Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

UEFA Uluslar Ligi’nde A Milli Takımı’mız, oynadığı futbol ve namağlup yoluna devam etmesi ülkemiz adına sevindirici bir tablodur. Rakipler malum, asla bizim ayarımızda değil, biliyoruz. Ne var ki bu kulvarda alınan her galibiyetin ülke puanımıza pozitif katkılar sağlayacağını da unutmayalım. Artı önümüzde önemli bir hedef var, Avrupa Şampiyonası Elemeleri, onun içindir ki bu maçlar bir anlamda o kulvara hazırlık amacını da taşıyor, teknik adam için bulunmaz fırsattır, hele hele yeniyseniz!

İzmir’de oynanan maçta pozitif görüntüler vardı, örneğin orta hakemin kadın olması. Valla, bir yandan maçı, diğer yandan Fransız orta hakem Frappart’ı dikkatle izledim. Temponun yüksek olmasında orta hakemin de müthiş katkısı ön plandaydı. En az futbolcular kadar koştu, pozisyonlara çok yakın oldu, öyle vara-yoğa düdük çalmadı, oyunun hızını kesmedi, hatalı bir düdük çalmadı. Diğer pozitif bir tablo ise tribünlerdeki kalabalık, rakip Litvanya’da olsa, futbolseverler ay-yıldızlı ekibimize büyük destek verdiler, bravo İzmir’e.

Haberin Devamı

Efendim, kuşkusuz Stefan Kuntz yeni yüzler, yeni heyecanlar ve de ideal bir kadro oluşturmanın hesapları içinde. Asıl gücümüzü Avrupa Şampiyonası Eleme grubunda göreceğiz, Ay-yıldızlı ekibimizi ve Kuntz’u bu kulvarda kantara çıkaracağız. Kuntz’un rakibe göre kadro tercihi bence çok doğru, çünkü elinin altında geniş bir kadro var. Ay-yıldızlı ekipte umut ışığı var, dileriz bu pozitif görüntü elemelere olumlu yansır, finalleri yakalarız.Kadroya bakıyoruz, neredeyse hepsini yakinen tanıyoruz... Efendim Burak Yılmaz’ın boşluğunu bakalım Serdar mı, yoksa Halil mi, ya da bir başkası mı dolduracak?

Tabi ki Burak Yılmaz çok özel bir golcüydü, onun ayarında-kalibresinde yeni birini bulmak şimdilik zor. Ancak, istatistiklere bakıyorum Serdar Dursun, boylu-poslu, yedi de yedi yaptı. Fena bir istatistik değil, ışık, umut var.

Açıkcası ilk maçta yarım düzine gol attığımız Litvanya karşısında ilk yarıda biraz zorlandık dersek abartmış olmayız. Savunma kilidini uzaktan Cengiz ve Hakan’ın sert şutlarıyla açmak istedik, olmadı, duran toptan Kaan Ayhan’la tek gol bulabildik bu yarıda. İkinci yarıda da rakibini kalabalık savunma anlayışından ödün vermemesi açıkcası bizim farkı açma isteğimize set çeken en büyük faktör oldu. Onlar da haklı, ilk maçta açıldılar, yarım düzine gol yediler! Ne var ki 54’de Cengiz Ünder’in düşürülmesinde VAR devreye girdi, orta hakem izledi, beyaz noktayı gösterdi. Kaptan Hakan şık bir vuruşla penaltıyı gole çevirdi. 81’de Cengiz takımımıza ikinci penaltıyı kazandırdı, kendisi kullandı, ne var ki Bartkus’u geçemedi.Evet, kazasız-belasız dört maçı geride bıraktık, Eylül’e kadar rahatız! Büyük bir iş kazası yaşamadığımız taktirde seviye atlayacağız, B gurubuna yükseleceğiz. 2023’de ise kaldığımız yerden A grubu için mücadele edeceğiz, aman nazar değmesin!