Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Açık sözlü, yan yollara sapmayan, günü kurtarma politikasından uzak insanlara hep saygı duymuşumdur. Neticede insanın olduğu yerde hatalar vardır, önemli olan bunun farkına varmak ve özeleştiri yapabilmektir.
Tıpkı Galatasaray Başkanı Burak Elmas gibi!
Ne diyor başkan?
“Tepkileri son derece haklı ve normal buluyorum. Futbol takımı bu puandayken ben de tribünde olsam isyan ederdim. Belki de ‘Yönetim istifa’ diye bağırabilirdim...”
Valla çok doğru söylüyorsun sayın başkan! Eee dilin kemiği yok ki, önemli olan bu tepkileri devreye sokmak değil mi?
Oldum olası, başkan ve yönetimlerin her kötü gidişatta iş başında bulunan teknik direktörlerle ilgili, “Arkasındayız, destekliyoruz, göreve devam edecek” şeklindeki açıklamalarından huylanmışımdır! Başkan Elmas da Torrent’in göreve devam edeceğini söyledi. Eyvah ki, eyvah! Demek ki Torrent de gidici!
Eee, apoletleri yıldızlarla dolu Fatih Terim’in yerine, adı-sanı bilinmeyen, kariyerinde hiç başarısı olmayan bir fotoğrafa koca Galatasaray’ı teslim ederseniz olacağı budur!
Siz sorumlusunuz sayın başkan, şikayet etmeye hiç hakkınız yok, bindiğiniz dalı kestiniz, farkında değilsiniz!
Kaldı ki Torrent’in yerini dolduracak aslanlar gibi içinizden yetişen isimler var... Bülent Korkmaz, Okan Buruk ne güne duruyor?
Buruk’a rest çekmişsiniz, niye? 2001’de Inter’e gitmesini ‘mazaret’ olarak öne çıkarıyorsunuz! Yapmayın, etmeyin, öyle geçmişle yaşanmaz sayın başkan!
Ona ‘veto’, buna ‘rest’ nereye kadar gidecek Allah aşkına?
Aslan S.O.S veriyor, S.O.S!

Haberin Devamı

Telefon kulübesinde bile çalımını atar!

Lider Trabzonspor, adeta yol temizliyor, hedefine koşar adımlarla gidiyor... Bordo-mavili ekip, en yakın takipçisi Konyaspor’u da yenerek büyük avantajı cebine koydu. Konya’nın bir maçı eksik, ancak Karadeniz Fırtınası pek dineceğe benzemiyor, bileği bükülemiyor. 
Bir oyuncu var orada, inanın onu izlerken müthiş keyif alıyorum. Anthony Nwakaeme, müthiş bir yetenek. Edin Visca’ya attırdığı ikinci golü gördünüz mü, buram-buram teknik ürünüdür, soğukkanlılıktır. Üç savunmacının arasında o topu her babayiğit çıkaramaz... Bu Nwakaeme telefon kulübesinde bile çalım atar adama!
Elbette futbol takım oyunudur, bir kişiyi başarıda zirveye taşımak yanlış olur, ama Nwakaeme bunu fazlasıyla hak ediyor. Adam başlı başına tüm rakipler için büyük tehlike. Maç bitiminde futbolcular ‘kolbastı’ oynadılar, bu da şampiyonluğun ayak sesleridir. 
Benim asıl dikkatimi çeken Hamsik’in ikinci golden sonra yedek kulübesinden fırlayıp, arkadaşlarıyla gol sevincini paylaşması oldu. İşte bu fotoğraf Trabzonspor’un bugünkü başarısının bir rastlantı olmadığının kanıtıdır. Yedek veya oynayan fark etmiyor, takımdaşlık, takım ruhu, inanmışlık buna derim arkadaş.

Haberin Devamı

UEFA’dan yaptırım gelirse işi yine zor

Fenerbahçe’de işler pek yolunda gitmiyor maalesef! Süper Lig treni çoktan kaçtı, tüm bu sıkıntılara şimdilerde UEFA Finansal Fair Play olayı eklendi! 
Başkan Ali Koç, pek de iç açıçı cümleler kurmuyor bu konuda, eee tabii ki en bilen de o, ‘sıkıntı’ diyorsa doğrudur. Başkan Koç, mart ayında ilgililerle bir toplantı yapacak. O masadan ne çıkacak, biz de merak ediyoruz.
Dileriz herhangi bir yaptırım gelmez, eğer gelirse krizler halkası giderek büyüyecek. 
Dememiz o ki, yaptırım halinde yeni sezonla ilgili planlar zorunlu olarak rafa kalkacak, yeni hocadan tutun da, transfere kadar. Buna bir de mali açıdan sıkıntıları ekleyin vayy Fenerbahçe’nin haline vayyy! 
Başkan Ali Koç camiada uzun süredir tartışılıyor, Trabzonspor ile oynanacak maçın skor tabelası çok önemli, kötü sonuç tepkileri yükseltecektir!

Haberin Devamı

Karaveli’de ne sabır varmış

Önder Karaveli hocamıza sormak isterim; sağ ve sol beklerin (Kerem ve Rıdvan) adale sakatlığını bize nasıl açıklarsınız? Adana’da takım 1-0 önde ama rakibin seni sahana kapatmış, oyuncu hamleleri yapmanız gerekirken, niye o kadar süre beklediniz? Maşallah ne sabır varmış sizde! Şimdilik bu kadar hocam!

Savcılar göreve!

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’ın açıklamaları gündeme damgasını vurdu. Sezon başından bu yana hakemler hakkında yorum yapmaktan kaçınan Sancak, TFF ve MHK içinde Fetö’cülerin olduğunu iddia ederek, “Bunların bir an önce temizlenmesi şart” dedi. Başkanın iddiaları yenilir, yutulur gibi değil! Bu iddiaların araştırılması için savcıların harekete geçmeleri gerekir. Artı TFF ve MHK başkanlarının da bu iddialar karşısında nasıl hareket edeceklerini merak ediyorum. Sessiz kalamazlar, çünkü ortada vahim bir tablo var!

Güzel sözler

"Uzun bir tartışma her iki tarafın da haksız olduğunun delilidir." Voltaire