Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık başkanlık sürecinde gerek tesis, gerek futbol ve basketboldaki başarıları malum. Özellikle tesisleşme adına attığı adımlar yadsınamayacak kadar önemlidir, tabi ki tarih bunları yazacaktır.
Yıldırım son basın toplantısında Başkan Ali Koç ve yönetim kanadını sert ifadelerle eleştirdi, üç yıllık Koç yönetimini masaya yatırdı. Üstelik uzun yıllardır suskun kaldı, tam seçim arifesinde ortaya çıktı!
Hani sanırsınız ki, yeniden başkanlığa adaylığını koyacak! Kişisel olarak bazı eleştirilerine katılıyorum, ancak ve seçtiği kelimeleri beğenmedim!
Örneğin; “Seni bu seyirciyle göndereceğim”... Hadi, buyrun buradan yakın!
Niye seyirci? Adama sorarlar, ‘sandık’ neredee kaldı? Bu cümle adeta lastik gibi, her yere çekilir, işin özeti tehlikeli bir söylem!
Çıkarsın aday olursun, kazanırsın veya kaybedersin, fark etmez.
Demokrasinin vazgeçilmezi sandıktır, bunu bilir, bunu söyleriz. Tabi ki yaptıklarınızla fark yarattınız, biliyoruz. Ancak eleştirirken, kullandığınız kelimeleri ‘cımbızla’ seçeceksiniz, aksi halde eleştirileriniz bir gün ‘bumerang’ gibi size geri döner! Tıpkı seyirci meselesi gibi!
Son seçim kongresine katılım 6 bin 682... Ali Koç, bu oyların 6 bin 459’unu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Başkan Koç’un negatif performansına karşın aldığı oy, küçümsenecek bir rakam değil. Demem o ki, eski başkan Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına üyelerin tepkilerinin yansımasıdır o kadar çok oy!
Yanılıyor muyum sizce?

Haberin Devamı

Seç, seç al!

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç’un geçtiğimiz üç yılına bakıyoruz, sportif anlamda kötü bir performans ortaya koydu... Özellikle futbolda sınıfta kaldı dersek abartmış olmayız!
Gerideki üç yılda kaç teknik adam geldi, gitti, anımsayan var mı? Adeta teknik adam enflasyonu yaşandı Fenerbahçe’de! Eeee teknik adam konusunda ‘devamlılık’ sağlayamıyorsanız ki öyle, bu karnenin kırık olmasından daha doğal ne olabilir ki?
Sadece teknik adam mı? Ya onca futbolcu transferine ne diyeceğiz arkadaş? Neredeyse iki takıma bedel transfer yapıldı.
Sonuç? Kocaman bir hayal kırıklığı!
Dönelim yeni sezona...
Fenerbahçe bugün işbaşı yapacak, teknik adam hala ortalarda yok! Başkan Koç’un açıklamalarına bakıyorum, ‘yerliye’ kapıları kapatmış sanki! Yerli adayların arasında sadece Tayfun Korkut’un ismi geçiyor!
Paulo Fonseca, Marco Silva ve Slaven Bilic... Yani, seç, seç al misali! Kimi alırlar, kimi göreve getirirler, yönetimin bileceği iş. Bildiğimiz tek gerçek, yeni bir yabancı, adı ne olursa olsun, başlı başına büyük bir risktir! Gelecek, takımı tanıyacak, ligleri tanıyacak derken, hoppp bir yıl daha çöpe gitti! Geçmişte yaşananlar ders niteliğindedir. Dileriz Başkan Ali Koç, yeni sezonla ilgili dersini iyi çalışmıştır, artık hata yapma lüksü yoktur, biline!

Haberin Devamı

Gösterin kendinizi

Futbolda U-19 finalleri 2-13 Temmuz arasında Antalya’da yapılacak. Bu maçlarda kendi bölgelerinde performanslarıyla dikkat çeken 8 orta ve 16 yardımcı hakem görücüye çıkacak.
Yani MHK’nın kantarında olacaklar.
Burak Taşkınsoy, Oğuzhan Çakır, Alper Akarsu, Davut Dakul, Ömer Faruk Turtay, Furkan Aksuoğlu, Oğuzhan Aksu ve Selim Özer...
MHK, finallerde başarılı olan orta hakemleri masaya yatıracak, geçerli not alanlar Süper Lig’de düdük çalacak... Bu durum, 16 yardımcı hakem için de geçerli olacak... Hadi bakalım, genç orta ve yardımcı hakemler, sizler için harika bir fırsat var, gösterin kendinizi.
Artı, finallerde VAR uygulaması da devreye sokulacak, sertifikaları olanlar da MHK’nın radarında olacaklar.

Haberin Devamı

İhtiyaçlar ortada

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın olayı tatlıya bağlandı, gözler transfere çevrildi. Kartal’ın fotoğrafı çok net, eksiği gediği belli...
İki sıkı forvet şart... Bu birrrr...
Bir kaliteli ve oyun kurucu orta saha...
Bu ikiii...
Vida’ya yine kaliteli partner gerekiyor, yani stoper...
Bu üççç...
Ghezzal ve Rosier kalacak mı, kalmayacak mı?
Giderlerse onların yerini dolduracak, kumaşı kaliteli isimler lazım, bu eder size iki yabancı...
Etti size dörtttt...
Kartal’ın kalesi emin ellerde gerek yok... Biliyoruz ki, Sergen Yalçın, detaylı bir rapor verdi Başkan Çebi’ye... İçeriğini bilmiyoruz, ama görünen köy de kılavuz istemez!
Başkan Çebi’nin bu zorlu transfer sürecini de başarıyla atlatacağına inanıyorum, geçmişte yaptı, yarın da yapar, merak etmeyin.
Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz, altyapıdan büyük kazanım. Hadi hocam devam, altyapıdan yukarı oyuncu çıkarmanın tam zamanı, yoksa ekonomi dibe vurur, dibe!

Sürpriz şampiyon çıkarsa şaşırmam

Futbolu seviyoruz, doğal olarak Avrupa Şampiyonası’na takılıyoruz! Müthiş maçlar, sürpriz skorlar! Elenenler, çeyrek finale kalanlar... Fransa’nın vedasına nereden bakacağız? Üstelik 2018 Dünya Şampiyonu... İsviçre’ye penaltılarla yenildi, bavulunu toplayıp, çeyrek finali göremeden evinin yolunu tuttu! Portekiz... EURO 2016 şampiyonu... O da kesin dönüş yaptı!
Ya Almanya, finallerin favorisi, o da elendi! Eee futbol böyle bir oyun... Güzelliği de, çekiciliği de burada yatıyor.
Çeyrek finale kalanlar; İsviçre, İspanya, İtalya, Çekya, Danimarka, Belçika, İngiltere ve Ukrayna...
Görüyoruz ki, çeyrek finalde kıran kırana maçlar izleyeceğiz, bakalım ‘favorilerin’ arasından ‘sürpriz’ bir şampiyon çıkacak mı? Olursa da hiç şaşırmam!
Ahhh keşke biz de yolumuza devam edebilseydik, bu heyecanın içinde olabilseydik! Demem o ki, favori ülkelerin eve erken dönüşleri, bizim için biraz teselli oldu!