Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ya olacak iş değil, Beşiktaş Avrupa’da yoluna devam ediyor,evinde Lugano’yu ağırlıyor, tribünler yönetimi protesto ediyor, hadi buyrun buradan yakın! Yahuu Kartal zaten ligde sıkıntı yaşıyor, çıkış arıyor, sizler yönetime tepki gösteriyorsunuz! Maç biter, ne istersiniz bağırın - çağırın , hiç olmazsa karşılaşma oynanırken, bu huyunuzdan arınsanız artık! Süper Lig’de Kartal’ın ayağa kalkması için size müthiş ihtiyacı var, bilesiniz!
Süper Lig’de inişli - çıkışlı bir grafik çizen Beşiktaş’ta müthiş bir özgüven kaybı var, bunu gözlemliyoruz, sürekli baskı altındalar. Nitekim Lugano maçının ilk yarısında kendini gösterdi. Arzulu ve istekli başlamasına karşın Kartal, Aboubakar’ın golü dışında ciddi bir pozisyon üretemedi. Demem o ki, Kartal ligde nasıl gidiyorsa, Avrupa Konferans Ligi’nde pek farklı değil. İlk yarıda Lugano’ya öyle aman - aman bir pozisyon vermedi Kartal, sadece 37’de Ghezzal’ın yay üzerinde isabetli bir şutu vardı,o kadar!
Gelelim Aboubakar’ın golüne... Valla kim ne derse desin, siyahi oyuncu isterse sahada dolaşsın, hiç bir şey yapmasın, markajda kalsın farketmiyor, adamın varlığı yetiyor. Geleni atıyor, gelmediği zaman da kendisi yaratıyor. Alın 52’de attığı gol, bir Aboubakar klasiğidir. Ne var ki, siyahi oyuncunun iki golü Kartal’ı üç puana taşımaya yetmedi.
Güneş’in Cenk’in Rashica’yı sahaya sürmesinden sonra, Kartal vites yükseltti, baskısını artırdı, fırsatlar kovalarken, Rosier’i kaybetti! Olmadı Rosier olmadı! Oynama hırsını anlayabiliyorum, ancak sarı kartlısın,ikili mücadelelerde daha dikkatli olman gerekirken ikinci sarıdan kızardın, takımını eksik bıraktın!
Roseir’in kızarmasından sonra, Kartal savunmasına kapanırken, Lugano tüm hatlarıyla yüklendi, nitekim sonradan oyuna giren Aliseda 81’de farkı bire indirdi. Bu oyunda eksik kalmak, rakip için büyük avantajdır, nitekim 86’da Viadi devreye girdi, skoru eşitledi. Üç dakika geçti, Lugano, öne geçti, onlar atmadı, Bailly ters vuruşuyla topu kendi kalesine gönderirken, Kartal bu kulvarda ilk yenilgisini aldı, yazık oldu üç puana!