Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın oyun sistemi, etkili yanlarının yanısıra zaaflarını bilmeyen takım kalmadı Süper Lig’de! Rakipler önce savunmaya kapanıyorlar, biliyorlar ki çok adamla ofansa çıkacaklar, kaptıkları her topla Kartal’ın kalesine iniyorlar, Ersin o direkler arasında adeta çile çekiyor, çile!
Örnek dünkü maç...Savunmaya çekilen konuk takım, korner ve duran toplarda Kartal’ın kaptırdığı her topu fırsata çevirdi, pozisyonlar üretti. Ne var ki Ersin kritik kurtarışlara imza atarken, Rıdvan Yılmaz sık sık kademeye girerek, arkadaşlarının gediklerini kapadı! ...Kartal’ın ise Larin, Ghezzal ve Pjanic’in kaleye şutları var, hepsi o kadar.
Gelelim şu hakem Yasin Kol’a... Adı - sanı pek duyulmayan bir hakem, MHK’nın onu bu maça vermesi bence çok yanlış... Larin’in 7. dakikada Kahraman tarafından arkadan itilmesi bence penaltıydı ki, ofsayt değilse tabi ! Peki, hadi o vermedi veya süzemedi VAR’ın başındaki Yaşar Kemal Uğurlu ne güne duruyor? Kaldı ki Yaşar Kemal Uğurlu’nun Beşiktaş karnesi de pekiyi sayılmaz, duydunuz mu eyyy MHK!
Gönül isterdi ki, hakemi tartışma kantarına çıkarmayalım! Kahraman’ın topu elle oynaması Batshuayi’nin ceza alanı içinde düşürülmesi o kadar çok var ki, hangisini yazalım, hepsi gri ve tartışmalı pozisyonlar!
Bu yarının hemen başlarında vites yükselten, Pjanic’le özlenen pas trafiğine dönüş yapan Kartal, Ghezzal’la adeta uçuşa geçti. Tecrübeli futbolcu, tam tamına üç net pozisyona girdi, gelin görün ki meşin yuvarlağı filelerle buluşturamadı bir türlü.. 88’de Göztepe’nin en etkili oyuncusu Ndiaye sürekli pozisyon aradı, nitekim 88’de bu fırsatı yakaladı, ama Ersin harika bir kurtarışla gole izin vermedi. Son saniyelerde Batshuayi net bir pozisyon daha yakaladı atama, maç uzatmaya gitti, acaba kurşun mu döktürse ne?
Uzatmanın ikinci yarısında Kartal, oyunu domine etti, tek kaleye çevirdi, müthiş pozisyonlar üretti, gelin görün ki, Larin, Batshuayi, Pjanic ve Atiba kaleci İrfan Can’ı bir türlü mağlup etmeyi başaramadılar. Bu bölümde iki tartışmalı pozisyon var, orta hakem malum etliye - sütlüye karışmıyor, dayamış sırtını VAR odasına, oradan da tık yok, tık!
Ve penaltı atışlarında son sözü kaleci Ersin Destanoğlu söyledi, kurtarışlarıyla Kartal’ın adını kupada Çeyrek Finale yazdırdı. Bir çift sözümüz de Pjanic’e olacak, bakın ilk bu maçta fena oynamadı, iyi mücadele etti, nefis paslar attı, oyunu rakip alana yıktı. Peki kardeşim senin gibi bir yetenek penaltı atışında topu nasıl kaleciye nişanlar, bize bir anlatsan acaba!