Dünyadan Futbol Brezilya, 24 numarayı rafa kaldırdı

Brezilya, 24 numarayı rafa kaldırdı

21.01.2020 - 10:44 | Son Güncellenme:

Brezilya’da 24 numaralı formayı kulüpler hiçbir futbolcusuna vermemeye başladı. Uygulamaya konan yasaklamanın, bu numaranın ülkede gay’lerle ilişkilendirilmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Brezilya, 24 numarayı rafa kaldırdı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Futbol denince akla ilk gelen ülkelerden olan Brezilya’da forma numaralarından bir tanesi adeta yasaklandı. Pratikte mevcut olmakla birlikte son dönemde bir çok futbol kulübü, 24 numaralı formaya ambargo koymaya başladı. Bu numaranın, ülkede gay’lerle ilişkilendirilmesi nedeniyle bu yönde bir tavır alındığı ortaya çıktı.

Hep giydiği formayı vermediler
Corinthians kulübü Victor Cantillo’yu geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattı. Son oynadığı Kolombiya’nın Junior FC ekibinde ve önceki takımlarında hep 24 numaralı formayı giyen oyuncunun basın toplantısına Corinthians futbol direktörü Monteiro Alves’in sözleri damga vurdu. Yeni transferin eski takımındaki forma numarasını kendilerinde giyemeyeceğini belirterek, gülerek “24 numara burada giyilmez” dedi.

Haberin Devamı

Şaka savunması ve homofobi özürü
24 numaranın bir şekilde gay’lerle özdeşleştirilmiş olmasının, bu tavrın altında yatan neden olduğu ortaya çıktı. Ülkedeki bir çok futbol kulübünün oyuncularına bu numarayı vermekten imtina ettiklerine dikkat çekildi. Corinthians direktörü sözlerinin şaka olduğunu söylese de sonrasında ‘homofobi’ nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı ve kulübünün her tür ayrımcılığa karşı olduğunu söyledi.

Pele’nin heykeline forma geçirdiler
Bu olayın ardından Brezilya’nın efsane futbolcusu Pele ile ilgili gelişmeler dikkat çekti. Sao Paulo, Santos’taki Pele heykeline kimliği belirsiz kişilerce, 24 numaralı forma giydirildi. Olayın failleri ya da amaçları net olarak bilinmese, eylemin yaşananları protesto etmek amacıyla yapıldığı değerlendirmesi yapıldı.