Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Devler Ligi’nde Galatasaray, UEFA’da Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzon’un o kulvarda olmaları kişisel olarak beni gururlandırıyor. Sosyal medyada taraftarların paylaşımlarını da irkilerek izliyorum! Arkadaşlar, onlar bizim ülkemizin takımları... Öyle renk ayırımı yapmak bize yakışmaz! İç hatlardaki rekabete lafımız olmaz, ancak iş Avrupa’ya gelince orada duracaksınız! Bu dört takım bizim ülkemizi temsil ediyor, öyle taraf-maraf tutmak olmaz! Alınacak her galibiyet, her puan ya da puanların ülkemiz futboluna pozitif olarak döneceğini hatırlatmaya gerek yok. UEFA’ya maalesef üç takımız da kötü başlangıç yaptı, dileriz bu olumsuz görüntüyü, telafi ederler!
***
Başakşehir’in grubunda Roma, Mönchengladbach, ve Wolfsberger takımları var. Roma’nın gücünü ve tecrübesini biliyoruz, gurubun favorisi dersek abartmış olmayız. Ne var ki, bu tip maçların havası-suyu başka olur.
Başakşehir, ilk yarıda güçlü rakibi karşısında hiç de savunmasına kapanmadı, ofansif oynadı, pozisyon kovaladı, ama bu özelliğini maalesef pozisyon üretimine yansıtamadı.
Skrtel sakatlığı nedeniyle yok, Robinho malum nedenlerle, gitse tutuklanacak, İstanbul’da bırakıldı! İlk yarıda temsilcimiz, pas yüzdesini üst seviyeye çıkardı, oyunu domine etti, rakibini net bir pozisyon verdi. Ona da Mert geçit vermedi.
Gelin görün ki, Roma’nın sahasından çıkmakta bile zorlandığı anlarda rakibin yapamadığını Caiçara 42’de yaptı, kendi kalesine golü attı! Eee futbol böyle bir oyun, güzelliği, çekiciliği de burada yatıyor.
***
Elbette ofansif oynama düşüncesi güzel, ne var ki çıkışlarda top kayıpları yapar, ailecek hücuma çıkar, takım savunmasını unutursanız vay halinize! Kaleci Mert’in kritik kurtarışları olmazsa, fark iki katı olurdu! Dzeko’nun golü Başakşehir’i hem demoralize etti, hem de oyundan düşürdü! Nitekim, Roma sahaya ağırlığını koydu, Zaniolo ile 71’de farkı üçe çıkardı, tecrübesini bir kez daha gösterdi. Son sözü Kluivert söyledi, şık bir golle maçın skorunu belirledi.
Edin Visca’nın zorluk derecesi yüksek maçlardaki performansını biliyoruz, Roma karşısında araki bulasınız!
Başakşehir grup maçlarına farklı yenilgiyle başladı. Görünen o ki, Roma bu gruptan elini-kolunu sallayarak çıkar. Başakşehir’in tek şansı var o da grup ikinciliğini kovalamak.