Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Önder Karaveli, belli ki Antalya kampında Beşiktaş’ın oyun sistemi üzerine çalışmalar yapmış, Antalya karşısına üçlü savunmayla çıktı. Olabilir, bu onun doğrusu...
Ne var ki sistem değişikliği oyuncu kadrosuyla doğru orantılıdır...Üçlü savunmayı oynamak da pek kolay iş değildir. Özellikle kanat oyuncularınız fırtına gibi olacak, gidecek, gelecek, savunmanızda da asla gedikler vermeyeceksiniz!
Anımsayın, Pereira, onca eleştiriye haftalarca direndi, üçlü savunmayı bir türlü takımda oturtamadığı gibi, verim de alamadı, sonunda gönderildi!
Kaldı ki üçlü savunma risktir, gedik vermeye gelmez, rakip gelir faturayı kesiverir! Hele hele Kartal’ın savunmadaki zaaflarına çare bulmak varken, üçlü nereden çıktı hocam?
Dörtlü savunmayı açık vermeden oynasınlar, öp başına koy! Antalyaspor savunma ağırlıklı oynadı, o kilidi açmanın bir yolu da üçüncü bölgede çoğunluğu yakalayacaksınız, yoksa emekleriniz hep boşa gider!
Koca ilk yarıda kaleyi bulan Kartal’ın iki şutu var... Biri Batshuayi’nin ceza alanı dışından attığı Boffin’in kornere tokatladığı, diğeri ise Montero’nun üst direkte patlayan kafa şutu.
Hepsi o kadar!
Peki, Fernando’nun bazukasına, Ersin’in mükemmel kurtarışına ne diyeceğiz?
HHH
Aklın yolu bir, Kartal yeniden dörtlü savunmaya döndü ikinci yarıda! Valla hocam bırak sistemi falan bir kenara da şu maçları kazanmanın yollarını arasan, hiç fena olmaz!
Bak, 49’da Ndao o anlı - şanlı savunmanın arasından sıyrıldı, kaleci Ersin tam zamanında çıktı, net pozisyona geçit vermedi.
Gençleri oynatmana karşı değiliz, önce maçı kazan, farkı aç, sonra sahaya kimi sürersen, sür hocam!
Demem o ki Larin özellikle Ghezzal ve Souza’yı yedek oturtmanın doğruluğunu bize sen dahil, kimse anlatamaz!
Gördün mü, son çeyreği?
Oyuncu hamlelerin Kartal’ı ofansa taşıdığı gibi, pozisyon üretimine de olumlu yansımalar yaptı, yapmasına da Antalyaspor takım savunması adeta etten duvar ördü, geçit vermedi. Larin ve Pjanic’in atamadıklarına bakın, ne demek istediğimiz anlaşılır!
Önder Karaveli hocanın ikinci yarıdaki hamleleri Kartal’ı ofansa taşıyan en büyük faktör idi...Kartal’ın son yarım saatteki baskısı, iki puan kaybına çare olmazken, Pjanic çift sarıdan kızardı, tribünleri dolduranları da hayal kırıklığına uğrattı!