Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Oğuzhan Özyakup’daki bu inanılmaz düşüşü, anlamakta zorlanıyorum. Futbol kumaşını tartışmaya açacak halimiz yok. Biliç döneminde Kartal’ın vazgeçilmeziydi, bu performansı Şenol Güneş’le adeta ikiye katladı, iki şampiyonlukta katkıları asla unutulmaz...
Ne olduysa, şu son iki yılda oldu, gözden düştü, tartışılır hale geldi! Nedendir, niyedir, sosyal yaşamını da fazla bilemiyoruz. Artı, özel hayat kulvarı da ilgi alanıma hiç girmiyor.
Hani yaşlandı desek hiç değil, 26 yaşında... En olgun çağında performansını bir tık yukarı götürmesi gerekirken, o tersine gidiyor iki sezondur!
Beşiktaş’ta Güneş’ten bayrağı Abdullah Avcı teslim aldı. Dileriz bu değişim, Oğuzhan Özyakup’a pozitif yansımalar yapar, eski başarılı günlerine döner.
Kaldı ki Abdullah Avcı, hem iyi teknik direktördür hem de insan olarak pozitiftir, güzel adamdır. Avcı, performans düşüklüğü yaşayan oyuncuları, kazanma adına şans verir, kestirip atmaz. Dememiz o ki, Avcı, Oğuzhan için “son şans”tır, bunu da iyi kullanmak zorundadır. Her ne kadar üç yıllık sözleşmesi olsa da eski günlerine dönemediği taktirde, ayrılık kaçınılmazdır!
Tıpkı taraftar gibi bizler de o eski başarılı Oğuzhan Özyakup’u özlüyoruz, kulübede değil, sahada görmek istiyoruz.

Haberin Devamı

Ayağınızı yorganınıza göre uzatın

Efendim, iç hatlarda transferin gözdeleri arasında Çaykur Rizespor’un gol makinesi Vedat Muriç bir numaraya oturdu. Fenerbahçe ve Galatasaray günlerdir bu oyuncu için yarışıyor. Ezeli rakipleri kapıştıran Çaykur Rizespor, en yüksek bedelle satmanın peşinde, haklılar... Ne var ki bir yandan ekonomik krizden söz edeceksiniz, diğer yandan açık artırmaya çıkarılan oyuncunun peşinden koşacaksınız! Yani, piyasayı siz yükseltiyorsunuz, siz!
Milyon eurolar konuşuluyor arkadaş... Euro, çakıl taşı değil! Ekonomik krizin tavan yaptığı ortamda yanlış sularda kürek çekiyorsunuz! Bizler bu filmi çok gördük, örnekleri fazla, “umut” olarak geldiler, “hayal” kırıklığı yarattılar, kadro dışı kaldılar ama oynamadan paralarını takır takır aldılar. “Ayağınızı yorganınıza göre uzatın”, nokta...

Haberin Devamı

Babel’in artısı çok

Özellikle üç büyüklerde sıkıntılar aynı... Ekonomiyle boğuşuyorlar, düzlüğe çıkmanın yollarını arıyorlar. Galatasaray’da da durum farklı değil... Devler Ligi öncesinde transfer çalışmalarına hız verdiler, ancak onların da eli kolu bağlı! Satmadan, alamıyorlar, engel malum, UEFA kriterleri... Yalnız Galatasaray, bonservisi elinde oyuncuları alarak bu transfer işini halletti.

Artı, diğer büyüklere oranla ekonomik anlamda bir adım önde. Neden mi? Devler Ligi’nden gelecek parayı es geçmeyin, neredeyse 35 milyon euro... Dememiz o ki, Galatasaray’ın elini güçlendiriyor. Maaşların dağıtılması konusunda da pek kötü bir şey duymadık. Ancak gelecek parayı transferde kullanamayacaklar, bunu biliyoruz.

Efendim, Diagne’yi vitrine çıkardılar, alıcı bekliyorlar! Haaa bir deyim var, “Gelen gideni aratır” diye... Valla bu deyim Diagne için pek geçerli değil! Onun yerini dolduracak, şu anki kadroda iki ya da üç isim var... Örneğin Onyekuru, Aslan’da en beğendiğimiz oyuncuların başını çekiyor. Yeniden kiralanırsa, Devler Ligi’nde Aslan’a müthiş katkısı olur. Babel, uzun uğraşlardan sonra Galatasaray’la sözleşme imzaladı. Diagne mi, yoksa Babel mi? Elbette Babel’in artısı var, eksiği yok.

Haberin Devamı

Hadi onu da gönderin!

Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir, önemli transferlere imza attılar, ne var ki Beşiktaş’tan “tık” yok, “tık”... Tolga Zengin, Adriano, Kagawa, Mustafa Pektemek ve Gökhan Töre’nin sözleşmeleri bitti, Cyle Larin de kiralık olarak gidiyor.

Tamam, ekonomik kriz tüm kulüplerin korkulu rüyası eyvallah, buna karşın boş durmuyorlar... Beşiktaş, transferde ses vermiyor, yazılı-görsel medyada isimler yazılıyor, ama gelen yok!

Bir de Quaresma olayı var ki, yönetimin Portekizli yıldız futbolcu konusundaki politikasını onaylamak mümkün değil!

Kartal’da elle tutulur, bir Quresma’sı var, gönderip para kazanmak için çalmadık kapı bırakmıyorlar!

Babel gitti, Talisca gitti, ne oldu, yerleri hala boş! Tribünlerdeki doluluk, yıldız futbolcularla doğru orantılıdır. Quaresma bu anlamda liderdir. Haa yaşı ilerledi, yolun yarısında ama oynadığı futbol, asistleriyle Kartal’ın en büyük kozudur.
Hadi, onu da gönderin, yerini nasıl dolduracaksınız merak ediyorum?