Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Önyargılı değilim, ama Guti’ye takıntılıyım! Efendim, iyi futbolcuymuş! İyi olsa ne yazar, iyi olmazsa ne yazar? Onun geçmişi bizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Günümüzün futbolunda mücadele etmediğiniz sürece, yoksunuzdur! Bırakın, mücadele etmeyi bir kenara yarım metre önünde geçen topa ayağını uzatmıyor! Marco ön libero, o orta sahada oyuncu kurucu. Marco, sürekli topla çıkıyor, hücuma destek veriyor, Guti’nin yerine de koşuyor! Guti, yine bir yerlerden torpil yaptırmış, on bire girmiş!
* * *
Carvalhal’a kızamıyorum, ne de olsa nöbetçi, misafire iyi davranmak lazım! İyi de Guti’ye nasıl yetmiş dakika dayandı, merak ediyorum? Carvalhal’ın oyuncu tercihlerine itirazım var. İbrahim Toraman’ı inatla sağ tarafta kullanıyor, onu köreltiyor, farkında değil. Amrabat, Toraman’ı aldığı her topta adeta perişan etti! Guti mi, Ernst mi? Sabaha kadar Ernst. Hücumda sayısal çoğunluğu sağlayamadığınız sürece zor pozisyon üretirsiniz, zor gol atarsınız. Nöbetçi Carvalhal, hâlâ bu sıkıntıya çare bulamadı!
* * *
Kayserispor’un ofansif oyun anlayışı, mücadelenin kalitesini ve de heyecanını artıran en büyük faktördü. Nitekim, ilk yarıda her iki kalede gole dönüşmeyen ‘net’ pozisyonlara tanıklık ettik. Kartal’ın pasif oyunu, ikinci yarıda Kayseri’nin iştahını kabarttırken, tribünleri de tedirgin etti. Kartal, yüklendiği anlarda kalesinde Furkan’ın golünü gördü. Bu gol Kartal’ın dağılmasına neden oldu! Strese girdiler, risk aldılar, savunmada gedikler verdiler. Nitekim, bu dağınıklığı Troisi mükemmel kullandı ve farkı ikiye çıkararak, Kartal’a ağır bir yara verdi. Eğri, oturup, doğru konuşalım!... İyi oynayan, üç puanı aldı. Bravo Kayseri’ye. Beşiktaş, bu puan kaybıyla, ligde başına iş aldı, farkında değil! Simao uzun süredir kayıp! Quaresma, takımı ateşleyemedi! Edu, yalnız kaldı, yakaladığı pozisyonlardan gol çıkaramadı!
Hakem Özgür Yankaya, tecrübeli, acemi değil... İlk yarıda Gökhan Ünal’ın topu elle oynaması sarı kart değil mi? Hadi bunun su götürür tarafı var! Peki, kaleci Gökhan’ın İbrahim Toraman’ın burnuna yumruk atmasına ne demeli? Bizce penaltı, ya sence Yankaya? Nerede kaldı senin tecrüben? O anda skor 1-0, penaltıyı versen, gol olsa, her şey terse dönecek, maçın kaderiyle oynadın, farkında mısın?