Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İ statistiklere pek takılmam, ne var ki Başakşehir, ilk yarıda topla oynama yüzdesi 58... Bu da ev sahibi takımın ne kadar baskılı oynadığının en büyük göstergesiydi.
Başakşehir’in kaptan Emre Belözoğlu ve Epureanu gibi etkili oyunculardan yoksun olması, Beşiktaş adına avantaj idi elbette. Gelin görün ki, Beşiktaş’ta ilk yarıda bu avantajı kullanacak ne hırs, ne de iştah vardı!
Diyeceksiniz Pepe yok, tamam, ama Lens gibi takımı eksik bırakan bir oyuncu var Kartal’da... Güneş hoca bu oyuncuda niye bu kadar ısrarcıdır, anlamakta zorlanıyoruz. Koy Adriano’nun önüne Caner’i, hiç olmazsa oyunu üçüncü bölgeye taşır. Yani, Caner hamlesi geç kalınmış hamledir, bizce!
Savunmanın önünde Tolgay ve Atiba ikilisinin etkisiz oyunu, ilk yarıda Başakşehir’in baskılı oyununda en büyük faktördü. Nitekim Elia’nın attığı golde Tolgay’ın kritik yerde kaptırdığı top büyük rol oynadı. Ne var ki o pozisyonda Tolgay’a yapılan bir faul vardı, hakem süzemedi maalesef! Tolgay’ın Oğuzhan ile değişimi etkisizliğindendir!
Artı, Edin Visca’nın kritik bir şutunda Tosic’in son anda ayak koymasını da hatırlatalım.
Kim ne derse desin, Quaresma’nın olmayışı, zorlu haftalarda Beşiktaş için büyük kayıptır. Görüyoruz ki, Portekizli’nin yokluğunda Kartal, ofansif çıkışlar yapamıyor, etkili olamıyor, pozisyon üretemiyor. Lens mi? Valla onun tırnağı olamaz!

Haberin Devamı

Şenol Güneş, Tolgay’dan sonra, ikinci yarıda 62’de Caiçara’nın çift sarıdan kızarması üzerine Lens’i aldı, Love’u sahaya sürdü, doğru da yaptı. Başakşehir, skoru koruma ve eksikliği nedeniyle savunması kapanırken, uzun toplarla ofansa çıkmayı hedefledi, pek de etkili olamadı.
Beşiktaş, tüm hatlarıyla risk aldı, oyunu sürekli rakip alana yıktı, gol için her yolu denedi, ama duvarı bir türlü yıkamadı! O kilidi açacak çilingirler ortada yoktu. Örneğin Negrado, bırakın pozisyona girmeyi, top ayağına değmeden maçı bitirdi dersek, abartmış olmayız!

Valla, Beşiktaş yenilgiye sakın ola mazeret üretmesin. Koca bir ilk yarıda ne yaptılar Allah aşkına? Bırakın pozisyon üretmeyi, o alışagelmiş pas trafiğinin uzağındaydılar!
İşin özeti Başakşehir ilk yarıdaki futboluyla, eksik olmalarına karşın ikinci devredeki müthiş takım savunmasıyla galibiyeti hak ettiler, haftanın kazananı oldular.