Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Avrupa Konferans Ligi’ne veda etmesinin faturasını kime çıkaracağız, Şenol Güneş’e mi, yoksa Burak Yılmaz’a mı? Yoksa bu oyunun asıl aktörlerine mi? Aslan payı, o formayı taşıyanlardadır, bunu bilir, bunu söyleriz! Diyeceksiniz ki, olan olmuş, oturup ağıtlar yakmanın da bir anlamı yok, haklısınız!
Acaba Güneş’in ayrılığından sonra bu göreve Rıza Çalımbay getirilseydi ne olurdu? Bu bir varsayım, ancak negatif bir tablo olmazdı. Çünkü Çalımbay, o kısıtlı kadroya karşın Sivasspor’u üç kez Avrupa’ya taşıdı, yani bizimkisi varsayım değil, rakamsal gerçeklerdir!
Kartal’ın şu anki negatif tablosunuya bakıyorum, Avrupa’da tren kaçmış, önünde bir lig bir de Türkiye Kupası var. Bu iki kulvardan birine Kartal tutunsa Avrupa kapısını aralar, taraftarlar üzerinde oluşan kara bulutları dağıtır. Demem o ki, iç hatlarda tren tamamen kaçmış değil, Süper Lig’de daha 25 hafta var, liderle arasındaki puan farkı 9, kapanmaz mı, bal gibi kapanır. Rıza Çalımbay faktörünü de unutmayalım.
Beşiktaş penceresinden Brugge maçı prestijden öteye gitmiyor. Öyle Amir ve Gedson’u yedek soyundurdu diye Çalımbay’a gönül koymayın, ligi düşünüyor ligi. Kaldı ki, Brugge maçı öncesinde dokuz sakat oyuncu, bir kart cezalısı, iki de statü gereği oynamayan, etti size neredeyse bir takım.
Farklı mağlubiyete kılıf arayacak halimiz yok, ancak Tayfur ve Onur zorunlu olarak farklı pozisyonlarda oynadılar, savunmanın dağılması da bundandır!
İlk yarıda rakip iki gol attı, Kartal, pozisyon üretmede sıkıntı çekti, hücumda çoğalamadı, Rebic bir pozisyon yakaladı, o da dağlara taşlara! Grup lideri Brugge, hem çabuk, hem de iyi futbol oynuyor, bulundukları konum asla rastlantı değil, bu kulvarda daha çok yol alırlar.
Tablo ne olursa olsun, koca Beşiktaş sahasında rakibinden beş gol yemez, yememesi gerekir, Kartal’a yakışmadı bu skor! Hani kıran - kırana mücadele edersiniz, yenilirsiniz, eyvallah. Üretimi geçtik arkadaş, takım savunmasının yerinde yeller esti, elini - kolunu sallayan Ersin’le karşı karşıya kaldı, golleri sıraladılar!
Skor tabelası pek iç açıcı değil, Kartal’a yakışmayan bir skor! Ancak bu takımın Süper Lig’de sizin desteğinize gereksinimi var, eyyy vefalı taraftarlar! Zaten takımda özgüven kaybı var, protesto etmeye devam ederseniz, bu dibe vurur, dibe! Kartal’ın zirveye tutunması, tribünlerin pozitif enerjisinden geçer, unutmayın.