Basketbol Bjelica: Rekabet dolu bir lig bizi bekliyor

Bjelica: Rekabet dolu bir lig bizi bekliyor

06.10.2014 - 11:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Bjelica, "Türkiye Basketbol Ligi'nde son yıllara göre en rekabet dolu yıl olabilir" dedi.

Bjelica: Rekabet dolu bir lig bizi bekliyor

Fenerbahçe Ülker'in, Sırbistan Milli Takımı ile 2014 FIBA Dünya Kupası'nda gümüş madalya kazanan basketbolcusu Nemanja Bjelica, Türkiye Basketbol Ligi'nde son yılların en rekabet dolu sezonunun kendilerini beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Hafta sonunda başlayacak 2014-2015 sezonuyla ilgili AA muhabirinin sorularını cevaplayan Bjelica, Dünya Kupası'nda Sırbistan adına güzel bir başarıya daha imza attıklarını vurgulayarak, "Ülkemize yine bir madalya getirmiş olduk. Sırbistan adına gurur vericici bir şey" dedi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde diğer takımların da önemli transferler yaptıklarını ve iyi oyunculara sahip olduklarını kaydeden Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu, "Son yıllara göre bence en rekabet dolu yıl olabilir. Özellikle gelen koçlar açısından, takımların kalitesi açısından durum bunu gösteriyor. Anadolu Efes'in de çok büyük bir antrenörü var. Zor bir yıl olacak. Tabii ki bizim hedefimiz her zamanki gibi kazanmak olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Antrenörünüz Obradovic olunca hedef hep kazanmaktır"

Yeni sezondaki mücadele edecekleri kulvarlarda başarılı olabilmek için çok çalışmaları gerektiğini kaydeden Bjelica, "Antrenörünüz Obradovic olunca tabii ki hedef hep kazanmak oluyor" ifadesini kullandı.

Takım olarak hep bir adım daha ileriye gitmeleri gerektiğini belirten sarı-lacivertli oyuncu, "Yeni sezonda hedefimiz, mücadele ettiğimiz bütün kulvarlarda, kazanmak, başarılı olmak ve en üst dereceye çıkabilmek olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Taraftar desteği çok önemli"

Türkiye ve Fenerbahçe Ülker'de bulunduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Sırp oyuncu, taraftar desteğinin, zor geçecek bu sezonda çok önemli olduğuna değindi.

Bjelica, şunları söyledi: "Türkiye'de bulunmaktan, Fenerbahçe Ülker takımında forma giymekten çok mutluyum. Bir aile gibi olduk. Herkes çok yardımcı oluyor. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde olmak çok gurur verici. Ailem de çok mutlu. Taraftarların gösterdiği ilgili ve kombine satışlarındaki rekor, bizim adımıza çok güzel durum. Geçen yıl da güzel destek verdiler. Bu sene de inşallah aynı şekilde gelirler. Daha çok taraftarın gelmesi çok önemli. Bizim için en büyük destek, taraftarın salona gelmesi."

Dünya Kupası performansı

İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası'nda görev yaptığı 9 maçta 11,9 sayı, 6,9 ribaunt ve 2,8 asist ortalaması yakalayan Bjelica, Sırbistan'ın kazandığı gümüş madalyada önemli bir rol üstlendi. Bjelica geçen sezon ilk kez forma giydiği Fenerbahçe Ülker'de Türkiye Basketbol Ligi'nde 37 maçta 8,5 sayı, 5,8 ribaunt ve 1,7 asist, THY Avrupa Ligi'nde de 24 maçta 10,4 sayı, 6,1 ribaunt ve 2,2 asist ortalamalarıyla mücadele etti.