Futbol "Bu ülkeyi bölemeyecekler"

"Bu ülkeyi bölemeyecekler"

16.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı makamında ziyaret etti. Kaya, şehit aileleri için 3 milyon lira bağışlayan TFF’nin verdiği desteğin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu vurgularken, Demirören, “Bu ülke bölünmeyecek, bu ülkeyi bölemeyecekler” dedi.

Bu ülkeyi bölemeyecekler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

Haberin Devamı

Toplantıda, İstanbul’daki terör saldırısında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için TFF tarafından toplanan 3 milyon liralık yardımın bakanlığın açtığı banka hesabına yatırıldığı açıklandı. Devlet ve millet olarak her zaman şehitlerin yakınlarına sahip çıkıldığını aktaran Kaya, “Bütün terör saldırıları karşısında Türk milleti birlik ve beraberliğini daha da güçlü kılarak teröre aslında en güzel yanıtı vermiş durumda. Bugün de 79 milyon vatandaşımız birlik ve beraberlik içerisinde terörü lanetliyor ve şehitler tepesinin boş olmadığını tüm dünyaya gösteriyoruz. Allah’ın izniyle bizim birlik ve beraberliğimiz sürdüğü sürece hiçbir terör örgütü amacına ulaşamayacaktır. Terörle mücadelemiz de devlet, millet olarak kararlılıkla devam edecektir.” dedi ve Başkan Yıldırım Demirören’e verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

TFF Başkanı Demirören de Beşiktaş stadının çevresinde yapılan saldırıların toplumu üzdüğünü söyledi.

‘Son olsun’

Demirören, “Futbol ailesi olarak omuz omuza, terör örgütüne, Türkiye’ye karşı yapılacak her türlü hain saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde olduğumuzun örneklerini o günden beri gösteriyoruz. Bunun son olmasını diliyoruz. Bu ülke bölünmeyecek, bu ülkeyi bölemeyecekler” diye konuştu.

Olaydan hemen sonra yönetim kurulunun şehit ailelerine 3 milyon lira bağışlama kararı aldığını aktaran Demirören, “İnanıyorum ki bizden sonra kulüplerimiz, diğer sivil toplum kuruluşları da ekibe katılarak, şehit ailelerine yardımcı olacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bir an evvel iyileşmelerini diliyoruz. Tek bayrak, tek ülke olarak da bu işe devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bakan Kaya’ya yapılan ziyarette TFF Başkanvekilleri Servet Yardımcı, Ali Dürüst, İbrahim Usta, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Çağlar ve Ahmet Gökçek ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş da hazır bulundu.

Bu ülkeyi bölemeyecekler

Kılıç’a ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı da ziyaret etti. Bakan Kılıç, “Ülkemizde 7 Ağustos’ta oluşan Yenikapı Ruhu derbi yasağının da kalkmasıyla yeşil sahalara da yansımıştı. Bu ruhun, Beşiktaş’taki alçakça saldırıların ardından daha da pekiştiğini görmek, teröre karşı taraftar gruplarımızın birlik ve beraberlik içerisinde gösterdiği tavır beni mutlu etti ve gelecek adına umutlandırdı” dedi.

Haberin Devamı

Bu ülkeyi bölemeyecekler