Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Süper Lig’in daha beşincisi haftası, yani sezon başı... Bir takım düşünün ki, sakatlıklarla, kırmızı kart ve bireysel hatalarla boğuşuyor! Bir kaleci düşünün ki, dünyaca ünlü, yediği hatalı goller tribünleri çıldırtıyor! Geldiğinden bu yana yediği garip gollerin haddi hesabı yok! Bir de formsuzluklar ve de sorumsuzluklar var, unutmayalım! Beşiktaş teknik direktörü Abdullah Avcı ne yapsın? Hele şu ferdi hatalar ve kırmızı kartlar yok mu, hiç bir teknik adam kenardan bunlara set çekemezzzzz!
***
Avcı, yokların yerini elindeki olanaklarla kapatmaya çalıştı. Gökhan Gönül’den stoper olur mu, elbette olur, bunu dün gördük. O yaşına karşın, maç süresince ortaya koyduğu futbolla Kartal’ın iyisiydi, helal olsun. Kral Burak Yılmaz döndü, ne var ki, ilk yarıda pozisyona giremedi, savunmanın arasında kayboldu! Beşiktaş eksik, Başakşehir neredeyse tam kadro. Konuk takım daha derli-toplu, ne var ki, bu özelliğini pozisyon üretimine yansıtmayı beceremedi. Beşiktaş, onca handikapına bir de top kayıplarını ekledi, vasatın üstüne çıkamadı! Bu yarıya hakem Suat Arslanboğa damgasını vurdu!. Ljajic’e gösterdiği sarı karta anlam veremedim! Sen Ljajic’e çarpıyorsun, ortamı sen yaratıyorsun, sarı kartı siyah-beyazlı futbolcuya çıkarıyorsun! 45 artı bir de, Douglas’ın, Gulbrandsen’i indirmesine ne diyorsun? Son adam, bariz gol şansı ve kırmızı kart. Pozisyon ceza alanı dışında, tamam. Ne var ki son adam ve kırmızı kart. VAR’ın devreye girmesi şart. Bitiş düdüğünü de çalsa, futbolcular soyunma odasına gitse farketmez... VAR niye devreye girmedi? Açıkcası ben de merak ediyorum! Yorumculara yine iş çıkardın, MHK’nu yorumcuların önüne attın!
***
Başakşehir, ikinci yarıda oyun disiplini ve takım savunmasından kopmadı, ayağa paslarla Beşiktaş kalesine yüklendi. 54’te Crivelli konuk takımın iyi futbolunu ve mücadelesini golle taçlandırdı. Golden sonra risk alan Kartal, 84’te Burak Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle skoru eşitledi. Bu gol Kartal’ı ateşledi, son on dakikayı rakip alanda geçirdi, ancak üç puanı getirecek golü bulamadı. Adama sorarlar, daha önce nerelerdeydiniz? Yine de bu kötü oyuna bir puan iyidir, dersek abartmış olmayız. Evet, Kartal kan kaybetmeye devam devam ediyor, bir bilinmeze doğru kanat çırpıyor. Görüyoruz ki, hem Avcı hem de yönetimi zor günler bekliyor!