Dünyadan Futbol Boris Johnson kararlı!

Boris Johnson kararlı!

23.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere sınırları içerisinde Avrupa Süper Ligi maçlarını oynattırmayacağını açıklayan ve hükümet olarak yasa çıkaracaklarını belirten İngiltere Başbakanı Johnson, çalışmaların aksamasını istemiyor.

Boris Johnson kararlı

İngiltere’de Avrupa Süper Ligi’nin yankıları sürmeye devam ediyor. İlk günden itibaren kurulan oluşuma sert tepki gösteren İngiltere Başbakanı Boris Johnson geri adım atmayı düşünmüyor. İngiltere sınırları içerisinde Avrupa Süper Ligi maçlarını oynattırmayacağını açıklayan ve hükümet olarak yasa çıkaracaklarını belirten Başbakan Johnson, çalışmaların aksamasını istemiyor.

Haberin Devamı

6 İngiliz kulübün oluşumdan çekilmesine rağmen adımlarını sıklaştıran İngiltere Başbakanı, kulüp satın alma sistemini de inceletmeyi hedefliyor.
Tıpkı Almanya’da olduğu gibi bir kulübün yüzde 100 anlamda bir kişiye ya da şirkete satılmasını engellemek isteyen Boris Johnson, yüzde 51’e 49’luk yeni hisse planını hayata geçirmeyi amaçlıyor.
Kulüpler bu konuda çekimser davransa da yeni bir Avrupa Süper Ligi kaosuna izin verilmeyeceği belirtiliyor.

'Şüphelerim var'

La Liga Başkanı Javier Tebas, FIFA Başkanı Infantino’dan şüphelendiğini aktardı. Tebas, “Avrupa Süper Ligi tehdidi 20-25 yıldır vardı. 25 yıl beklediler, 48 saatte bitti.Infantino’nun rolü beni endişelendiriyor. Konuşması çok güçlüydü ama Süper Lig ile ilgili gerçekler söylediği ile aynı değil. Süper Lig kulüpleri, Infantino’nun kendilerini desteklediğini söylüyorlardı. Infantino ile ilgili çok ciddi şüphelerim var” dedi.

Haberin Devamı

‘Bir zorunluluk’

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Avrupa Süper Ligi’nin kurulmasının ekonomik açıdan “bir zorunluluk” olduğunu söyledi. Laporta, “Avrupa Süper Ligi bir zorunluluk ama son sözü kulübün üyeleri söyleyecek. Büyük kulüpler olarak çok fazla kaynağa katkıda bulunuyoruz ve ekonomik dağılımla ilgili bakış açımızı ortaya koyabilmeliyiz” dedi.

Laporta, “Ulusal liglerin savunucusuyuz ve UEFA ile şeffaf bir diyaloğa açığız. Bir anlaşma olacağından eminim. Bunun büyük bir gösteri olması için daha fazla kaynağa ihtiyacımız var” görüşünü savundu.

Yazarlar