Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Valla Önder hocam, aklın yolu bir... Özellikle skor tabelasını değiştirecek kramponlarını yedeğe çekmenin doğruluğunu kimse savunamaz.

Sen gol yollarındaki silahlarını sahaya sür, yani tercihi doğru yap, gerisini onlar düşünsün, gol attılar mı, kaçırdılar mı, bırak onları biz eleştirelim! Bu konuda hepsinin maşallahı var, rekor peşindeler! Hep söyledim, büyük takımlar ister içeride, ister dışarıda tek forvetli oyununu doğru bulmadım, eleştirdim, hala aynı düşüncedeyim. Bak, Güven Yalçın, Batshuayi ve Larin, işte budur... Beşiktaş bu üçlüyle ilk on dakika içinde rakibe öyle bir baskı yaptı ki, adeta nefes aldırmadı! Bu sürede yine Kartal çok üretti, gelin görün ki, final vuruşlarında aynı başarıyı maalesef gösteremediler. Larin ve Güven Yalçın o pozisyonları gole çevirse, inanın Kartal’ın maçı bu on dakika içinde koparması işten bile değildi.

Haberin Devamı

Gelelim Larin’e... İnanın biraz teknik kapasitesi yüksek olsa, ideal bir golcü tipi olurdu, bir çok takımı da peşinden koştururdu. Yüksek toplarda etkili, yerde yok dersek abartmış olmayız! Topu göğsüyle indiriyor, ama nereye, en az 5 metre ötesine, ondan sonra yeniden o topu kazanmak efor harcıyor! Kartal’ın bu yarıdaki yoğun baskısı 17’de golü getirdi... Kartal’ın asist kralı Ghezzal, bu maçı da boş geçmedi, Batshuayi’ye topu kazandırdı, golcü futbolcu zor pozisyonda sert vurdu, kaleci topu ağlarda gördü. Gol krallığı yarışında Batshuayi 12 golle ilk on arasında... Hadi sen, sen ol, bu oyuncuyu yedeğe çekin, olmazzzz, onun yeri hep sahadır, bunu bilir, bunu söylerim. Kaleci Ersin cezalı, tribünde, yerine genç Emre Bilgin var, yaşı 18... Özellikle yüksek toplarda sıkıntılı çıkışlar yaptı, tecrübesiz kızmamak gerekir. Ne var ki Lobjanidze’nin frikikten attığı golde Emre köşeyi tahmin etti, ama geç kaldı. İlk yarıda hakem açısından tartışmalı bir pozisyon var... Larin, Burak ve Onur’un ikili sıkıştırmasından çıkamadı, kendini yerde buldu. Orta hakem VAR ile diyaloğunu sürdürdü, izleme konusunda uyardılar mı, bilemem! Ama bana göre pozisyon gridir, penaltıyı verse, kimsenin gıkı çıkmaz!

Haberin Devamı

Yahu bir takım bu kadar pozisyon üretir, bu kadar gol kaçırır mı arkadaş! Öyle net pozisyonlar var ki, gözlerimize inanamadık, hangisini saysak? Bu yarıda Ghezzal, Rosier ve Batshuayi (2) kaçırdıklarına bakın! Biri ceza alanı içinden, diğeri alt pas içinden fileleri havalandıramadı! Batshuayi bile şaşırdı, o altı pastan topu dışarı atmak bile yetenek ister, yetenek!Dedik ya Kartal bu, fırsatları kaçırma adına adeta rekor kırmaya devam ediyor, artık alışkanlık haline geldi maalesef! Belli ki bu sezon böyle gidecek, yapacak bir şey yok, biz alıştık, sizler de alışın, ya da yatıştırıcı alın eyy taraftarlar!