Galatasaray "Biraz tarih okuyun"

"Biraz tarih okuyun"

03.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Euroleague şampiyonluğunu UEFA Kupası’nın önünde tutmasına Galatasaray’dan yanıt geldi. Süren, açıklamayı abartılı ve fazla duygusal” olarak yorumlarken, Yarsuvat ise, “Başarı görmek isteniyorsa biraz tarih okunsun” diye konuştu.

Biraz tarih okuyun

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Euroleague şampiyonluğunu UEFA Kupası’nın önünde tutması ve “Bu başarıyı geçebilecek tek başarı kıstası, bir Türk kulübünün futbolda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanması olacaktır” diye açıklama yapması, Galatasaray’ı kızdırdı.

Haberin Devamı

Cim-Bom’un UEFA Kupası’na ulaştığı dönemdeki başkan Faruk Süren, “Fenerbahçe’nin başarısını küçümsemem ama Aziz Başkan’ın bu çıkışını biraz abartılı ve fazla duygusal buldum” dedi.

Süren sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette Euroleague şampiyonluğundan dolayı ezeli rakibimizi kutlarız. Planladılar ve bu noktaya geldiler. Obradovic çok önemli bir coach. İyi bir takım kurdular ve hele de son iki maçta takım halinde çok iyi oynadılar. Tebrik ederiz. Ancak bunun Türk Spor Tarihi’nin en büyük başarısı olduğu iddiası kişisel bir yorum. Futbol, basketbola göre daha yaygın bir alan. Toplumları geniş anlamda daha fazla etkiliyor. Burada edilen başarı geniş kitlelere ulaşır. Euroleague yeni kurulmuş bir müessese. NBA modeli gibi... Yürüyeceği yollar var. Ama Vakıfbank da voleybolda dünya şampiyonu oldu. Galatasaray kadın baskatbolda Euroleague’i aldı. Futbolun etkisi başka işte. Galatasaray Kulübü’nün tebrik mesajı yayınlayıp yayınlamaması önemli değil. Biz UEFA Kupası’nı alırken tebrik mesajı almadık.”

Haberin Devamı

Dursun Özbek öncesinde başkanlık koltuğunda oturan Duygun Yarsuvat da, Aziz Yıldırım’ın açıklamasının aslında cevap vermeye değer olmadığını ileri sürdü, “İsmi Ülker mi Fenerbahçe mi belli olmayan, hiçbir Türk oyuncusu doğru dürüst oynamayan bir takım... Başarı görmek isteniyorsa biraz tarih okunsun. Evet ezeli rakibimiz bir başarı elde etti ama bu tek değildir” yorumunu yaptı.

Yazarlar