Futbol 'Birliktelik umarım 100. yılda devam eder'

'Birliktelik umarım 100. yılda devam eder'

23.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Milliyet ile olan bu birliktelik arzu ediyorum 100. yılda da devam eder. Bakanımıza da desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Birliktelik umarım 100. yılda devam eder

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Milliyet ile olan bu birliktelik arzu ediyorum 100. yılda da devam eder” diyerek sözlerine başladı.Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na bu organizasyona her zaman destek sağladığı için teşekkür eden Turnaoğlu, “Geride kalan dönemde bakanımızın da cesaretlendirmesiyle TMOK ile beraber bir sosyal sorumluluk projesine imza attık. Bunu devam ettireceğiz” dedi.Sıra Paris’teDemirören ailesi ile P&G olarak iki büyük organizasyona ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Turnaoğlu, olimpiyatlarda destekledikleri sporculardan da bahsederken, “2017’de Tokyo yolunda bir program açıkladık. 35 sporcu ve annesine destek verdik. Bu sporcuların 29’u Tokyo’ya gitti, 8’i madalya aldı. Bunu Paris için de yapacağız” ifadelerini kullandı.Son olarak Gillette ile futbolun birlikteliğini anlatan Turnaoğlu, “A Milli Takım’ın destekçisiyiz. Üç büyük kulüp ile lisans anlaşması yaptık. Onların logosu olan ürünleri satışa sunduk. Buradaki gelirin %7’si kulüplere gidiyor. Ayrıca Kadın Golf Takımımızı da inşallah Venus markamızla destekleyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Seçim yapmak çok zorlaştı’

TMOK Başkanı ve IOC Asbaşkanı Uğur Erdener ise Tokyo’da elde edilen başarıların ardından bu yıl seçimin çok zorlaştığını hatırlattı. Erdener, “Tokyo’da bakanımız ile beraberdik. Ben bile her yere yetişemedim. Ama Sayın Bakanım her yere koşturdu ve hazır bulundu. Sonuç da ortada. Farklı alanlarda madalya kazandığımız bir olimpiyat oldu. İnanıyorum bunun devamı da gelecek” dedi.

Kış Olimpiyatları’na sayılı günler kaldığını da hatırlatan Uğur Erdener, “Maalesef kış sporlarında iyi değiliz. 7 sporcumuz kota kazanmış durumda. Hep birlikte kış sporlarında da varolmayı hedeflemeliyiz” dedi.

‘Hepsi birbirinden değerli isimler’

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, bu toplantıda seçim yapmakta zorlandığını itiraf etti. TSF Başkanı, “Bu jüri toplantısında kadın sayısının artmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Ben sporcularımızı bize yaşattıkları gururlardan dolayı kutluyorum. Seçim için ilk defa bu kadar zorlandım. Hepsi birbirinden değerli isimler” dedi.

Haberin Devamı

‘Bakanımız hep yanımızdaydı’

Son olarak Ankara’da FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Kupası’na ev sahipliği yapan ve organizasyonda Vakıfbank’ın birinciliği ve Fenerbahçe Opet’in üçüncülüğü ile büyük bir gurur yaşayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise jüri toplantısında bulunmanın kendisi için önemli olduğunu söyledi.
Üstündağ, “Kadın Voleybol Takımımız’ın olimpiyatta olması ayrı bir mutluluktu. Bakanımıza bu alanda ayrı bir paragraf açmak istiyorum. FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Ankara’da her an yanımızdaydı. Bu şampiyonada da dereceler elde ettik. Organizasyon ile ilgili de önemli dönüşler aldık” dedi.