Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Barış Şimşek... Yılların deneyimli hocası üstelik FIFA kokartlı... İlk yarı boyunca o kadar gereksiz düdük çaldı ki, sanırsınız trafik polisi! Yalan - yanlış fauller, avantajları es geçmeler!
Hepsi bi tarafa, Donk, yaklaşık on beş saniye ikinci topu elinde bekletiyor, baktı gol olacak, bu kez centilmenliğe aykırı olarak Almeida’nın önündeki topa çarptırarak, net gollük pozisyonu engelliyor; kurnazlık yapıyor. Açıkcası Donk, kötü niyetli, hakem bunu maalesef iyi süzemedi!
Kurallar çok açık ve net... Yani, sarı kart ve penaltı... Ne var ki, Şimşek, sadece Donk’a sarıyı gösterdi, hakem atışıyla oyunu başlattı. Ortalık da yangın yerine döndü! Bu pozisyon sadece Şimşek’in başını derde sokmadı Merkez Hakem Komitesi’ni de yaktı! Her kafadan bir ses çıkıyor, kimi kararın doğruluğunu savunuyor, kimi hakemin kural hatası yaptığını söylüyor. Bizce de kural hatası, yani maçın tekrar edilmesi gerekiyor.
***
Maç mı? Ne siz sorun, ne biz söyleyelim... Beşiktaş bildiğiniz gibi! Her maçta öne geçiyor, goller kaçırıyor, farkı açamıyor, açamadığı gibi goller yiyor, yönetimini, hocasını, taraftarını bunalıma sokuyor!
Kasımpaşa elbette boş takım değil... Ligde bulunduğu konum da bunun en büyük göstergesi.
Kasımpaşa’da, Adem Büyük, İlhan ve Babel cezalı olması Beşiktaş adına büyük fırsattı.
Böylesi eksik bir kadroyla Kasımpaşa’yı yakalayamazdı. Ne var ki, Bilic’in Kartal’ı tam kadroyla çıktığı maçta avantajı iyi kullanmadı, yine kaybetti, zirveden giderek uzaklaştı.
Aferin Şota’ya... Valla onca eksiğine karşın, geriye düşmesine karşın, asla pes etmeyen, oyun disiplinini koruyan bir ekip yaratmış. Maçı bileklerinin hakkıyla kazandılar, kutluyoruz.
Rotayı Beşiktaş’a, Bilic’e ve de taraftara çeviriyoruz... Ya arkadaşlar, siz hiç akıllanmayacak mısınız? Futbolcuyu, yönetimi protesto edebilirsiniz, buna lafımız yok. Peki, sahaya atlayıp, tuttuğunuz takımın oyuncusuna saldırmak nerden çıktı? Gerçek taraftar, iyi günde, kötü günde takımına oyuncusuna sahip çıkandır. O sahaya atlayan, (hangi tribünden gelirse gelsin), Fernandes’e saldıran adamı alkışlamak yerine, yüzüne tükürmeniz gerekir!
Özet maç tekrarlanır mı, tekrarlanmaz mı, bilemiyoruz. Bildiğimiz tek gerçek Kartal’ın Bilic’le sürekli duvara çarptığıdır!Fernandes’in o çirkin saldırıdan sonra Beşiktaş serüveni kapanmıştır. Haaa defteri dürülecek bir adam daha var, o da Bilic’tir!