Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Carvalhal’ın gidişiyle birlikte yazılı ve görsel medyada teknik adam konusunda yine klasik papatya falları açıldı sürekli! Medyada her gün farklı isimler yazıldı, çizildi.
Ne var ki, yönetim bu papatya fallarına Karabükspor maçı öncesinde son verdi, Tayfur Havutçu hoca ile yola devam etme kararı aldı, doğru da yaptı, kutlarız. Ancak Tayfur Havutçu konusundaki oylamaya bir anlam veremedik doğrusu! Tayfur Havutcu’nun beş ay tutuklu kaldığını sanırız yönetici arkadaşlar unuttular! Havutçu bu süreçte niye tutuklu kaldı, nedenlerini de cümle alem biliyor, ama onlar farkında değiller!
Olsalar, oylama yapmazlardı, ‘bizim hocamız Havutçu’ der, spekülasyonlara son verirlerdi... Neyse ki, aklın yolu bir. Oylamada on iki kişi Tayfur Havutcu lehine oy kullandılar. Buraya kadar herşey iyi, hoş, ancak, bazı yöneticilerin Havutçu’ya yedi maçlık kredi biçmelerine bi anlam veremedik, doğrusu!
Havutçu, “Başarısız olursam, gereğini ben yaparım” diyerek, açık yürekliliğini ortaya koydu... Kıssadan hisse, anlayana!
Lütfen şu yabancı hoca hayranlığını unutun artık, bu ekonomik krizden, yerli hoca ve yerli oyuncularla çıkılabileceğini de asla unutmayın.
Gelelim Kartal’ın yabancı oyuncularına... Valla, elle tutulur, birtek Fernandes var... Onun da alacaklısı çok, artı Kartal’ı saha içinde tek toparlayan o.... Satsan bi dert, satmazsan bi dert!
Diğerleri mi? Tutmak bile hata olur...
Karar yönetimin, işlerine karışmak bize düşmez!
Karabükspor maçı sezon sonu olmasına karşın fena değildi... Bülent Korkmaz, Karabük’ü ligde tutmanın gururunu yaşıyor, işi kolay değildi, zoru başardı, kutluyoruz. Tayfur Havutçu, yeniden işbaşı yaptı, cezalı ve sakat oyuncular nedeniyle Karabük karşısına kadro çıkarmakta zorlandı, Toraman’ı ön liberoya çekti, kaptan maalesef ne oyun kurabildi, ne de attığı toplar adresi bulabildi. Rüştü, yine farkı önleyen isimdi bizce... Quaresma sahada gezindi, tek gol Holosko’dan geldi, hepsi o kadar. Almeida... Topsuz alanda Jahiç’e basıyor dirseği, hem de hakemin gözü önünde, kırmızı kartla oyun dışı kalıyor, bu nasıl sorumsuzluktur, bu nasıl profesyonelliktir? Egemen, pozisyon gereği ikinci sarıdan gitti, takımını yalnız bıraktı, ona da bunu yakıştıramadık. Havutçu’nun Süper Final maçlarında işi kolay değil, hele hele bu yabancılarla bir hayli zor... Ancak, Havutçu’nun en önemli özelliği taşları yerinde kullanması. Bu zorlu finallerde en büyük avantajı olacak.
Hadi hayırlısı...