Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

UEFA’nın da adaleti olmadığını bir kez daha gördük! Olaylar Lyon’da yaşanıyor, faturanın büyük bir bölümü ev sahibine kesileceğine, Beşiktaş ortak ediliyor! Bu ne biçim adalettir arkadaş? Adamların lobisi var, harıl-harıl çalışıyorlar, istedikleri kararı çıkarıyorlar! Böylesi kritik maç öncesinde bu skandal kararın temelinde Beşiktaş’ı moral-motivasyon açısından çökertmekten başka ne olabilir ki!

Lyon genç bir kadro, çok koşuyorlar, topu ayağa oynuyorlar, ofansa çok adamla çıkıyorlar, tehlike yaratıyorlar. Bu özellikleri Lyon’un kolay takım olmadığının en büyük göstergesidir. Rakibin orta sahayı rahat geçmesi Beşiktaş’ı oyunun belli bölümlerinde sıkıntıya sokmadı değil. Beşiktaş’ın o baş döndüren pas trafiğinden uzak kalmasının temelinde rakibin bu özellikleri temel faktör idi. Cenk Tosun’un başlama düdüğüyle birlikte beş dakika içinde rakip kaleyi uzaktan şutla yoklaması, Lyon’un gözünü korkutmaya yetti.

Haberin Devamı

Oyunda dengeyi sağlayan Beşiktaş’ın enerjisini ekonomik kullanması çok doğruydu. Nitekim Kartal’ın akıllı oyun stratejisi golü de getirdi. Talisca’nın akıl ve teknik dolu golü Lyon’un direnişini kırarken, Kartal’ın moral-motivasyonunu bir tık yukarı çıkardı.

Buraya kadar her şey güzel, peki Lacazette’nin attığı aşırtma gole ne demeli, yakışmadı! Eee Marcelo’yu gel de arama kardeşim!

Gelelim Talisca’nın 58’de Kartal’ı öne geçiren ve maçı uzatmaya getiren nefis kafa golüne... Bu gol, maçın fotoğrafını müthiş değiştirdi. Her iki takım da turu geçme adına risk aldı, top o bir kalede, bu bir kalede misali, heyecan, stres gerilim, direklerden dönen toplar, kaçan fırsatlar, iki kalecinin inanılmaz mucizevi kurtarışları hangisini yazsak?

Ne var ki, 85’de Babel tarihi bir fırsatı, klasına yakışmayacak bir şekilde kaçırması inanılır gibi değildi! Üstelik altıpas içinde, bırak şut atmayı diziyle vursa bile gol olurdu, beceremedi, canı sağolsun.

Uzatmalar mı, kalp dayanmaz... Müthiş bir mücadele, kritik gol pozisyonları, hele bir tane var ki günün gol makinası Talisca, altıpas içinden topu auta nişanladı, o da şaşırdı, biz de! Maçın penaltılara kalmasında Fabri’nin kritik dokunuşlarını yok sayarsak haksızlık ederiz.

Haberin Devamı

Evet, yazık oldu Beşiktaş’a... Onca emek, onca kaçan fırsatlar, insanın içi acıyor... Lyon turu geçti, bize üzüntüsü kaldı. Olsun, canları sağolsun, en azından ülkemize böylesi bir heyecanı yaşattılar, Avrupa’daki gururumuz oldular. Oturup karalar bağlayacak halimiz yok, neticede bir oyun bu... Onlarla ne kadar gurur duysak azdır.