, Vargasın geri dönüş tarihini açıkladı

FENERBAHÇE İLE ŞAMPİYONLUK YAŞADI
Geçen sezon Melisa Vargas'ın dönüşü sonrası yükselişe geçen Fenerbahçe Opet, uzun süredir hasret kaldığı Sultanlar Ligi şampiyonluğuna ulaşmıştı. Geçen sezon pasör çaprazında Anna Lazerava, Vargas'ın yokluğunda oynamıştı.

3 YILLIK ANLAŞMA
Melissa Vargas’ın menajerlik şirketi SB Community’den yapılan açıklamada; “Melissa Vargas 2025/2026 sezonu sonuna kadar oynayacağı Çin ekibi Tianjin Bohai Bank’a geldi.” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Vargas ilk açıklamasında “Herkesin böyle iyi ve yardımsever olduğu bir takımda oynamaktan ve burada olmaktan mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Kamera arkası: Fransa, Euro 2024 elemelerinde Cebelitarık'ı 14-0'lık rekorla yendi

Yazarlar