Dünyadan Futbol Brezilya’da küme düşen takım değişti!

Brezilya’da küme düşen takım değişti!

17.12.2013 - 20:49 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta olaylı bir gündemin ardından sona eren Brezilya Serie A’da flaş bir karar alındı.

Brezilya’da küme düşen takım değişti

Celal Umut Eren / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Portuguesa’nın puanı silindi ve küme düşen son şampiyon Fluminense lige tekrar yükseldi.
Brezilya Serie A’nın 38. haftasında Gremio ile 0-0 berabere kalarak ligde kalmayı garantileyen Portuguesa takımı şok bir kararla sarsıldı. Son karşılaşmada cezalı oyuncu oynatmaları nedeniyle Federasyon’dan -4 puan silme cezası alan kulüp küme düşürek hayal kırıklığı yaşadı. Bu sayede de geçen sezonun şampiyonu Fluminense 46 puanla yeniden Serie A’ya döndü.

Olayın geniş detayında ise şu durum gerçekleşti; Portuguesa oyuncusu Heverton, Ponte Preta deplasmanında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 1 maç oynamama cezası aldı. Ancak bu tip durumlarda spor mahkemesi STJD, oyuncunun cezasını artırım uygulayabiliyor. Heverton’a verilen ceza da 2 maça çıkarıldı ve bu ceza Brezilya Federasyonu’na cuma günü geç saatte ulaştı. Bu durumda da Gremio maçına 32. dakikada dahil olan Heverton, akıllarda soru işareti bıraktı. Brezilya Futbol Federasyonu ise oyuncunun cezasının 2 maç olduğunu ve Gremio karşısında oynamasının yanlış olduğunu duyurdu. Bu olayın ardından da puan silinme cezası uygulandı.
Ancak bu karar kesin değil ve Portuguesa kulübü temyize başvurarak, durumun düzeltilmesini talep etti. Kulüp taraftarları da mahkeme salonu önünde protestolar yapıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, yaşanan bu gelişmeye Twitter üzerinden iğneleyici bir tweet ile gönderme yaptı. 1997’de Fluminense’nin politik sebeplerden dolayı bir alt lige indirilmesine atıfta bulunan Melo, o dönemki kulüp başkanı Alvaro Barcellos’un yaptığı “Şampiyon” açıklamasını hatırlattı.

Brezilya’da küme düşen takım değişti

Yazarlar