Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Valerien Ismael’in beş maçlık karnesine bakıyorum, iki galibiyet, iki beraberlik bir yenilgi, yani orta! Fransız çalıştırıcı için asıl zorluk yeni sezonda başlayacak, saha sonuçları iyi olursa ne ala, yoksa vayyy haline! Valla Beşiktaş taraftarı sabırlıdır, kredi verir, sen sen ol, derslerine iyi çalış, yeni sezonda final niteliğinde sınavların olacak, bilesin! Valerien Ismael’in beş maçlık karnesine bakıyorum, iki galibiyet, iki beraberlik bir yenilgi, yani orta!

Fransız çalıştırıcı için asıl zorluk yeni sezonda başlayacak, saha sonuçları iyi olursa ne ala, yoksa vayyy haline! Valla Beşiktaş taraftarı sabırlıdır, kredi verir, sen sen ol, derslerine iyi çalış, yeni sezonda final niteliğinde sınavların olacak, bilesin! Kartal’ın Kayserispor karşısında elde ettiği galibiyet bence çok değerli... Bunun 2-3 nedeni var, biri arkadan geldi, maçı çevirdi. İkincisi ligde klasman yapma adına önemliydi. Üçüncü nedeni ise kupanın yarı finalisti Kayserispor’u sahasında yenmek şu aşamada büyük başarıdır. Kaldı ki Hikmet Karaman geldiği günden bu yana takımına iyi futbol oynatıyor, ister deplasman, ister iç saha fark etmiyor, ilk kez huzurlu bir sezon geçiriyor.Evet Kartal, öyle veya böyle maçı kazandı, gelin görün ki sezonun son derbisi öncesinde iki fire verdi. Biri Rosier, diğeri Montero... Bence Rosier, Fenerbahçe maçı öncesinde büyük kayıptır, boşluğu kolay dolmaz, Montero’nun yerine de Vida düzelir oynar!

Haberin Devamı

Larin belli ki fişi çekmiş, zaman dolduruyor arkadaş! Yahuu pazarlıklarda aslan kesilen taviz vermeyen Larin, gol atmaya gelince ortalarda yok! Kaleci ile karşı karşıya üstelik kritik bir dakika, arkadan gelen yok, aceleye ne gerek, üzerine nişanlayacağına çek sağa, vur boş kaleye, yooo bildiğini okuyor arkadaş! Welinton-Thiam mücadelesinde penaltı kararı tartışılır. Bence Welinton’a faul var, gelin görün ki sadece Erkan Özdamar değil, neredeyse tüm hakemler en rahat kararlarını Beşiktaş’a karşı veriyorlar nedense! Ne karışanları var, ne de itiraz edenleri! Thiam’ın golünden sonra Rıdvan’ın kaçırdığı net bir pozisyon var. Neyse ki 50’de Serdar Saatçı, Atiba’nın indirdiği topa uçarak kafaya vurdu, skoru eşitledi.

Haberin Devamı

Kartal’ın forvet hattı pek çalışmadı, sürekli arızalar yaptı ! 71’de Nkoudou, Larin’in yerine oyuna girdi, tüm tahminleri alt-üst etti. Bakın bu oyunda adam eksiltemiyorsanız, tekniğiniz neye yarar ki? Nkoudou sakat değil ve sağlamsa onun yeri ilk 11’dir, onu- bunu bilmem arkadaş! Biri penaltıdan olmak üzere iki gol attı, hem Kartal’ı puan cetvelinde yukarı taşıdı hem de maçın adamı oldu. Çoğunluk Welinton’u beğenmez, ama bence çok önemli bir oyuncu. Tüm hava toplarında Kayseri’de onu gördük, daha ne yapsın?Derbi, şartlar ne olursa olsun derbidir, favorisi yoktur, üç ihtimallidir... Fenerbahçe İsmail Kartal’la müthiş bir çıkış yakaladı, Kartal ise inişli-çıkışlı grafik çiziliyor, derbi öncesinde eksiği-gediği çok, ama gençleri var, yetmez mi?