Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Evet, ligin bitimine dört hafta kaldı, Beşiktaş ilk yarıda savunma ağırlıklı oynayan Malatya karşısında zorlandı, taraftarlarının yüreğini hoplattı, sonuca son on dakikada gitti, şampiyonluk şansını Galatasaray derbisine taşıdı. Görüyoruz ki, zirve yarışı kora-kor geçecek, ancak kalan haftalarda ortakların işleri öyle kolay değil, dün bunu bir kez daha gördük.

Topla oynama yüzdesi ilk yarıda 72’ye 28 Beşiktaş lehine, istatistik ilk yarıda böyle... Gelin görün ki, bu üstünlük pozisyonlara yansımıyorsa, neye yarar? Elbette Negredo’nun attığı bir gol, o da rakip savunmanın ikramı! Yeni Malatya’nın savunmaya kapanacağını cümle-alem biliyor, doğal... Şimdi, böylesi tabloda pas yüzdesini üretime yansıtacaksınız... Ne var ki, Fenerbahçe ile oynayan olaylı kupa derbisinin şokunu ve stresini üzerinden atamayan Beşiktaş, bunu ilk yarıda beceremediği gibi, bir de kalesinde golü gördü.

Haberin Devamı

Pereira’nın attığı gole bakın, adam tek başına, Vida ve Tosiç, yani iki stoper, ne topu alabildiler, ne de önünü kapatabildiler, vurdu, Fabri köşeyi iyi tahmin etti, ama elinde kaçırdı, gol oldu! Gel de Pepe’yi arama arkadaş! Dememiz o ki, bir Vida, asla Pepe’nin yerini dolduramaz!

Maçın geneli mi, valla abartmıyoruz ama Beşiktaş oyunu tamamen tek kaleye çevirdi, konuk takım bir puanın üstüne yatma adına zamana oynadı. Bu tabloda Güneş’in oyuncu hamleleri geldi, sakatlanan Caner’in yerine Gökhan Gönül’ü, oyunda kaldığı sürece bir varlık gösteremeyen Oğuzhan’ın yerine Tolgay’ı aldı, iyi de yaptı. Ne var ki, Babel’in yerine Lens’i alması tartışılır. Oyunun son on dakikasında seyirci desteğini de arkasına alan Kartal, vites yükseltti, nitekim 81’de Adriano’nun soldan ortasına Talisca mükemmel yükseldi, kafayı çaktı, bu kez affetmedi, kritik bir gole imzasını attı. Talisca’nın golünden sonra derin bir nefes alan Kartal, Quaresma’nın nefis frikik golüyle olası puan kaybına tamamen set çekti.

Kalan haftalarda, kritik maçlarda sürekli hakem hatalarına tanıklık ediyoruz, yapanların hepsi de kokartlı, inanılır gibi değil! Halis Özkahya FIFA kokartlı, ilk yarıda Murat’ın Quaresma’ya bir faulü var ki, sanırsınız Murat kick-bokscu, Portekizli futbolcunun kaburgalarına tekmeyi basıyor, karşılığı sarı mı, kırmızı mı? Sabaha kadar kırmızıdır eyyy Özkahya!