Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sergen Yalçın’ın ayrıldığı günden bu yana bizler de hep yazdık, çizdik. Başkan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ı sezon sonuna kadar Önder Karaveli’ye emanet etti. Ne tuhaftır ki iki haftadır Şenol Güneş olayı patlatı, yorumlar gırla gidiyor! Sürekli belli çevrelerce Güneş’in Beşiktaş’ın başına geleceği ileri sürülüyor... Sergen Yalçın’ın ayrıldığı günden bu yana bizler de hep yazdık, çizdik. Başkan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ı sezon sonuna kadar Önder Karaveli’ye emanet etti. Ne tuhaftır ki iki haftadır Şenol Güneş olayı patlatı, yorumlar gırla gidiyor! Sürekli belli çevrelerce Güneş’in Beşiktaş’ın başına geleceği ileri sürülüyor... Bakın, olabilir, buna hiç itirazım yok. Ancak başkan, “Önder hocayla sezon sonuna kadar yoluma devam edeceğim” diyorsa ki, diyor, ben ona inanırım. Her şeyden önce mayıs ayında olağan kongre var. Başkan Çebi yeniden seçime girecek mi, girmeyecek mi bilinmiyor. Artı başka adaylar da çıkabilir, doğaldır. Biraz da bu pencereden bakacak olursak, Önder hocanın sezon sonuna kadar Beşiktaş’ın başında olacağı kesin. Haaaa gün ola, harman ola, bizde gündem öyle çabuk değişiyor ki, bazen hızına yetişemiyoruz! Seçimler bir yapılsın, başkan ve yönetim belli olsun, sonra bunu tartışırız, ne dersiniz?Görüyoruz ki, özellikle görsel medyada bazı isimler Önder Karaveli’nin maç sonu görüntülerini dillerine dolamışlar! Yahuuu arkadaş kolay mı Beşiktaş’ın hocası olmak? Tabi ki Önder hoca da bunun heyecanını iliklerine kadar yaşıyor, bazı hareketleri istem dışıdır, kulp takmayın, adamı rahat bırakın. Üzerinde tonlarca yük var, kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyor. İster beğenin, ister beğenmeyin, neticede Başkan Ahmet Nur Çebi ona yetki vermiş, takımın başında sezon sonuna kadar.Alınganlık gösterdiŞenol Güneş’in son açıklamasındaki Önder Karaveli ile ilgili sözleri de gündeme damgasını vurdu. Güneş’in “Pro-lisansı da bulunan alt yapı hocası” ifadelerine Önder hoca sert yanıtlar verdi:“Evet, ben alt yapı antrenörüyüm. Üstüne basa basa bir kere daha söylüyorum. Evet ben bir alt yapı antrenörüyüm. Bununla da gurur duyuyorum. Ülkedeki bütün alt yapı antrenörleriyle de gurur duyuyorum...”Bu sözlerin adresi kuşkusuz Şenol Güneş’tir... Önder hoca kendi penceresinden haklı olabilir, ancak Güneş hocanın bu sözleri kötü bir niyetle söylediğine asla inanmıyorum. Neticede Şenol Güneş teknik direktörlüğünün yanı sıra eğitmendir. Önder hoca alınganlık göstermiş, diye düşünüyorum. Çalışmanın alt yapısı - üst yapısı olmaz, çalışma çalışmadır, ayıp hiç değildir. Hocam sen işine odaklan, öyle her eleştiriye yanıt verirsen, kendi işini yapamazsın! Ne yani ben de bu mesleğe başladığımda çırak, hatta tıfılın tekiydim, bir de bugüne bakın!

Haberin Devamı

Gençleri izlerken çok mutlu oluyorum

Haberin Devamı

İstanbul’un üç büyükleri için zirve treni çookttaaan kaçtı, lider Trabzonspor ise doludizgin yoluna devam ediyor, yakalanması çok zor.
Geriye ne kalıyor?
Yıllardır göz ardı ettiğimiz alt yapılara büyük fırsat doğdu... Nitekim bugünlerde gerek Beşiktaş, gerekse Fenerbahçe’de gençleri 11’de görmeye başladık, valla onlar kadar ben de mutlu oluyorum.
İsmail Kartal’a bravo, Arda ve Çağtay’ı Hatay maçında ilk 11’de sahaya sürdü, fena mı yaptı, elbette hayır... Beşiktaş’ta ise neredeyse bu rakam 6’ya yaklaştı... Ersin, Rıdvan, Kerem, Can, Serdar ve Emirhan...
Bu anlamda hem Önder Karaveli, hem de İsmail Kartal hocaya gençler adına teşekkür ediyorum.
Kulüplerin ekonomisinin dibe vurduğu şu ortamda, alt yapıların ne kadar değerli olduğunu ancak bugün anlayabildik maalesef! Galatasaray’da da gençler var, ama orada onları oynatacak yerli hoca yok!

Haberin Devamı

Yunus, Emre Akbaba ve Gomis

Galatasaray’da performansı yeterli bulunmayan (!) ve başka takımlara gönderilen Yunus Akgün ve Emre Akbaba’nın verilerine baktınız mı? Adana Demirspor’da top koşturan Yunus Akgün, Süper Lig’de 23 maçta, 6 gol ve 7 asistle oynuyor, kupa hariç. Orada da 4 maçta, 1 gol, 6 asist üretmiş, müthiş... Galatasaray’da performansı yeterli bulunmayan (!) ve başka takımlara gönderilen Yunus Akgün ve Emre Akbaba’nın verilerine baktınız mı? Adana Demirspor’da top koşturan Yunus Akgün, Süper Lig’de 23 maçta, 6 gol ve 7 asistle oynuyor, kupa hariç. Orada da 4 maçta, 1 gol, 6 asist üretmiş, müthiş... Keza Alanyaspor’da oynayan Emre Akbaba; Süper Lig’de 21 maçta, 8 gol ve 3 asist, kupa ise 3 maçta, 2 gol ve 1 asiste imzasını atmış, daha ne olsun? Her ikisi de takımlarına müthiş katkı sağlıyor bu anlamda, onları beğenmeyenlere duyurulur! Bazı özel oyuncular vardır, takımdan ayrıldıkları halde isimleri her fırsatta geçer. Örneğin Bafetimbi Gomis, 500 bin dolar fazla istedi diye gönderildi, tekrar aslan yuvasına döndü... Valla, adam müthiş profesyonel, ister yedek, ister 11’de olsun fark etmiyor, çıkıyor, topu oynuyor, gollerini de atıyor. Ya saha dışı, o alanda da örnektir bence. Baksanıza Gomis geçen hafta 275 bin liralık forma almış, yani para kazanıyor, ama kulübe de maddi desteğini veriyor, helal olsun ona. Bu arada Başkan Burak Elmas’ın önümüzdeki günlerde menajerlere ödenen ücretleri açıklayacakmış, valla son yılların en büyük tartışma konularından bir budur. Bekliyoruz sayın başkan! 

GÜZEL SÖZLER

“Herkes doğru insanı bulmak ister, yanılmamak için. Oysa kimse uğraşmaz, doğru insan olmak için.”

SIGMUND FREUD