Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bizim kulvarın üç büyükleri, yeni sezon için start alırken, kamp çalışmalarını iç hatlarda gerçekleştirmelerine ilk kez tanıklık ettik.
Anımsayın, geçtiğimiz yıllarda sadece üç büyükler değil, diğer takımlarımız da sezon hazırlıkları için Avrupa ülkelerini tercih ediyorlardı. Dememiz o ki; ekonomik kriz, bu düşünceyi de şimdilik rafa kaldırdı. Eeee gün ‘kemer sıkma’ günüdür! Kişisel olarak, bu tercihin doğru olduğuna inanıyorum. Neticede Avrupa ülkelerinde yapılan kampların ekonomik boyutu da var. Rakamları bilemem ama kulüplerin kasasından para çıktığını biliyoruz, neticede iç hatlarda kamp yapmanın ekonomiye mutlaka katkısı olacaktır.
Örnek tesis Topuk Yaylası
Galatasaray Florya’da, Beşiktaş Riva’da, Fenerbahçe ise Topuk Yaylası’nda işbaşı yaptı. İklim şartları malum, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Buna bir de nem oranlarının yüksek olduğunu eklersek, Aslan ve Kartal’ın çalışma ortamının sıkıntılı olduğunu görürüz. Fenerbahçe ise iki rakibinden farklı bir ortamda... Topuk Yaylası’nda hava sıcaklığı 22 derece... Geceleri de ısı bir hayli düşüyor. Dememiz o ki Topuk Yaylası bu anlamda biçilmiş kaftan.
Eski başkan Aziz Yıldırım, Topuk Yaylası’ndaki tesisleri yaparken, geleceği de görmüş. Her yönüyle dört dörtlük bir tesis, müthiş bir çalışma ortamı... Artı, Topuk Yaylası pek boş kalmıyor, yabancı ülke takımları da burayı tercih ediyor. Azerbaycan, İran, Rusya ve Anadolu takımlarımızın da uğrak noktasıdır Topuk Yaylası... Başka bir deyişle ekonomik anlamda da Fenerbahçe’ye getirisi olan bir tesis... Artı, yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktasıdır Topuk Yaylası...
Fotoğrafa bu pencereden bakacak olursak, Aziz Yıldırım hem alkışı, hem de övgüyü hak ediyor. Galatasaray ve Beşiktaş hava sıcaklığı ve nemle boğuşurken, Fenerbahçe çalışmalarını ideal bir ortamda yürütüyor. Sarı-Lacivertli ekip, yurt dışına çıkacak, Almanya ve Avusturya özel maçlar, kalacağı gün sayısı toplam altı... Galatasaray ve Beşiktaş yönetimleri Topuk Yaylası’ndan feyz almaları şart... Kaldı ki ülkemizin doğal güzellikleriyle ünlü bir çok adresi var. Gidin, yer bulun, oraya yatırım yapın, hem turizme katkınız olsun, hem de kasanız dolsun!

Haberin Devamı

Diagne baş ağrısı

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Diagne ile başı dertte... Satmak istiyor, alanı yok! Hep bir tezim vardı, “büyük takımlarda futbol oynamak zordur” diye... X bir takımda leblebi gibi goller atarsınız, attırırsınız ancak büyük takıma geldiğiniz anda hayal kırıklığına yelken açarsınız!
Tamam, Diagne sezonun gol kralı, rakamsal olarak müthiş ama 30 golün 20’sini Kasımpaşa’da attı. Orası Kasımpaşa, burası Galatasaray... Rakipler kapanır, başına bir adam diker, hadi gol at, atabilirsen misali!
Galatasaray’a maliyeti 15 milyon euroya yakın... Görüyoruz ki Aslan, bu parayı kurtarmanın peşinde... Sevgili dostumuz Abdurrahim Albayrak, kendisine yapılan telefon şakasında rakamı açıkladı. Ortada mutsuz bir birliktelik var ama ayrılık şu aşamada çok zor! Eee dört yıllık sözleşmesi daha var... Yan gelip, yatar parasını da tıkır tıkır alır!

Haberin Devamı

Bakalım torbadan kimler çıkacak?

Beşiktaş, iç ve dış transferde sessizliğini koruyor! Fenerbahçe ve Galatasaray transferde hız kesmiyor, Kartal ise geri vitese taktı! Fenerbahçe; Allahyar, Emre Belözoğlu, Vedat Muriç, Murat Sağlam ve Altay Bayındır’ı renklerine bağlarken, ezeli rakip Galatasaray da boş durmuyor. Adem Büyük, Ryan Babel, Jimmy Durmaz, Ozornwafor ve Şener Özbayraklı derken yeni Aslanlara Emre Mor da eklendi.
Beşiktaş’ta ise tık yok, tek bilinen isim Anakaragücü’nden Tyler Boyd... Prensip anlaşması var ama onda da henüz imza yok. Nedeni de ekonomik kriz... Satmadan alamıyor! Kimi satacak, elle tutulur, para getirecek bir Quaresma, bir de Dorukhan var. Genç futbolcuyu elden çıkaracaklarını sanmıyorum, Quaresma’da ise sıkıntılı süreç devam ediyor, ortada mutsuz bir tablo var.
Abdullah Avcı, bu tabloyu pozitife çevirecek kadar tecrübelidir. Yalnız Kuzey ülkelerinde uzun süre futbolcu arayışlarını sürdüren Gökhan Keskin’in portföyünde isimlerin olduğu biliniyor. Ne var ki, ekonomik sıkıntı, yönetimin elini kolunu bağlıyor. Tek umutları Bankalar Birliği ile yapılandırma anlaşması. O da bitti bitecek, iş imzaya kaldı.
Her ne kadar kulüp tersini iddia etse de anlaşmanın olduğunu dostlarımız bize söyledi. Yapılandırmanın bitimiyle birlikte Gökhan Keskin’in raporu doğrultusunda üç kaliteli yabancı transfer edilecek. İsimleri Keskin’de saklı, ser veriyor, sır vermiyor! Valla camia kadar bizler de Kartal’ın transferlerini merakla bekliyoruz... Bakalım torbadan kimler çıkacak?