Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Durup, dururken, uçmanın da pek anlamı yok! Yani, önce bir imzalar atılsın, sonra gelecek oyuncuyu kendi kantarıma çıkarır, tartar, sonra net görüşümü ortaya koyarım, doğrusu da budur! Tabii ki Beşiktaş’tan söz ediyoruz...
Depodan kantarı çıkardım, baktım paslanma falan yok, eksik veya fazla tartmıyor!
Neyse o, kaç gram, kaç kilo yani!
Gedson Fernandes transferinde bence Beşiktaş nokta atışı yapmıştır. Kartal’ın oyun sistemine uyduğu gibi, hani ‘tepe-tepe kullanın’ derler ya, tam o cinsten. Orta sahada oyun kurucu, çift yönlü, artı duran topları da çok iyi kullanıyor. Oyun tarzını Sosa’ya benzetenler var olabilir, ama bence daha iyisi, üstelik çok teknik ve çabuk. Gelişmelere bakıyorum, Kartal’ın forvetine en ciddi aday Weghorst. Boylu boslu maşallahı var. 1.96 boyunda pivot santrfor, ama öyle durağan bir oyuncu değil, hava toplarında oldukça etkili. İki ayağını da çok iyi kullanıyor, transferi bitti gibi, ufak tefek sorunlar var, geldi gelecek!
Tabii ki Kartal’ın forvet konusunda B ve C planları yok değil. Kasımpaşa’dan tanıdığımız Muleka ikinci ciddi aday. Ne var ki, olma olasılığı bir hayli zayıf, çok pürüzler var. Balotelli’nin de adı dolaşmıyor değil Kartal’da! Olacağını sanmıyorum, kaldı ki İtalya’dan da çok isteyeni var, neredeyse 10 milyon eurodan söz ediyorlar. Türkiye’de bunu verecek takım var mı? Var da ben mi bilmiyorum! Valla Adana Demirspor’dan ayrılırsa rotası kesinlikle yine İtalya olur. Maalesef Balotelli konusundaki treni Beşiktaş geçtiğimiz sezon kaçırdı, keşke alınsaydı. Topu ayağına aldığı anda müthiş yaratıcı, belki çok iddialı olacak ama, Kartal’ı şampiyon yapardı!

Saiss’in karnesi çok iyi
Bir diğer transfer Fas Milli Takımı’nın 32 yaşındaki stoperi Romain Saiss’in karnesi çok iyi. Kariyeri dersek daha doğru olur, kulüp kariyerinde 356 maça çıkan tecrübeli futbolcu 21 gol kaydederken, 11 asist yaptı. Fas Milli Takımı’nın kaptanlığını da yayan Saiss, 1.88 boyunda, iki ayağını da kullanıyor. Kaldı ki, referansı Valerien Ismael, yani kefili! Kötü çıkarsa, faturanın adresi de odur! İşin özeti belki erken ahkam kesiyoruz, onların Kartal’a yararlı olup olmayacağını hele bir sahaya çıksınlar, o zaman göreceğiz! Kariyeri ve de karnesi pekiyi olanların takıma uyum sağlayamadıklarını çok gördü bu gözler! Başkan Ahmet Nur Çebi, transferde hata yapmamak için kılı kırk yarıyor, adımlarını sağlam atıyor. Ancak Çebi’nin, Valerien Ismaeil’in raporu doğrultusunda güçlü bir kadro oluşturacağına inanıyorum, siz de inanın ey taraftarlar. Kaldı ki takımı yıldız oyuncularla güçlendirmek ekonomiyle doğru orantılıdır, bilmem anlatabildim mi?
Bunun içindir ki, Başkan Çebi ve ekibinin, yeni sezonda kulübe gelir sağlayacak projelerine taraftarların da desteği şarttır. Bu ekonomik tabloda her şeyi başkan ve yönetimden beklemek biraz haksızlık olmaz mı?

Haberin Devamı

GÜZEL SÖZLER
"İnsanların, senin hakkında ne düşündüklerini önemsemeyerek, ömrünü uzatabilirsin...” CHARLES BUKOWSKI

Haberin Devamı

Yapay zeka ile atama ve hakemlere prim doğru olur
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ayağının tozuyla geçtiğimiz hafta D-Smart’ta yayınlanan “Bol’ca Futbol Özel” yayınına konuk oldu. Meslektaşımız Emre Bol’un moderatörlüğündeki yayını sonuna kadar dikkatle izledim. Başkan Büyükekşi’nin bir süre Gaziantep Kulübü’nün başkanlığını yapması onun en büyük avantajı, yanı bu kulvarın sorunlarına asla yabancı değil, birebir yaşamış. Başkan ve ekibini bekleyen onca sorun var masada, örneğin kurulların belirlenmesi. Özellikle Merkez Hakem Kurulu başkanı kim olacak ve kurullarda kimler yer alacak? Diğer kurulların oluşturulması kolay, ancak şu MHK konusu var ya, tam başa dert valla! Baksanıza daha o koltuğa henüz atama yapılmamışken bile, yazılı ve görsel medyada yorumların arkası kesilmiyor. MHK başkanının yabancı olmasını savununlar da yok değil. Olur mu, olmaz mı, bekleyip, göreceğiz. Başkan Büyükekşi, hakem atamalarında ‘yapay zeka’ kullanmak istedikleri belirtti, neden olmasın? Artı hakemlere prim sistemi getireceklerini de vurguladı. Bence çok doğru bir düşünce, en azından hakemlerimiz bu prim sisteminden pay alabilmek adına daha dikkatli maç yönetirler değil mi?

Haberin Devamı

Başarılar Ayhan Akman
Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün ekibine Ayhan Akman’ın da katılmasına inanın en az onun kadar ben de çok sevindim. Akman’ı Beşiktaş’tan iyi tanırım, futbolu bırakalı çok oldu, ama hala birbirimizi arar sorarız. Bu oyunun içinden gelen, Galatasaray’ın da havasını suyunu iyi bilen Ayhan Akman kardeşimizin çok başarılı olacağına inanıyorum. Ona bu zorlu görevde başarı ve şans diliyorum.