Fenerbahçe BİLİMSEL ÇALIŞMA!

BİLİMSEL ÇALIŞMA!

27.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknik heyet maç öncesi futbolculardan alınan verilerle takımın kondisyon durumunu analiz etti. Seviye iyi görülünce Benfica’yı tempo yaparak yenmeye karar verildi. Aykut Kocaman her rakibe farklı bir sistem uyguluyor. Tek bir taktiğe bağlı kalmadan karşı tarafın güç ve kapasitesine göre plan yapılıyor. Bilerek bazen top rakibe bırakılıyor. Rakipler o kadar iyi ezberleniyor ki, atacağı adımlar hesaplanabiliyor. Benfica maçının devre arasında Gaitan’ın oyuna gireceği doğru tahmin edilerek ek önlemler alınmış.

BİLİMSEL ÇALIŞMA

SENAD OK

Fenerbahçe, Avrupa’da destan yazmaya devam ederken, yakalanan tarihi başarının arkasında sıkı bir taktik çalışma ve analiz yatıyor.
Neredeyse 24 saatini Samandıra’da geçiren Teknik Direktör Aykut Kocaman yaptığı hazırlıklarla her rakibe karşı farklı bir sistemle sahaya çıkıyor. Tek bir taktiğe bağlı kalmadan mücadele eden Fenerbahçe, şu ana kadar rakiplerini geçerken hep farklı sistemlere başvurdu. Örneğin topla oynama kapasitesi kısıtlı Bate Borisov takımına topu vermekten çekinmeyen sarı lacivertiler, topla oynamaya alışık Victoria Plzen karşısında meşin yuvarlağa daha çok sahip oldu. Laizo maçlarında da yine rakibe göre iki farklı taktik uygulandı. Benfica karşısında ise rakibin orta sahada etkili olduğunu fark eden teknik heyet bu bölgeyi uzun toplarla geçti ve oyunu üçüncü alana yıktı.

Haberin Devamı

90 dakika üstün mücadele
Fenerbahçe’nin bir diğer artısı rakiplerin çok iyi ezberlenmesi. Karşı taraftan gelebilecek tüm hamlelerin doğru tahmin edilmesi ve hemen karşılığının verilebilmesi. Örneğin Benfica maçının devre arasında taktik konuşması yapan Teknik Direktör Aykut Kocaman ikinci yarının başında kurguda değişikliğe gitti. Rakibin en etkili silahı Gaitan’nın ikinci yarı oyuna gireceğini düşünen deneyimli çalıştırıcı yeni planını bu futbolcu üzerine yaptı. Savunmaya ek tedbirler aldı. İkinci yarı Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus, Arjantinli futbolcuyu oyuna alarak Kocaman’ı haklı çıkardı.
Fenerbahçe teknik heyeti karşılaşma öncesi futbolcularının fizik kondisyon durumuna bakarak da maçın taktiğini hazırladı.
Son oynanan karşılaşmalar sonrası futbolculardan alınan verilerde takımın fizik açıdan iyi seviyede olduğu görülünce Teknik Direktör Aykut Kocaman, rakibi tempo yaparak yenmeye karar verdi. Fenerbahçe yaklaşık 90 dakika üstün bir mücadele örneği sergileyerek bir anlamda gücüyle rakibi geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

Avrupa’nın kralı!
Avrupa’da tarihinin en iyi sezonunu yaşayan Fenerbahçe hem camianın hem de Türkiye’nin yüzünü güldürüyor. Son olarak Benfica’yı mağlup eden sarı lacivertliler, UEFA kulüp kat sayı sıralamasında 4 sıra tırmanarak 47. sıraya yerleşti. Bu sene 24.040 puan toplayan Fenerbahçe genelde 46.400 puana ulaştı. 2012-13 sezonundaki maç puanlarına bakıldığında ise sarı-lacivertli ekibin 20 puan ile kıtanın en çok puan toplayan ekibi olduğu göze çarptı.
Fenerbahçe, ülke puanına da katkıda bulundu. Sarı-lacivertlilerin yükselişi ile Türk futbolunun 2012-2013 sezonundaki tırmanışı da sürdü. Benfica galibiyetinin ardından ülke puanını 34.500’e çıkaran Türkiye önündeki Belçika’yı geride bırakarak bir basamak daha yükseldi ve 10. sıraya yerleşti.
Sarı-lacivertli ekip ayrıca G.Saray ve Beşiktaş’ın ardından bir sezonda 9 galibiyete ulaşan 3. Türk takımı oldu.