Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbolda başarıyı yakalamak istiyorsanız, rebaket ortamını yaratmak zorundasınız. Kadroda ‘devamlılık’ bu işin olmazsa, olmazıdır, buna karşı değiliz.
Ne var ki, Beşiktaş’ın şu ana kadar 11 hazırlık, 2 Avrupa Kupası ve 7’si lig olmak üzere toplam 20 maç oynadığını hatırlatmak da yarar var. Kartal’daki bu sürpriz düşüşün temelinde bizce ‘yorgunluk’ en büyük faktördür. Neticede futbolcu robot değil, böylesi maç trafiğinde bazı oyuncularda formsuzluklar, fiziksel yorgunluklar kaçınılmazdır.Yedeklere şans vererek, onların motivasyonunu sağlamak şarttır.
Örneğin Gökhan Töre... Yeteneği su götürmez. Ancak son maçlarda performansının çok uzağında. Topu çok seviyor, ama kontrol etmekte zorlanıyor! Sadece o mu? Olcay’a da nazar değmiş. O yere - göğe sığdıramadığımız Olcay’ın yerinde yeller esiyor! Yük, tamamen Fernandes’in üzerinde. O oynarsa, takım oynuyor.. O topu kapacak, o adam eksiltecek, o asist yapacak, takım galip gelecek.Ömer’in attığı gole bakın, anlayın. Ya o da olmazsa? Artı Fernandes’in orta alanda yükünü biraz olsun hafifleten Atiba, joker gibi. Bir orta sahada, bir savunmanın solunda.
Antalya’da bozguna uğrayan Kartal, bu kez Eskişehirspor, karşısında ayağını yere sağlam bastı, orta sahada adeta savaştı, direkten dönen bir şutun dışında, rakibine de fazla pozisyon vermedi. Ömer Şişmanoğlu’nun attığı golle üç puana kanat çırparken, aradığı morali de burada buldu.
Gelelim asıl maçın kahramanı Özkalfa’ya!... Maç süresince öyle hatalar yaptı ki, gözlerime inanamadım. Erman’ın Necip’e ikinci yarıda yaptığı sert hareket var, bu da ikinci sarıyı gerektirir, Özkalfa bunu pas geçti, bu biiir... Kamara’nın cezaalanı içinde Necip’e yaptığı kontrolsüz haraket var, kurallar buna penaltı diyor, onu da es geçti, bu ikiii... Olcay’ın yine ikinci yarıda Veysel tarafından forması çekiliyor, yere indiriliyor. Çekmenin, azı çoğu olmaz, çekme çekmedir... Kurallar buna da penaltı diyor, vermedi, üççç...
Bu ayıpları!
Uzatma dakikaları...Top çok yakın mesafeden önce Veli’ni göğsüne, sonra eline çarpıyor, müthiş bir karambol, topa Tolga sahip olurken, faule karar veriyor.
Bu da Özkalfa’nın tek doğrusu!