Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Günlük yaşantımızda sıkça kullandığımız bir atasözü var bugüne dair; “Kurunun yanında yaş da yanar...”
Biliyorum ne alaka der gibisiniz, valla MHK’nın ‘mıntıka’ temizliği bizim kulvarın gündemine adeta bomba gibi düştü! MHK tarafından bileti kesilen hakemlerin listesinde kokartlısı, kokartsızı kimi ararsanız var! Klasmanlarına bakmadan toplam 17 hakemle yolları ayırdılar.
Bu operasyon doğru mu, değil mi, tartışmasına şimdilik girmenin bir anlamı yok, neticede MHK’nın aldığı bir karardır. Haaa tek başına mı, yoksa TFF ile ortaklaşa alınmış bir operasyon mudur, bilemiyoruz.
Ancak hakem camiasında ‘deprem’ etkisi yaratan bu kararı MHK ‘nın tek başına alacağına asla inanmıyorum, TFF yönetim kurulundan habersiz böyle radikal kararları kimse alamaz!
Bileti kesilen isimlere bakıyorum, taaa sezon başından bu yana birçok kulübün başkan ve yöneticilerinin tepki gösterdiği isimler çoğunlukta.
Ancak en çok tepki alanlardan Zorbay Küçük, Ali Şansalan ve Alper Ulusoy’un bu listede olmayışı da kafaları karıştırıyor doğrusu!
Peki başarılı olduğu için geçen sezon yaş sınırı sorunu çözülen ve sözleşmesi uzatılan Fırat Aydınus’un şimdi ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesini kim savunabilir?
Demem o ki, MHK’nın kriterleri ve gerekçeleri nedir, bilemiyoruz! Kişisel olarak bu ‘mıntıka’ temizliğinin zamansız olduğunu düşünüyorum! Şurada kalmış 10 hafta, bekleyin sezon sonunu, kararınızı verin ve uygulayın. Böylesi köklü kararlar ‘pat’ diye olmaz! Aforoz edilen Süper Lig hakemlerinden 6’sının geçen hafta sahada ve VAR’da görev yapması büyük bir çelişki değil midir?

Haberin Devamı

Biraz cesaret Önder hocam!

Beşiktaş’ın kadrosuna bakıyorum, toplam 15 oyuncu Kartal Yuvası’ndan uçacak, yani sözleşmeleri sona eriyor.
Yabancı ve yerli oyuncular arasında Atiba, Lens, Pjanic, Mehmet Topal, Vida, Douglas, Ljajic, Oğuzhan, Gökhan Töre, Nsakala, Batshuayi, Güven Yalçın, Larin, Can ve Emirhan Delibaş gibi isimler yer alıyor.
Bunları niye hatırlattım, biliyor musunuz?
Şurada ligin bitimine 9 hafta kalmış, Beşiktaş’ın klasmana girip, girmeyeceği soru işaretleriyle dolu!
Benim asıl lafım Önder Karaveli hocaya olacak... Tabii ki o da kendi çapında Beşiktaş’ın başında ciddi bir sınav veriyor, sınıfı geçer mi, kalır mı bilemiyoruz!
Kişisel olarak onun yerinde olsam, elimin altında ne kadar genç yerli oyuncu varsa ki var, kalan haftalarda onları tamamen vitrine çıkarırım. Bunun için de elbette biraz cesaret gerekir, bu cesaretin Önder hocada olduğunu da düşünüyorum.
Onları vitrine çıkar ki, hem taraftar, hem yönetim hem de bizim görme şansımız olsun, ne dersin Önder hocam?
Sözleşmesi bitenlerin kalıp, kalmayacağı konusunda kuşkusuz teknik kadronun vereceği rapor belirleyici olacak...
Ne var ki mayıs ayında gerçekleşecek olağan seçim kongresini de unutmayalım.
Niye mi?
Öncelikle Başkan Ahmet Nur Çebi yeniden aday olacak mı, olursa ki olacak, kongrede başka adaylar çıkacak mı?
Bu soruların yanıtlarını bulmadan, kadro yapılanması ile ilgili ahkam kesmek, ‘dereyi görmeden paçaları sıvamaya’ benzer de ondan!

Haberin Devamı

Kadınlarımız baş tacımız

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarı sadece ‘taraftar’ değildir, tipik bir sivil toplum kuruluşudur. Benim onlara olan sempatim de buradan kaynaklanıyor...
Toplumu ilgilendiren her adımda onları görebilirsiniz, bu duygular taraftarın genlerinde var. Yönetim kanadı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Başakşehir maçında tüm tribünleri kadın ve çocuklara açtı, helal olsun. Sadece İstanbul’da mı? Elbette Türkiye’nin birçok yerinde bulunan sayısız dernekler de bu anlamlı güne sessiz kalmadılar.
Gelibolu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hakan Pehlivan, ilçedeki kadın derneklerini ziyaret etti, onların gününü kutlarken, karanfil dağıttı. Bizler de tüm emekçi kadınlarımızın gününü kutluyor, ‘İyi ki varsınız, sizler bizim baş tacımızsınız’ diyoruz.

Arda Güler gibi gençler kaybolmasın

Ünlü Alman çalıştırıcı Löw’ün Fenerbahçe’ye gelip, gelmeyeceği hala tartışılıyor... Biliyoruz ki, Başkan Ali Koç, Löw konusunda hem istekli, hem de ısrarcı. Başkan Koç, şu sıralarda Löw ile yeniden bir araya geldi ve ünlü hocayı ikna etmenin uğraşı içinde.
Gelir mi, gelmez mi, bilemiyoruz, ama Başkan oraya kadar herhalde boşuna gitmedi, mutlaka bir olumlu ışık almıştır, bekleyip, göreceğiz. Bu arada Koç’un gelecek vaat eden yıldızları istediğini duyuyoruz...
Valla keşke Sayın Başkan inşallah dediğiniz olur, istekte kalmaz. Ülkemiz, yaşlı ve de emekliliği gelmiş yabancılar mezarlığına döndü adeta! Siz siz olun Sayın Başkan, alt yapıyı da asla ihmal etmeyin, inanın Arda Güler gibi bu arka bahçelerde çok sayıda yıldız adayı var, var da, kaybolup gidiyorlar!

Güzel sözler

“Dünyada her şey kadının eseridir...” - MUSTAFA KEMAL ATATÜRK