Skorer BOSNA YORUMLARI

BOSNA YORUMLARI

13.10.2008 - 00:55 | Son Güncellenme:

Alışılagelmiş futboluyla önce geriye düşüp ardından galibiyete uzanan milliler, yine dünyanın dilinde

BOSNA YORUMLARI

FIFA
Türkiye Bosna’yı afallattı
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Türkiye’nin galibiyetini, “Formunu bulan Türkiye, Bosna Hersek’i afallattı” başlığıyla duyurdu. Haberde Mevlüt’ün galibiyetin mimarı olduğu belirtildi. UEFA internet sitesinde yer alan haberde de ay-yıldızlı ekipte Semih, Nihat ve Gökhan Ünal’ın bulunmadığına dikkat çekilirken, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in, 17 yaşındaki forvet oyuncusu Batuhan’ı milli takıma ilk kez çağırdığı ifade edildi. Yorumlarda maça parlak bir başlangıç yapan Türkiye’nin, baskılı bir oyun sergilediği de kaydedildi.

İSPANYOL BASINI
Yeniçeri benzetmesi
İspanyol basını, Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’nda ortaya koyduğu performanstan çok uzak olduğu görüşünde birleşti. Karşılaşmayı televizyonlar naklen yayınlarken, spor yorumcuları grupta ikincilik için Belçika’nın daha şanslı göründüğünü ifade ettiler. Türkiye’nin, Ermenistan ve Belçika maçlarındaki düşük performansını Bosna önünde de devam ettirdiğini, buna rağmen günü kurtarmayı yine başardığını belirten futbol otoriteleri, “Şans Türkiye’nin hep yanında. Bu futbolla Estonya deplasmanında da zorlanacaklardır. Sakatlıklar yüzünden sağlam bir 11 çıkaramamak da bir mazeret olabilir ama diğer takımlar da aynı sorunlarla karşı karşıya. İspanya eksiklerine rağmen güzel bir oyunla kazanmasını bildi” ifadelerini kullandılar.
Marca gazetesi ise Türkiye’yi Balkanlar’ı fetheden yeniçerilere benzetti. Yapılan yorumda, “Düzensiz, stili ve sistemi olmayan Türkiye, Euro 2008’deki gibi yenik duruma düşmesine rağmen büyük bir tutkuyla saldırdı ve istediğini aldı” diye yazıldı.

Haberin Devamı


MACAR BASINI
Kadroya eleştiri
Türkiye’nin, Bosna Hersek galibiyeti Macaristan medyasında geniş yer aldı. Ülkenin tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, “Türkiye kazandı” başlığını atarken, Volkan Demirel’in son haftalarda ligde gösterdiği kötü performansını milli takımda da devam ettirdiği, Fatih Terim’in her zamanki gibi son anda yaptığı hamle ile İstanbul’da bir sürpriz yaşanmasını önlediği kaydedildi. Sporthirado ise Volkan’ın büyük hatası ile yenik duruma düşen Türkiye’nin, ikinci yarının başından itibaren Bosna’yı sahasına hapsederek haklı bir galibiyet aldığını belirtti. Türkiye’nin neredeyse oynadığı maçların büyük bölümünde mağlup duruma düştükten sonra galibiyete ulaştığını hatırlatan Sporthiroda, Fatih Terim’in sahaya çıkardığı ilk 11’lerin hatalı olduğunu iddia etti.