Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sezon öncesinde transfer dönemini anımsayın, N’Koudou gönderilmesi gündeme geldi. Ben söylemiyorum, yazıldı-çizildi. O süreçte kişisel olarak buna hep karşı çıktım. Niye mi? Adamın teknik kapasitesi ortada, kapalı kilitleri açacak, Kartal’da ondan başka ‘çilingir’ var mı? Söyleyin. Oynadığı futbolla izleyenlere keyif veriyor, kritik anlarda ortaya çıkıyor mu? Çıkıyor. Alın size dünkü maç... Bir gol, bir de penaltının oluşumundaki asisti.
***
Orta hakem Yasin Kol, geçtiğimiz sezon vitrine çıktı. Onun açığını aramıyorum, aramasına da, bazı tuhaf kararları nedeniyle ister istemez ona odaklanıyoruz. Örneğin Weghorst’a çıkardığı sarı karta ne demeli? Faulü o yapmıyor, tam tersi, rakibi yapıyor. Üstelik bariz gol şansı eyyy Yasin Kol... Bitmedi, Candeias’ın bu yarıda N’Koudou’ya yaptığı harekete ne demeli? Bence penaltı... Gelin görün ki, Kol ‘es’ geçerken VAR’ın niye devreye girmediğini de anlamış değilim.
Görüyoruz ki hakemler, Beşiktaş’a kart çıkarma konusunda bir hayli rahatlar. Nasıl olsa sesini çıkaran yok ya! 
Salih Uçan’ı çok beğeniyorum, biraz daha üstüne koysa ne güzel olacak. Attığı golün zorluk derecesi yüksek idi, uzak köşeye göndermesi tam bir ustalık işiydi, aferin. Bu golde, Ghezzal’ın asistini de unutmayalım. Kuşkusuz Josef Souza’nın olmayışı Kartal’ın orta alanda etkisiz olmasında en büyük faktördür. Yetiş Souza, Kartal’ın sana ihtiyacı var!
Weghorst belki gol atamıyor ama adam yerinde duramıyor. Bir orda, bir burda, rakip savunmayla boğuşuyor. Artı, N’Koudou’nun 3’te attığı goldeki topu kafayla indirmesini de unutmayalım. Yine N’Koudou, 31’de soldan indi, Ghezzal’in önüne yuvarladı, Targalline, rakibini indirdi, Yasin Kol penaltı noktasını gösterdi. Kaptan şık bir vuruşla farkı üçe çıkardı. Peki Yasin Kol, penaltı yaptırana niye kart yok?
***
Eyvallah; on kişi kalınca, bazı oyuncu hamleleri yapabilirsiniz. Ne var ki, üç golü atan oyuncuların hepsini dışarı almak nerden çıktı arkadaş? Topu rakip sahaya kim taşıyacak, rakibin direnişi kim kıracak söyler misin İsmael! 
İşin özeti; hakem tamam, maçın ağırlığını kaldıramadı eyvallah, ancaak puan kaybının en büyük sorumlusu Valerian İsmael’dir. Koca Beşiktaş’ı bu kadar mahkum oynatmaya ne hakkın var arkadaş...